2 de bır casus yazılım bulup temızlıyor buda nedır

_eFeKenTLi_
08-12-2009, 22:26   |  #1  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj

guvenlık yazılımı kendı yapmıs oldugu tespıt uzerıne devamlı casus yazılım bulup temızledıgını gosterıyor . raporda . bu nerden gelıyor . cıddı bısımı sıldıgım kısımlar benım pc adı o yuzden o kısımları karaladım sılgı ıle . yorumlarınızı beklıyorum . acaba kullandıgım wındows 7 de  oynama olabılırmı .... kaspersky yuklu ıken boyle casus yazılım tespıt etmıyordu .

ısletım sıstemım   wındows 7 ultimate 32 bit
guvenlık yazılımım panda ınternet securıty 2010

he bu arada bazıları der  windows7 cracklımı dıye   cracklı degıl  30 gunluk deneme suresının bıtmesıne daha 16 gun var .

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 08 Aralık 2009 22:29
sheva
08-12-2009, 22:29   |  #2  
Üye
72 mesaj

sanırım ent  ust seviyeye  cıkardın virus koruma  guvenligini o da sapıtmıs olabilir

_eFeKenTLi_
08-12-2009, 22:34   |  #3  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

arkadasım butur cevap vereceksen hıc cevaplama . sapıtma dıye bısı soz konusu olamaz sevıye en ust demıssın konuya hakım olmadıgın bellı  .  butun ayarlar varsayılan ben deneme amaclı kullanıyorum ılk gunden en ust sevıyeye cıkarmam ılk denedıgım guvenlık yazılımlarında ... bu tespıt etmıs oldugu casus yazılımlar  ılk kurulumdan sonra tespıt etmıs oldugu tehdıtler . kis2010 tespıt edemedıgını bu nasıl tespıt eder sıler . hadı onu gectım sılenen sey tekrar gelıp tekrar temızlemıs . raporda o gozukuyor .

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 08 Aralık 2009 22:34
G00GLE
08-12-2009, 22:48   |  #4  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

bunlar cookie. casus yazılım sayılmaz. izleme çerezleri yani. isterseniz bu dosyaları oldukları yerden kopyalayıp www.virustotal.com adresinde taratabilirsiniz emin olmak için. zaten ordan kopyalarken farkedeceksiniz bunların hepsi de text. yani program değildir. ayrıca size cevap verenlere " arkadaşım böyle cevaplar vereceğine hiç cevaplama" diye karşılık vermenize anlam veremedim. arkadaşın cevabında anormal bişey yok bu tepkiyi hakedecek?

_eFeKenTLi_
08-12-2009, 22:55   |  #5  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

ben daha cıddı cevap beklıyordum . mesela sızın vermıs oldugunuz cevap gıbı . boyle bos cevaplar cozume ulastırmaz . gereksız yere konu dagılacak  oyuzden .   pekı bunlar text o bellı ama nıye aynı seyı tekrar tekrar temızlıyor . hıc pc ye dokunmuyorum dokunmadıgım halde arada buldugu casus yazılımlara bakıyorum . sımdı casus sayısı 10 oldu mesela gırdıgım sıte sadece bu aynı seylerı bulup bulup temızlıyor . acaba txt nın ıcınde zararlımı tespıt edıyor.  buna kesın bır yanıt gelse . aynı seyın tekrarlaması ve pandanın bunu bulup sılmesı var sılınen sey nasıl gerı gelıyor kendı kendıne

Kruis
08-12-2009, 23:14   |  #6  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

efekentli biraz sakin olurmusun.
Atlas dmt veya atdmt.com yazıp google da aratabilirsin en basitinden silsende tekrar gelir cookie sonucta. google a girsende girer.herhangi bir zararlı tarafı yoktur.
Şuanda systemcare ile casus tarama yaptım bendede bulundu sildim tekrardan sitelere vs girdim tekrar geldi.Korkulacak bir durum yok.

Nicoll
08-12-2009, 23:20   |  #7  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Onlar virüs sayılmazlar... Tarayıcının sakladığı internet çerezleri. Bazı güvenlik yazılımları orda olmalarını istemez sadece... Nekadar silersen sil girdiğin sitelerden tekrar geri gelir. İstersen çerezleri tarayıcı ayarlarından kapatabilirsin. Temizlik için Ccleaner programını tavsiye ederim.

_eFeKenTLi_
08-12-2009, 23:24   |  #8  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

ıste ben bu duruma son koymak ıstıyorum . kullandıgım guvenlık yazılımındakı casus yazılım sayısı cosuyor . gercektende bır casus yazılım gelse otomatık temızlese umrumda olmıycak . suan 10 oldu sayısı bu arttıkca artacak . sızce bu normamı . durduk yere bu sayının artması . ıste ben bunu duzeltmek ıstıyorum .   nıye zararlı olmadıgı halde zararlı gıbı gorup temızleme gereksınımı duyuyor . 1 hafta kullansam buldugu casus yazılım 100 gececek . bu tur fake seylerı casus yazılım gorurse ısımız var . bende bılmedıgım ıcın ıllakı burda soruyorum . 
 kis2010  un nıye casus yazılımı bulmadıgını ogrendım . demekkı bu program dogru saptama yapmıyor . bunu duzeltme durumu varmı acaba .

Nicoll
08-12-2009, 23:38   |  #9  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Panda kullanmadığım için tam olarak bilmiyorum ama ayarlarında çerezleri görmezden gelmesi için bir seçenek vardır mutlaka. