selam arkadaşlar 1400 ytl param var yeni bir pc toplamayı düşünüyorum ve mönitör ,dvd yazıcı ,hardisk bunlar olmicak elimde var çünkü kalanları iyi bir sistem toplamayı düşünüyorum tavsiyeleriniz varsa sevinirim şimdiden teşekkürler
1400 ytl pc
http://www.gigatek.com.tr/sistemtoplama.php
buradan sistemini topla biz elestirileri yapariz. ekran karti konusuna da baktim. DX10 alman daha iyi.
AMD-ATHLON 64 X2 6000+ AM2
ASUS-M2N SLI DELUXE
GEIL-2x1 GB DUAL DDR2 800
MSI-NX8800GTS-T2D640E
COOLER MASTER-CENTURION 534+ SILVER
HIGH POWER-HP PLUS 500 WATT
1460 ytl civarı tutuyor sizde bir bakın eksiğim varmı acaba
o kadar pahali kasaya gerek yok. 40 dolarlik aopen al. nasilsa PSU ekstradan aliyorsun...
peki bu sistem nasıl bir yoru yapmadınız cevanızı bekliyorum bir haftaya kadar alıcam bu sistemi
Merhaba
Sistem güzel olmuş.Sizi bayağı bir süre götürecektir.Ram leri Kingston almanı öneririm.Geil hakkında bir yorum yapamıyacağım.Çünkü hiç kullanmadım.
İyi Günler..
aslinda ekonomik bir sistem istersen amd iyi 1400YTL ye oyun icin intel daha iyi olur. ayrica islemcin 90nm. amd nin cok az modelinde 65nm secenegi var.
INTEL-E6550 C2D 177.0000 USD
ASUS-P5K-E WIFI-AP 180.0000 USD
KINGSTON HYPERX-2 GB DUAL DDR2 800 149.0000 USD
MSI-NX8800GTS-T2D320E-HD OC 313.0000 USD
AOPEN-ES50E-E02 38.0000 USD(zevkine gore, genis ve ferah...)
HIGH POWER-HP PLUS 500 yada 550 WATT 82.4100 USD
KDV DAHİL TOPLAM : 1 108,50 USD
eger ekran karti pahali geliyorsa bir iki ay bekle. nvidia 8800GT ve ati de 2900PRO cikartacak. yaklasik 250 dolar olacaklar ve fiyat performans konusunda yarisacaklar.
İşlemci:
İntel Core2 Duo E6750, 2.66 GHz
CPU Soket Tipi =Soket 775
CPU Teknolojisi =Intel Core 2 Duo
CPU Hızı =2,66 GHz
CPU Ön Bellek =4MB
CPU Bus Hızı =1333 Mhz
Çift Çekirdek Desteği =Var
Fiyatı: 223$
Anakart:
CPU Soket Tipi = Soket 775
CPU Teknolojisi = Intel Core2 Quad
CPU Teknolojisi =Pentium Dual-Core
CPU Teknolojisi =PENTIUM D
CPU Teknolojisi =Intel Core 2 Duo
KULLANIM =PC
Çift Çekirdek Desteği =Var
CPU Bus Hızı =1333 Mhz
RAM Tipi =DDR2
RAM Bus Hızı =800 Mhz
VGA Slot =PCI Exress
HD I/O = SATA II
HD I/O =IDE100
SES Çıkışı =8 Kanal (7.1)
Ethernet =1000
MB Ram Slot sayısı = 4
Fiyat= 119$
Hard Disk:
HD Kapasite=320 Gb
HD I/O=SATA II
HD Dönüş Hızı=7200 Rpm
Ön Bellek= 16MB
KULLANIM=PC
Dahili / Harici=Dahili
Fiyat=89$
RAM:
KULLANIM=PC
RAM Kapasitesi=512MB
RAM Tipi=DDR2
RAM Bus Hızı=800 Mhz
Fiyat= 36$
NOT: İki adet eklenmeli Fİyat= 72$
Ekarn Kartı:
VGA Slot=PCI Exress
RAM Kapasitesi=256MB
VGA Chipset Markası=ATI
Monitör Bağlantısı=DVI
Monitör Bağlantısı=Analog
Fiyat= 49$
Kasa:
Kasa Boyutu=Midi ATX
GÜÇ Kaynağı (W)=350
Çıkışlar=Usb
Çıkışlar=Audio
Fan Adedi= 1 X 12mm
Renk=Gümüş - Siyah
Fiyat= 63$
DVD RW:
Dahili / Harici=Dahili
Optik Sürücü=DVD±RW Double Layer
Okuma Yazma Hızı= 48X32X48
DVD Okuma Hızı=16 X
DVD Yazma Hızı= 18 X
Ön Bellek= 2 Mb
