Merhaba arkadaşlar 1600 veya daha düşük frekansta ki anakarta desteklediği frekanstan yükseğini takarsak ne olur ?
Anakartın desteklediği frekansta mı çalıştırır yoksa farklı bir durum mu olur ne dersiniz.
Merhaba arkadaşlar 1600 veya daha düşük frekansta ki anakarta desteklediği frekanstan yükseğini takarsak ne olur ?
Anakartın desteklediği frekansta mı çalıştırır yoksa farklı bir durum mu olur ne dersiniz.
ben bir zaman anakartın desteklediği frekansta çalışır diye duymuştum ama emin olmadığımdan bu konuyu paylaşmak istedim teşekkürler.
ben bir zaman anakartın desteklediği frekansta çalışır diye duymuştum ama emin olmadığımdan bu konuyu paylaşmak istedim teşekkürler.anakartın verilen maximun değeri aşıldığında veri yolunda sorun çıkıcaktır. 16şeritlik bir yolda 20araba kullanmak gibi. Sanırım bahsettiğiniz olay ; 2farklı çalışma frekansı olan ram ler arasından en düşük olanı baz alınarak kullanılır.Bu işlemin herhangi bi zararı varmı bilmiyorum ama "veri yolu yakma" dediğimiz ciddi anakart arızalarına kadar gidebiliyor.
1600Mhz destekli anakarta 2000Mhz takarsak ne olur ?
Ramler 1600 mhz hızda çalışır ve hiçbir sorun yaşamazsınız.