Oncelikle herkese iyi bayramlar. Arkadaşım ve ben iki adet notebook arıyoruz. Asagida belirttiğim fiyat ve özelliklere uygun notebook tavsiyelerinize ihtiyacımız var. Dolar piyasasının her geçen gün arttığı ülkemizde bu kadar parayı ziyan etmek istemiyoruz.
1. Benim almak istediğim notebook ekseriyeti lol, aion, wow gibi online oyunlar için kullanılacak. Uzun ömürlü, ısı problemi olmayan, yeri geldiğinde sabahtan akşama kadar (bu çok sık olmasada olur muhakkak) oyun oynayabilecegim bir cihaz arıyorum. Monster, Msi, Lenovo ve Asus modelleri arasında tercih yapmaya çalışırken birde Victor isminde piyasada yeni bir marka öğrendim. Bu markalar içerisinde öneride bulunabileceğiniz veya alıp kullandığınız ya da test ettiğiniz ürünler hakkında bilgilerinizi paylasirsaniz çok sevinirim. (Özellikle Monster ve Victor markaları hakkında.) Bu cihaz için benim ayırmış olduğum bütçe maksimum 3 000 TL ve bu bir adette oyun mouse u ilave ederek bu bütçeyi ayırabiliyorum.
Not: Lenovo y50 modeli cift fanlı olması ve özellikleri bana çok cazip gelsede çift fanlı olmasının aslında ince kasadan kaynaklandığını bunun ısı problemini çözmede yeterli olmayabilecegini söyleyenler oldu. Performans ve ısı konusunda bilgilerinizi paylamanizi temenni ediyorum.
2. Arkadaşım için ise Visual Studio, sql server gibi geliştirme yapılan programlardan aynı anda birden fazla calistirmasi gerekiyor. Birden fazla visual Studio açıldığı zaman derleme sırasında performans ta düşme olmaması lazım. Daha çok proje bazında yazılım geliştirme amaçlı kullanılacaktır. Herhangi bir marka incelemesi yapmadık tüm marka model önerileriniz bizim için önemli. Bu cihaz için ise ayrılan bütçe 2 000-2 500 TL dir.
Bu konuda detaylı bilgiye sahip değiliz. Paylaşımlariniz için şimdiden teşekkürler.