arkadaşlar ben notebook kullanıyorum.birgün oyun açıkken kapağı kapattım yanlışlıkla sonra pc bidaha açılmadı.servise götürdüm hdd de sektor oluştuğunu söylediler.
1. sorum = pc yi alırken windows 7 nin dvd sini fln vermemişlerdi bende 3 adet dvd ye yedeklemiştim ama 1. dvd yi takıyorum yüklenmeye başlarken bir hata verip resetleniyor pc.acaba bunu yapmanın daha farklı bir yolu mu var bilgilendirirseni sevinirim.
2. sorum =eski sektörlü hdd ye yeni sistem kurmaya çalışıyorum ma yarıda takılıp reset atıyo içerisinde çok fazla (60-70 gbkadar) müzik,resim,video gibi şeyler var acaba bunları kurtarmanın bir yolu var mı?
sektörlü hdd 2 ye ayrılmış durumda c ve d .benim kurtarmak isediklerim d sürücüsünde
2 adet sorunum var yardım edin :((
1. si özelle labtopta kurulu sistemin illaki oljinal satın alınmış olması şart olmasa gerek, temin edeceğiniz veya indireceğiniz işletim sistemi dvd si ile sistem kurabilirsiniz.
2. si harddiskinizi taşınabilir (2.5 inç) harddisk kutusuna takarak veya (denemedim) bağlanıyorsa masaüstü bilgisayara ikincil disk olarak takarak bağlayıp içeriğine ulaşmaya çalışabilirsiniz. Bad sector diske zarar verir ancak bad sector hatasında disk mbr sine zara gelmemişse (ki böyle kapattımda oldu durumlarında mbr ye pek zarar gelmez) verilerinize ulaşabilirsiniz. Sadece bod sector oluşmuş kısımdaki veriler okunamadı hatası ile gözükmesine ragmen taşınamaz yada kopyalanamaz. Onlarıda okunabildiği kadar kurtarma yapan birçok yazılım var zaten.
1. si özelle labtopta kurulu sistemin illaki oljinal satın alınmış olması şart olmasa gerek, temin edeceğiniz veya indireceğiniz işletim sistemi dvd si ile sistem kurabilirsiniz.ilgilendiğiniz için teşekkür ederim2. si harddiskinizi taşınabilir (2.5 inç) harddisk kutusuna takarak veya (denemedim) bağlanıyorsa masaüstü bilgisayara ikincil disk olarak takarak bağlayıp içeriğine ulaşmaya çalışabilirsiniz. Bad sector diske zarar verir ancak bad sector hatasında disk mbr sine zara gelmemişse (ki böyle kapattımda oldu durumlarında mbr ye pek zarar gelmez) verilerinize ulaşabilirsiniz. Sadece bod sector oluşmuş kısımdaki veriler okunamadı hatası ile gözükmesine ragmen taşınamaz yada kopyalanamaz. Onlarıda okunabildiği kadar kurtarma yapan birçok yazılım var zaten.
1=notebookun arkasında orjinal sistemin serial no su duruyor.herhangi bir yerden windows7 home premium 64 bit(orjinal sistem de böyle) indirsem ve şifreyi girsem olur mu?
2=malesef masaüstü bilgisayarım yok kutuya takarak olmaz ise masaüstü gibi notebook a da bağlayabilirmiyim 2. diskiSon Düzenleme: O_uzHaN ~ 24 Şubat 2011 19:57
http://www.vatanbilgisayar.com/e ... ils.aspx?I_ID=38210
böyle birşey işimi görür mü ?
harddiskim sata 2 2.5 inç
Kurabilir, etkimleştirnede sorun yaşarsanızda telefon ederek etkinleştirebilirsiniz. Ne yazıkki loptopta bir tane disk bağlama imkanınız olduğundan ikincisini bağlayamazsınız.
low level format ile bad sectorleri devre dışı bırakın malesef laboratuvar ortamı ve üretici dışında kimse düzeltemez bad sector u ama bad sectorleri devre dışı bırakabilirsiniz buda low level format ile mümkündür
low level format ile bad sectorleri devre dışı bırakın malesef laboratuvar ortamı ve üretici dışında kimse düzeltemez bad sector u ama bad sectorleri devre dışı bırakabilirsiniz buda low level format ile mümkündüvallahi artık umrumda değil o hdd içindekileri kurtarsam yeter bana :)