17 lcd monitör konusunda yardım alabilirmiyim?
bir çok kaynağı araştırdım,fakat kafam iyice karıştı netbilgi verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. saygılar
Not:400 usd miktarında harcama yapmayı düşünüyorum.
17 lcd monitör yardımı
- 1
- 2
İyi Lcd ye 400 biraz az;500 yap şunuda bir oyun canavarın olsun bari...
arkdaşlar bende lcd monitör almayı düşünüyorum ama 16ms bi lcd oyunlarda nasıl gözükür bilmiyorum. eğer 16ms lcd monitör kullanan bi arkadaş varsa oyunlarda nasıl gözüktüğü hakkında bi bilgi verirmisiniz?
ayrıca bu adresten hangi BENQ, PHİLİPS, NEC, SONY, SAMSUNG, DELL modellerinden hangileri iyidir ve alabilirim,bakıp yardımcı olursanız sevinirim
fazla cebi yakmayan 17inch bir lcd monitör var ASUS PG 17 fiyatı 345$ oyun canavarı bir şey istersen
sony'nin modellerine bakabilirsin seçim senin
Merhaba Arkadaşlar,
Philips veya hundai 17" hem monitor,hemde dahili tunerli kullanan var mı?Kullanan varsa,monitor-tv arasında çözünürlük bakımından fark var mı?Tv izlerken,monitordeki güzelliği bulamamaktan endişe ediyorum da
mursican sana burdada yazıyorum..HS 73 P 11 ms kardeşimmm.16 da sorun yaşamazsın ki HS73 P 11 ms ve oyun modülü mevcut ondaaa Al şunu artık ve benimlen paylaşşşş :))))))))))
LCD konusunda çok araştırma yaptım. kafam allak bullak oldu. bir kaç model hedefleyip almaya gittiğimde en iyi 12ms bir SONY düşünüyordum. tam alacakken. durdum ve öylece kaldım. tam karşımda SONY SDM-HS75P duruyordu. 8ms 420CD/m2... olay budur deyip atladım. ve gerçekten de olay budur. SONY daha iyisini yapana kadar olay bundan ibarettir. fazla söze gerek yok. eksiksiz ve muhteşem. hemen her oyunda, her çeşit movie de denedim. ghosting deyip dururlardı. yok öyle bişey. gidin ve alın. pişman olmayacaksınız...
Compatibility: PC and Mac
Panel type: TFT active matrix LCD
Display size: 17.0"
Diagonal viewable screen size: 17.0"
Dot pitch: 0.264 mm
Contrast ratio: 600:1
Brightness: 420 cd/m2!!!!!!
X-Brite LCD technology: Yes
ErgoBright technology settings: High: 420cd/m2, middle: 350cd/m2, low: 250cd/m2, auto/user: 150-300cd/m2
Horizontal viewing angle: 160 degrees
Vertical viewing angle: 160 degrees
Tilt range: 0 to 20 degrees
Response time: 8 ms!!!!!!
Input signals: Analog, digital
Input connector/cable: HD-15, DVI-D
Maximum resolution: 1280 x 1024
Horizontal frequency: 28 - 80 kHz
Vertical frequency: 48 - 75 Hz
Wall-mountable: Yes, VESA 75mm x 75mm
Plug-and-play: Yes, VESA DDC 2B
Screen coating: Anti-glare / hard coating
Number of colors: 16.2 million
Hayırlı olsun isabet olmuş.Kaç kuruş verdin bu bebeqe :))
alıntı:
Gönderen : BLaCKSeAHayırlı olsun isabet olmuş.Kaç kuruş verdin bu bebeqe :))
780 ytl. çok demeyin. ıvır zıvır bi sürü monitör daha pahalı veya aşağı yukarı aynı fiyatta. öyle değil mi?
bu arada sağol blacksea kardeş. darısı başına:))
Teşekkür ederim :))) ama ben 6 aydır o zevki yaşıyorum yinede sağol ....
kağan arkadaşım ben sana marka olarak sony tavsiye ederim kullanıyorum ve çok memnunummmmmm ama unutmaki lcd ekranlar o ctp mi neydi adını unuttum yani kalın olanlardan daha düşük performans veriyorr oyunlarda haberin olsun
ya arkadaşlar .. gördügüm kadarıyla Bi SONY furyası almış başını gidiyor..
