1porttan 2 bilgisayarın internete girmesi için

xtasahax
21-07-2009, 14:05   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

selam arkadaşlar benim sorum şu : biz apartmanca internet ağı kurduk ve bu ağdan 10 kişi kadar internete giriyoruz modem ve switch apartmanın 11. katında ben 4.katta oturuyorum ve modemden eve kadar kablo çektik ben bu sayede evimdeki masaüstü bilgisayarımla internete giriyorum.ben birkaç gün sonra laptop alacağım ve hem masaüstü bilgisayarımla hemde latoptan da aynı anda internete girmek istiyorum bunun için almak gereken alet nedir? SPLITTER  işimi görür mü? yardımlarınızı bekliyorum

OnlyMann
21-07-2009, 14:10   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bu iş için switch veya hub almanız gerekir. 4 portlu bir cihaz işinizi rahtlıkla çözecektir. ancak hızınızın çok yüksek olmasını beklemeyiniz. çünkü hub/switchlerde gelen hız bağlı makina sayısına göre değişiklik gösterecektir.

xtasahax
21-07-2009, 14:25   |  #3  
OP Yeni Üye
32 mesaj

kardeş olay nasıl gerçekleşecek anlatırmısın ben diyelimki dediğin hub/switch satın aldım ne yapacam kabloları nereye takacam?modemden gelen kabloyu hub/switch e taktıktan sonra benim ekstadan 2 kabloya daha iğtiyacım olacak değil mi bu iki kabloyu da laptop ve pc nin ethernet kartlarının bulunduğu yerlere takacam değil mi? bu hub/switch dediğiniz aletin fiyatları nedir?
bir de hız düşecek demişsiniz sınırsız 1024 bağlantım var ve apartmandan da 1o kişi kadar kullanıcımız var idare eder mi aşırı derece bir hız düşüklüğü olur mu

OnlyMann
21-07-2009, 14:38   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

modemden sizin için gelen kabloyu switchin bir portuna takacaksınız. 4 portlu olduğu için elinizde 3 port boş kalacaktır. makinalardan kabloları bu boş portlara takacaksınız (bu kabloları hazır da alabilirsiniz yaptırabilirsiniz de).  bu kadar.

fiyatları konusunda araştırma yapmanız gerekir. 

hız konusu ise 1024 olduğuna göre bu hızın üstünde bir hız beklemeyiniz. duruma göre siz 2 makinadan da internete girdiğinizde 1024 ten size ayrılan boyutu (atıyorum 100 K ise bunu 2 ye bölmeniz gerekir) yani hız düşerden kastım bu. Zaten başka birileri (diğer kullanıcılar) yoğun indirmeler veya sitelere giriyorlarsa bu bile olmayabilir. onun için hızı bir süre test edip belki yükseltmeniz uygun olacaktır.

serhato88
26-07-2009, 13:41   |  #5  
Taze Üye
14 mesaj

2 portlu modem alsam hub cihazı bağlamama gerek kalmaz ve böylece hız düşüklüğü problemi yaşamam mı acaba bilgilendirirseniz sevinirim?

OnlyMann
26-07-2009, 13:48   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

switch/hub un görevi az sayıda olan bağlantı (port) noktasını artırmaktır. eğer modeminizde birden fazla port varsa port sayısı kadar makina bağlayabilirsiniz. ancak bilinmesi gereken tt den alınan hat hızının üstünde bir hıza sahip olunamayacağı gibi bağlı olan makinaların da yaptığı işleme göre (http, ftp, download, paylaşım vs) hızı doğrudan etkileyecektir. Yani tüm makinaların kullandıkları hat hızı ttden alınan hız kadar olacaktır. Bu hızı da tt nin santralinin size ayırdığı veya sizin alabildiğiniz hız kadar olacaktır. Yani bağlı olduğunuz santralin desteklediği size ayırdığı hat hızı kadar olacaktır.

serhato88
26-07-2009, 13:53   |  #7  
Taze Üye
14 mesaj

download yaparken hız düşüklüğünü nasıl çözerim o zaman?

Kapalı Hesap (140385)
26-07-2009, 14:18   |  #8  
Kapalı Hesap
204 mesaj

birini usbden bağla birini ethernet

serhato88
26-07-2009, 15:07   |  #9  
Taze Üye
14 mesaj

ama ben çevirmeli bağlantı kullanmayı sevmiyorum yaaa:)

asesbaşı
27-07-2009, 17:24   |  #10  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

Dostum Switch veya hub senin internet hızını düşürmez zaten şuandada en yüksek internete bağlanma hızımı 8Mbps o yüzden senin switch yada hub'un 10mbps olsa bile sen gene aynı hızda bağlanacaksın bu olaya sadece ağdaki arkadaşlarına belki eskisinden biraz daha az bağlanabilirsin oda sorun yaşatmaz ama Hub Alma derim switch kullan hub alırsan bütün bilgilerine erişilir bütün çıkışlara bilgi gittiği için sen yinede switch kullan :D