arkadaşlar yukarıdakilkerden hangisini kalitesi daha iyidir veya 1411 kbps wav ne denk gelir.
ben bu soruyu elimde 1411 kbps şarkı var mp3'e çevirirsen kalitrsi kaybolur mu diye soruyorum
şimddiden teşekkürler.
1411 kbps wav ile 320 kbps mp3
1411 kbps WAV Formatı, MP3 ten daha iyidir ,MP3 her ne kadar 320 kbps olsa da sonuçta sıkıştırılmış formattır.
Eğer Elinde wav formatında parçalar varsa , tabiki rahat dinlemek için mp3 e çevir, ama 320 kbps olarak çevir.
Yani WAV ı heryerde dinleyemezsin ama MP3 ü nerdeyse çalmayan aygıt yok!, yinede karar senin.
Elinizde sağlam ses kartı yoksa 2sininde arasındaki farkı hissedemezsiniz.
şimdi 1411 kbps wav daha kaliteli herhalde ona denk gelen değer ve format nedir?
Wav formatını kayıpsız olarak FLAC, Ogg veya WMA formatına çevirebilirsiniz. Ama yine de dosyanın boyutu büyük olacaktır. MP3 ise sesi yüksek oranda ama kayıplı olarak sıkıştırır.
Trance wav ı heryerde dinleyemezmisin ne demek oluyor yaw. Neredeyse bütün aygıtlarda dinlersin. kodek yok, sıkıştırma yok birşey yok. wav ın tek kötü yanı dosya boyutu çok büyür.yani MP3 gibi çok yaygın değil demek istedim, bir sürü aygıt var sadeceMP3 çalan, bazı DVD player lar, ve sadece MP3 çalan uzuc MP3 playerlar,gibi..
önerim kaynak olsun diye wav dosyalarınızı CD ye kaydedin daha sonra mp3 olarak kullanabilirsiniz. gerektiğinde CD den tekrar wav yapma şansınız olur. zaten CD den alınan dosyalar wav olarak tutulmaktadır. Bu yüzden yer sorununuzu da aşmış olursunuz diye düşünüyorum.
TR De 100 insandan 30 unda Apple iPod vardır maksimum. Pazar payı tr dışında büyük.
Bende İpod Clasic var ve wav çalmıyor. Neredeyse mi? Pazar payı bence yeterince büyük.
Satış yaparken 50 müşteriye mp3 player satarken 5 i ne anca satabiliyordum ipod u. Pahalı... Batarya bozuldumu servise git gel ohoooo.