18 can yüzlerce dram.. Terörü Lanetliyorum..

SaGoPa KaJMeR.
29-07-2008, 07:44   |  #1  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj

İşte Güngören'de patlayan bombaların kararttığı hayatlar...

Maalesef Aleyna Ölmüş...

İkisi de ailelerinin tek çocuğuydu. Akrabaydılar. Taha Yıldızlı (5) ile Aleyna Çelik (3), önceki gece terörün sinsi tuzağı, ikinci bombaya, el ele tutuşarak koştular. Taha Yıldızlı, Şengül Yıldızlı ile tekstil işçisi Hüseyin Yıldızlı’nın tam yedi yıl bekledikten sonra dünyaya gelen tek çocuğuydu. İki gün sonra dört yaşına basacak Aleyna ise Melike Çelik ile tekstil işçisi Günsan Çelik’in gözbebeğiydi. Kıraç’da oturan ailesi, Pazar günü Aleyna’yı, Güngören’deki anneanesi Perihan Özkul’a bıraktı. 30 Temmuz Aleyna’nın doğum günüydü. Hediye almak için teyzesi, annesi ve anneannesi ile dışarı çıktı. Perihan Özkul torunu yalnız kalmasın diye, kardeşinin çocuğu Taha’yı da alıp Menderes Caddesi’ne geldi. İlk patlama iki çocuğu da çok korkuttu. Pedihan Özkul, küçüklere bir şey olmasın diye, sarılıp, vücudunu siper etti. Patlamanın ardından Perihan Özkul’un elinden kurtulan iki çocuk, el ele tutuşup korku içinde koşmaya başladı. Koştukları yön ikinci bombanın patladığı yerdi. İki çocuğu hayattan koparan bomba anneane Perihan Özkul ve Taha’nın annesi Şengül Yıldızlı’yı da yaraladı. Anne Melike Çelik kızı Aleyna’nın durumunu hastaneye gelen Recep Akdağ’dan öğrenmek istedi. Recep Akdağ’dan net bir cevap alamayan Melike Çelik, İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar’ın yanına giderek, "Kızım, Aleynam yaşıyor mu?" diye sordu. Mehmet Bakar, "Maalesef, Aleyna Çelik ölmüş" deyince anne Melike Çelik çığlık atarak yere yığıldı. Melike Çelik’in yakınları Mehmet Bakar’a ölüm haberini aniden söylediği için tepki gösterdi.

Balkondan İzlerken Öldü...  

Patlamanın sesini duyan Doktor Refik Saydam İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Şeyma Özkan, annesi Selma ve babası Aydın Özkan ile birlikte hemen balkona koştu. Olayın ne olduğunu anlayama çalışan Özkan Ailesi balkondan etrafa bakarken ikinci bomba patladı. İkinci patlamada etrafa dağılan şarapnel parçaları Şeyma Özkan’a isabet ederken, balkon kenarındaki mermer de parçalanarak Şeyma’nın kalbine girdi. Bir anda yere yığılan Şeyma Özkan’ı anne ve babası hemen özel İlgi Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Şeyma Özkan hayatını kaybetti. Doktor Refik Saydam İlköğretim Okulu’nda okuyan Şeyma Özkan’ın geçen sene okuduğu 6’ncı başarıyla geçtiği ve takdir belgesi aldığı belirtildi. Fen Bilgisi notu 4 olan Şeyma’nın karnesindeki diğer tüm derslerinin notu ise 5 idi.

Oğlum Yunus Teröre Verdiğimiz İkinci Şehit...   

TIRSAN’da şoför olan 27 yaşındaki Yunus Öztürk, babası İbrahim Öztürk İle birlikte bir yakınlarının düğün hazırlıklarına yardım ediyordu. Dün akşam 20.00 sıralarında Güngören’deki evlerine döndüler. Baba oğul, biraz dolaşıp dondurma yediler. Babasının yanında sigara içmeyen Yunus Öztürk, bir ara "Ben şöyle bir dolaşıp geleyim" diye izin istedi. İlk patlamada boynuna isabet bir madde yüzünden hayatını kaybetti. "Çok gözü kara çocuktu, bir şeyden korkmazdı diyen" İbrahim Öztürk, şunları anlattı: "4 kardeştiler. 2 bin yılında Mardin’de askerlik yaptı. Orda da terörle mücadele etti ama terör onu İstanbul’da buldu. İbrahim Öztürk ailemizin 2. şehidi oldu. Daha önce Erzurumda öğretmen yakınımız Ali Bulut da teröristler tarafından şehit edilmişti" dedi.

Merak Edip Sokağa Koştu...

Emlakbank İlköğretim Okulu’nda beden eğitimi öğretmenliği yapan, 50 yaşındaki Halit Öge de ikinci patlamada ölenlerden.

Ayrıldığı eşinden 21 yaşında bir kızı olan, 27 yıllık öğretmen Halit Öge, Güngören’deki evinde anne-babasıyla birlikte yaşıyordu. Anne-babası tatildeydi. İlk patlamanın ardından merak edip sokağa çıkmıştı. Çöp kutusundaki bomba onun da ölümüne neden oldu. Halit Öge’nin, birkaç ay sonra ikinci evliliğini yapacağı nişanlısı Nuran Aydos da Adli Tıp Kurumu’nun önünde saatlerce sevgilisinin cenazesini, gözyaşlarıyla bekledi

Oğlum Daha Traş bile Olmamıştı...

