arkadaşlar bana 2 avi dosyasını birleştirebilecek bir program lazm..yalnız görüntü kalitesi ve çözünürlüğün bozulmaması gerekiyor..sadece 2 avi yi birleştircek..bir kaç program denedim ama beğenmedin..siz hangi programı tavsiye edersiniz?? teşkkürler.
2 .avi dosyasını birleştiren program ??
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Sizin XP Home kullandığınızı hatırlıyorum. Bu iş için en güzeli Windows Movie Maker. Windows'unuzla birlikte geliyor zaten. Çok basit ve çok tatlı...
evet aslında bu programı da denedim ama nasıl yapıldığını bulamadığım için,bu programın böyle bir özelliğinin olmadığını sandım..hatta programın 2. sürümünü bile indirmiştim..peki şimdi söyler misiniz,nasıl birleştirme yapabilirim? kolleksiyondan dosya aç geldiğimde ilk dosyayı seçiyorum,açılıyor ama 2. dosyayı seçtiğimde diğer video nun içindeki görüntüler silinip sadece 2. seçtiğim dosya geliyor..yardım eder misiniz?nasıl birleştircem? tşkler.
Birleştireceğiniz dosyaları "import" ediyorsunuz önce, açmıyorsunuz. Import ettiğiniz her film, "Collections" penceresinde görünüyor. Bazı filmler bir kaç parça da olabilir buraya aldığınız zaman. Sonra bu parçaları alıp, aşağıdaki "storyboard"a sürüklüyorsunuz sadece. İstediğiniz sırada dizip, kaydediyorsunuz. Kayıt için, boyutları da değiştirebilir, her film arasına geçiş efektleri de koyabilirsiniz.
Sizdeki sürümde bu var mı bilmiyorum; fakat view>>task pane [görünüm>>görev paneli] yaptığınız zaman solda açılan panelde, önce 1.bölümdeki Import Video, sonra filmleri dizme ve sonra da üçüncü bölümdeki seçeneklerden biriyle filmi kaydetme... Tüm iş bu kadar.
peki tamam ,yardımlarınız için çok teşekkür ederim..önceki denememde storyboard a sürüklemeyi denemediğim için tüm filmi alamamışım..saolun.
ya ufak bi sorunum daha var..bu movie maker 2 programında tüm ayarları yaptım,tüm kareleri fln storyboard a sürükledim de sonra birden program kapandı?? daha sonra tekrar açtım.bu sefer başka bir şey yaptım ve yine pat diye program kapandı?? sürekli yeniden başlatmak zorunda kalıyorum..sorun ne olabilir??
Denetim masası, yönetimsel araçlar'dan [Control Panel>>Administrative Tools] bölümünden, olay görüntüleyicisini [Event Viewer] açarak sistem kayıtlarını inceleyebilirsiniz. Uygulama [Application] bölümünde, programın kapatılmasıyla ilgili hata mesajını inceleyin. Bir anlam veremezseniz eğer, mesaj ayrıntılarını buraya bildirebilirsiniz...
allah allaaa,çok enteresandır,ne zaman filme başlık eklemeye kalksam, bi kaç saniye sonra birden program kapanıyor..işte bu da hata mesajı(söylediğiniz gibi,olay görüntüleyicisinden baktım.)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Hata uygulaması moviemk.exe, sürüm 2.0.3312.0, hata modülü libavcodec.dll, sürümü 0.0.0.0, hata adresi 0x00039aab.
Ek bilgi için http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp adresindeki Yardım ve Destek Merkezi'ne bakın.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
divxaf.ax adlı dosyayı bulun ve adını değiştirin. Mesela divxaf.ax_ yapabilirsiniz. Sonra aynı şeyleri yapmaya çalışın tekrar. Eğer eklemek istediğiniz filmler CD üzerindeyse, bunları harddiske kopyalayıp eklemeye çalışın. Bunlardan sonra gene kapanırsa, tekrar hata mesajlarını inceleyin ve bildirin...
tamam teşkler,deneyeceğim..yanlış bişey dikkatimi çekti..ben bu programla yaptığım filmi kaydetmek istediğimde wmv formatında kaydecek diyor..ama benim filmim divx ve bu formatın değişmesini istemiyorum..böyle bir şeçenek te bulamadım..zaten divx olan bir video u başka bir formata çevirmek sorun çıkartabilir..bu programda böyle bir özellik var mı? filmin formatı ,çözünürlüğü vs. aynı kalacak..ben bulamadım da...
Killer programın "Filmi Bitir" seçeneğinde sadece avi ve wmv vardır. İstediğiniz gibi bir özellik şu an için Movie Maker da bulunamamaktadır.
peki 2 avi yi direkt olarak birleştirecek başka program tavsiye eder misiniz? (çözünürlüğü ve video formatını değiştirmeden..sadece birleştircek.)
Killer tavsiye edebilirim ama edeceğim programlar proffesional kurgu programları olur ve hepsi pahallıdır şu an için en azından benim tavsiye edeceğim senin istediğin tarzda bir program yok ha eğer o paralı programları istersen onları söyliyebilirim. Emin değilim ama onlarda Movie Maker gibi yapıyor çözünürlüğü ve formatı değiştiriyor ama aklıma şu soru takıldı sen(Sakıncası yoksa sen diyeceğim) 2 avi dosyasını birleştirip bir avi dosyası yapmak istiyorsun ve bunu gene Avi olarak kaydetmek istiyorsun bunu Movie Maker yapıyor zaten. Orda "DV AVİ" seçeneğini seçersen zaten Avi olarak kaydediyor ama Divx olarak kaydeden Kurgu Programı bilmiyorum. Eğer bulursam haber veririm.
aa movie maker yapıyor mu?? ben kaydet e bastığımda video formatı bölümünde wmv yazıyordu..bu nedenle işlemi yarım bırakmak zorunda kaldım.biraz daha açıklayabilir misin tam olarak ne yapmam gerekiyor,direkt olarak avi olması için(film divx formatında.)video joiner diye bi program denedim,yaptı ama dosya boyutu çok fazla büyüdü..halbuki 1. dosyam 650 mb,2.dosyam da 50 mb..bunlar birleşince max 700 mb olsun istiyorum ve çözünürlük ve video formatı değişmeyecek.(divx olarak kalcak.)böyle bişey yapılabilir mi? tşkler.
Şimdi dosyaları import ettin sonra Story board a (TİME LİNE) a ekledin ve kaydetmek istiyorsun finish movie den save to my computer diyorsun ve ismi dosya filan yazdıktan sonra ikinci pencereden show more choices diyip Other Settings diyorsun ve ordan "DV AVİ Pal" ı seçiyorsun bu kadar basit biraz kısa ve ingilizcesini anlattım eğer birazdaha detay ve Türkçesini istiyorsan söyle hemen anlatayım.
tamam anladım,teşekkür ederim.deneyeceğim..