Renk=Siyah
Fiyat= 36 $
Monitör (LCD):
Markası= Neovo
Monitör Tipi=LCD
Ekran Boyu (inch)=19 Geniş Ekran
Tepki Süresi(Ms)=3
Nokta Aralığı(mm)=0.28
Maksimum Çözünürlük=1440*900
Monitör Bağlantısı=Analog
Kontrast=850:1
Parlaklık=300 cd/m2
Ekranda Multimedya=Yok
Yatay Tarama= 31 kHZ – 81 kHz
Dikey Tarama= 55 Hz – 75 Hz
İzleme Açısı= 170/160
Renk=Siyah
Fiyat=245$
Ses Sistemi:
Markası=CREATIVE
Hoparlör Sistemi=5+1
Ses Girişi=Analog
Subwoofer=var
Subwoofer Çıkış Gücü= 17RMS
Uydu Hoparlör Çıkış Gücü= 6RMS
Manyetik Koruma=var
Uzaktan Kumanda=var kablolu
Fiyat= 95$
Klavye/mouse:
Markası=Microsoft BLACK VALUE PACK 2.0
Fiyatı=28$
NOT: 07 Ekim 2007 de ki toplam ytl cinsinden fiyatı 1.442,9 YTL (KDV DAHİL) dir.
42 ytl fazla ama idare et.mönitör ,dvd yazıcı ,hardisk sanırım varmış bunları çıkınca bayabi fiyat düşer.
aslanomsoft, onerdigin sistemdeki ekran kartinin modeli nedir? bu sistem ile zevkli sekilde oyun oynanmaz. arkadasin almak istedigi sistem ile kendi onerdigini bir kiyasla... arkadas sadece kasa alacak. intel anakartlar oyunlar ve OC icin uygun degiller...
Acaba intel ana kartların neden oyunlar için uygun olmadığını açıklar mısın? Benim bildiğim kadarıyla işlemci frekansı vs bunlar yüksek oldumu bu PC den istediğin verimi alabilirsin. Buna grafikler de dahil. Sonuçta bu ana kartta PCI Express yolu var dilediğin ekrankartını takarsın. Problem çıkaracağını sanmam. Ayrıca yukarıda ben ucuzbi ekran kartı koydum bu sisteme ama siz istediğiniz ddr2 ddr3 vs ekran kartları takılabilir.
Ama şunu söylemeliyim ben kabul etmiyorum intel ana kartları oyunlarda iyi değil die.Bana bi tane oyunlar için ana kart önerin, burada karşılaştıralım özelliklerini.
intel anakartlarda genelde BIOS ayalarlari kisitlidir. OC icin uygun degildir. bana gore basit yapida oldugundan stabil calisir ama oyun icin ASUS, MSI, ABIT... gibi kartlar secilmeli. forumda bile saglam ekran kartlariyla birlikte intel anakart kullanan arkadaslar oyunlardan tam verim alamiyordu. sonra anakartlarini degistirdiler ve oyun konusunda performans 1.5 kat artti...
onerinde zaten cogu urunun kodlarini yazmamissin. arkadas nereden anlayacak hangi urun oldugunu?
onerdigin anakart bu mu?
asagidaki anakart daha ucuz ve bana gore daha iyi:
MSI - P35 NEO-F:
intel anakartlarini en sade sekilde uretiyor. diger firmalar ise intel yongalarinin limitlerini zorlayacak yazilimlar ile anakartlarini piyasaya suruyor.
arkadas oyun sistemi istiyor ve zaten kafadan 300 dolarlik ekran kartini gozden cikarmis. sorun sadece intel anakart olayi degil. oyunlar icin sistem alirken butceye gore ekran kartini maksimum, islemcini de yeterli seyivede alman gerekir. kime sorarsan sor arkadasin almak istedigi sistem yada benim onerdigim sistem oyunlarda seninkine gore 10 kat daha iyi performans verir.
butce yeterli ise zaten fiyat performans anakartimi onerimde yazmistim