Güngören Menderes Caddesi’nde önceki gün meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 14 yaşındaki okul arkadaşları Murat Ağca ve Furkan Şentürk...

Birlikte Kuleli Askeri Lisesi’nin sınavlarına girdiler. Mülakata kadar başarıyla sınavları geçtiler. Murat, son mülakatta boyuyla kilosu arasında 3 kilogramlık orantısızlık olduğu için elendi. Ama Furkan mülakatı da geçti. Gelecek hafta kayıt yaptıracaktı. Patlamanın meydana geldiği akşam Murat ve Furkan arkadaşlarıyla sokakta futbol maçı yapıyordu. İlk patlama sesini duyduklarında olay yerine koşmaya başladılar. Murat Ağca’nın annesi Perihan Ağca, "Oğlum gitme, ikincisi olabilir ne olur gitme diye bağırsa da Murat ’Dur anne bir bakacağım’ dedi. Ardından ikinci patlama sesi duyuldu. Murat Ağca’nın babası Duran Ağca, olay yerine koştu. Ama oğlunun cesedini kanlar içinde buldu. Murat Ağca’nın ve Furkan Şentürk’ün evinde dün teröre lanet yağdı. Perihan Ağca, "Benim oğlum asker olup teröristlerle savaşacaktı" diye göz yaşı dökerken, "Furkanla hiç ayrılmadılar. Ölüme de birlikte gittiler. Benim oğlum daha tıraş bile olmadı. Daha aşık olamadı. Kuleli’ye giremedi. Lisede olmadı ama üniversitede kazanacağım diye yeminler etti. Sonu terörden mi olacaktı evladımın" dedi.

Kızları Arkalarından Koştu Ama...

55 yıllık evli Sebahat ve Mehmet Fikri Kuş çifti...

Güngören Menderes Caddesi’ndeki evlerinin balkonunda ilk patlama sesini duyup  hemen yaralıların yardıma koştular.

25 yaşındaki kızları Oya Kuş, "Anne, baba gitmeyin" diye arkalarından bağırsa da onları geri döndüremedi. O da annesinin ve babasının peşinden gitti. Olay yerine vardıklarında ikinci patlama meydana geldi. Sebahat ve Mehmet Fikri Kuş oracıkta hayatını kaybederken, ağır yaralanan Oya Kuş hastaneye kaldırıldı. Oya Kuş’un Medicana Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

Kırgın Gitti...

Bağcılar Galatasaray Futbol Okulu Teknik Sorumlusu Hayrettin Güler de patlamada yaşamını yitirenlerden.

Güler kuşlarına yem almak için evden çıktıktan birkaç dakika sonra çöp kutusundaki bomba patladı. Güler orada yaşamını yitirdi. Aynı zamanda Fenerbahçe’ye transfer olan Emre Belözoğlu’nun Zeytinburnuspor’da hocalığını yapan Hayrettin Güler yakınlarına, "Emre’ye kırgınım. Ne arayıp ne soruyor" diyordu.

Vahşetle Doğmadan Tanıştı...

28 yaşındaki Filiz İkiz ve 13 gün sonra dünyaya getireceği, henüz adı bile konmamış bebeği, kanlı terör saldırısının 18. kurbanı oldu.

Hamileliğinin başında, doktoru, Filiz İkiz’e bebeğinin durumunun riskli olduğunu, fazla yorulmamasını tavsiye etmişti. İlk bebeğini 7 aylık hamileyken kaybetmişti. Bu yüzden aylardır dışarıya çıkmayan Filiz İkiz, önceki akşam, 32 yaşındaki eşi İlhan İkiz’le birlikte aylar sonra ilk kez yürüyüşe çıktı. Sokağa çıkmışken, dünyaya gelecek erkek bebeklerine birkaç parça kıyafet alacaklardı. Ayrı ayrı mağazalara giren çift, patlama sesini duyunca, oradan uzaklaşıp, bir an önce evlerine dönmek istedi. İlhan İkiz, telaşla yürürlerken, yerde yaralı bir çocuk gördü. Eşine, "Sen bekle ben yardım edeyim" dedi. Bu sırada Filiz İkiz, ikinci bombanın konulduğu beton çöp kutusunun yanındaydı. Korkunç patlamadan sonra eşi tarafından Bahçelievler’deki özel JFK Hastanesi’ne götürüldü. Yol boyunca "Ben iyiyim, bebeğime bir şey olmasın" dedi. Ameliyata alınan Filiz İkiz’in önce bebeği öldü. Yaklaşık 5 saat ölüme direnen Filiz İkiz de sabaha karşı yaşamını yitirdi.

İsteyen arkadaşlar bana Katılın beraber Lanetliyelim...!

İsteyen arkadaşlarım imzalarına Şu kodu eklesinler.

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
<center>[resim]//media.chip.com.tr/images/temp/user/6ad7f2427792f4a8a47d8163d7107568.jpg[/resim]

Terörün Her Türlüsünü Lanetliyoruz/rum

Son Düzenleme: SaGoPa KaJMeR. ~ 29 Temmuz 2008 07:46
omer_6134
29-07-2008, 08:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Konu için teşekkürler.İmzama bakabilirsiniz ;)

bektash
29-07-2008, 08:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Saol burak