Merhaba,
Ati Radeon HD3850 ekran kartım, HP w2207h Monitörüm var.
Ekran kartım 1680x1050 çözünürlük sunuyor ve monitörüm de en iyi bu çözünürlükte çalıştığını vaad ediyor, monitörün üreticileri de 1680x1050 dışında bir çözünürlüğün yeterli performans veremeyeceğini söylüyor. Evet, ekran diğer çözünürlüklerde berbat çalışıyor, tasarımcıyım ve bu konu beni çok zorluyor.
Fakat; Ati nin sunduğu ekran kartı driverlerini yüklediğimde ekranımda kayma sorunu yaşıyorum, yani şöyle düşünün 1680x1050 çözünürlük yapıyorum, ekranın bir kısmı görünüyor diğer kısımlarını görebilmem için mouse ile o kısıma gitmem gerekiyor, sağı görürken solu göremiyorum, solu görürken sağı, üstü görürken altı göremiyorum altı görürken üstü... Yani nereyi görmem gerekiyorsa mouse ile o alana gitmem gerekiyor ve çalışmamı imkansızlaştırıyor.
Aslında Ati nin bu ekran kartı için ürettiği default driver cd sinden yüklediğimde bu sorun ortadan kalkıyor, ama o cd şu anda elimde yok ve yetkili distribütörler de cd sağlayamayacaklarını söylüyorlar. Denemediğim driver kalmadı.
Bu sorunu nasıl aşabilirim eğer bir çözümü varsa o çözümü, eğer herhangi bir çözümü yoksa, elinde olan arkadaşlardan Sapphire HD3850 default (Orjinal CD) driverini upload yapmasını rica ederim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.