bu konuda cok araşatırma yapıyorum ama bu gune kadar 75p, H74ps gibi üst serileride dahil olmak üzere hiç bir testten büyük bi başarıyla ayrıldıgını okuyamadım ... testlerdeki degerlendrme yapanlar, gereksiz parlaklıktan, ayna gibi yansımasından ve zayıf siyah derinliğinden dolayı puan kırıyorlar...
belliki, yakında bende dahil olmak üzere, gördügüğümüz ilk lcd ye vuruluyoruz..
öyleki sony ismide olduça çarpıcı bi isim ...
mesela benq,
neredeyse bütün testlerde renk kalitesiyle ön plana çıkna bi marka... ve fiyat avantajıyla
veya nec, son serileri çok kaliteli kabul edilen philips panel kullanıyo ve philipsin hala ürünlerine koymadıgı DVi girişini veriyo ..
yada viewsonic, profesyonnellerin gözünü kapatarak aldıgı marka..
ve bunların hepsi sony den daha ucuza..
takıldım işte bu noktaya ..
ben diyeceğimi dedim arkadaşlar. testler ne diyor bilemem ama "sony is sony" ben kullanıyom. oyunlarda düşük performans veriyormuş diyor bir arkadaş nasıl bir düşüklükmüş ben anlayamadım. açıkçası crt monitörümden kurtulup SDM HS75P aldığım gün karşımda hiçbir şekilde öyle değişik bir durum görmedim. her şey normal ve eskisi gibi. tek fark masamın üstünde devasa bir boşluk ve her yere taşınabilen bir monitör. doom3 oynadım hani olur ya gölgelenme falan olur mu diye bana mısın demiyo. bir sürü başka oyunda, DVD de denedim. yok hiç bir aksilik yok. mükemmel parlaklık yönetimiyle istediğiniz şekle giriyo zaten. ne parlaması ne ne yansıması. kullanıyorum ben bu monitörü daha ne diyim.
Lcd beğenmeyen ve eleştirenlere artık pes diyorum.Başkada bişi demiyorum.Param yok diyosan param yok de yahu.Bu kadar güzel bir şeye nasıl muhalefet yapar insan.Değilmi sehrikalp :)))))))))))))
ya Blacksea ne diyim ben abi daha dilimizde tüy bitti. koskoca sony, CRT monitör üretimini bırakıyo ve sadece LCD üretme kararı alıyo. herkes biliyo sony yanlış mı yapıyo yani, dünyanın elektronik devi. boşver bunları keyfini sürelim biz bu teknolojinin birgün herkes LCD kullanacak zaten. ya şimdi ya sonra. Bu arada alakası yok ama Ben de FB'liyim :)))
alıntı:
Gönderen : BLaCKSeALcd beğenmeyen ve eleştirenlere artık pes diyorum.Başkada bişi demiyorum.Param yok diyosan param yok de yahu.Bu kadar güzel bir şeye nasıl muhalefet yapar insan.Değilmi sehrikalp :)))))))))))))
eheueh...
burda sanırım bana biraz dokunulmuş... :)
aslında daha önce yolladıgım mesajı bi daha okudumda, sony lcd lere e baya bi latife etmişim ...
aslında daha iyisi daha ucuza ...
demek lazım :)...
yanlış anlamayın evimdeki TV sony, cep telim sony, hatta koleksiyonuma esprit serisi bi Sony cdp de katmayı planlıyorum ... :)...
