2 Ayrı Harddisk 2 Ayrı İşletim Sistemi Yardım

Mr.Hooky
26-05-2008, 13:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

İki harddiskim var
1.Western Digital 80 Gb IDE Vista Kurulu
2.Western Digital 160 GB Sata 2 Windows XP Kurulu

Harddiskleri ayrı ayrı bağlayıp çalıştırdıgımda Vista da Xp de açılıyor ama iki harddiski beraber bağladığımda windows XP boot ediliyor.F8 tuşu ile harddisk seçimi yaparak vistayı açabiliyorum ama ben başlangıçta işletim sistemi seçim ekranı gelmesini istiyorum yapmayı bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

Fatih_ARMAĞAN
26-05-2008, 14:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

eğer sizi kurulumları diskler ayrı ayrı takılı iken kurulum yaptıysanız her iki disktede ayrı boot dosyaları oluşmuştur... sizin yaptıgınız F8 tuşu ile hangi diskten boot edeceğini seçmektir..  3. parti boot manager programları ile istediğiniz çözüm yapılabiliyor sanırım...

Mr.Hooky
26-05-2008, 14:29   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Yani Xp kurulu harddisk takılı iken diğer harddiski de bağlayıp ona vistayı tekrar kursam sorun çözülür mü

Banned
26-05-2008, 15:05   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Mr.Hooky
Yani Xp kurulu harddisk takılı iken diğer harddiski de bağlayıp ona vistayı tekrar kursam sorun çözülür mü
Olmaz arkadaşım. Anakartınız ancak bir tanesini master görecektir ve onu boot edecektir.En son hangisini açıysanız o boot olacaktır.Yukaruda arkadaşın söylediği gibi sizin sorununuzun çözümü hdd boot seçeneğinden önce devreye girerek ize işletim msistemi seçip şansı tanıyacak olan boot manager programları.Ya bu programlardan kullanmanız yada her iki işletim sisteminide aynı hdd değişik partitionlara kurmanız gerekmektedir.