Hyundai L72S 8 ms hakkında ne düşünüyosunuz? 305$+kdv ye satılıyor bu monitör
Kenarortay kullanan birine rastlamadım ama iddialı bi yavru gibi...Testler dışında yorum yapmak zor.Kaldıki ben testlerden ziyade denemeyi tercih ederim yada kullanan birine danışmayı.Hyundai L72S 8 ms in fiyatı özelliklerine göre çok çok iyi.Şüpheli bir durum...
arkadaşlar kendeimi biraz cahil gibi hisseditorum.her lcd yorumlarında özellikle sonyler için ghosting olayı yaşanıyo diyolar.bu ghosting tam olarak nedir.bu arada sehrikalp,ben sonyhs-75p yani senin kullandığın monitörü almayı düşünüyorum.sence bi eksik yönü falan varmı*benim tek korkum 600:1 kontrast oranının yetersiz olabileceği.sence bu monitörü alimmi?
alıntı:
Gönderen : hunter_42kağan arkadaşım ben sana marka olarak sony tavsiye ederim kullanıyorum ve çok memnunummmmmm ama unutmaki lcd ekranlar o ctp mi neydi adını unuttum yani kalın olanlardan daha düşük performans veriyorr oyunlarda haberin olsun
Lcd konusunda gercekten fazlasıyla bılgı sahıbıyım eger ısteyen olursa herkese seve seve yardımcı olmaya çalısırım. Bu arada bazı ynlız eski bilgileri düzelteyım. Herseyden once tum katldıgım forumlarda dıkkatımı ceken seyler arasında "Lcd oyunlarda kotu sonuclar verıyor" vs gıbı seylerle karsılasıyorum bu soylenılen seyler bundan 1-2 sene once dogruydu fakat sımdılerde gerceklık payı eksıler düşmüş durumda. Oyunlardakı kalıte farkı contrast yanı zıtlıktan ve tepkıme suresınden kaynaklanıyordu. Simdilerde 600contrast ve 8ms tepkıme surelı monıtorler standartlastı fıyatlarıyla.Buna ek olarak bırde dvı gırıse sahıp bır lcd monıtorunuz vasa... Bu tenık ozellıklerdekı bı lcd her bakımdan crt monitorden ıyıdır. Fiyatına gelınce bı lcd ortalama 130 dolar kadar pahalı crt flat monıtorlere gore. Fakat unutulan nokta lcd monıtorler 30watt cıvarında bı elektrık tüketımıne sahıpken 17" crt ler 100watt cıvarında bı harcamaları var. Buda demek oluyorku gunde 10 saat ortala bılgısayarı acık olan bırı 1-2 senede parasını amortı edebılır.
- Lcd tıtresımsızdır
- Radyasyon yapmaz
- Ekonomiktır
- Az yerkaplar
- Görüntüsü daha nettır
- Gözlerinızı korur
Lcd Alacakların Dıkkat Etmesı Gereken Birkaç Nokta var.
- Lcd alırken ölü piksel sorunu varmı onu konrol etmelısnız.
- Lcd monitorlerde ekrandankı noktaların yanıp sonme süresı vardır(Tepkıme süresi) Bu surenın en dusuk olanı oyunlarda ve hızlı hareketlı goruntulerde önem teşkıl eder. 30msın altındakı sureleın algılanması zordur, 16msler crt monıtorlere yakıon hız saglar fakat 8mslık yada 4mslık monıtorlerdekı gecıkmeyı anlamak nerdeyse ımkansızdır.
- Lcd monitorlerde bunlar ek olarak contrast oranıda cok önemlıdır. 450nın altındakılerı önermem asla.
- Dvi Girisinın olup olmamasına da dıkkat etmelısınız.
Başka sorusu olan arkaslar varsa seveseve yardımcı olabılrım
oyunlar konusunu yukarda arkadas aciklamis zaten artik oyle seyler yok
HYUNDAI - Q70U var param olsada alsam 3 ms tepkime suresi ve digerleriylede hic bi yonden geride deil..
SLM ARKADAŞLAR!
Bende 1 aylık bir araştirmamim sonucunda 17 lcd defterini mutlu bir şekilde kapattim!
Çünkü artık SONY HX75B modelini almiş bulunmaktayim!
Oyunsa oyun ,performanssa performans.görüntüyse görüntü...
Herşey mükemmel 8ms tepki süresi ve o 420 cd parlaklik enfes yani!!
Tabi SRS ses sistemi kendi üzerinde olunca.....
F A Z L A S Ö Z E G E R E K Y O K...SONY daha iyisini yapincaya kadar bundan iyisi yokkkk...
SONY HX75B bence bir harika....
Herkese şiddetle tavsiye ederim!
- 1
- 2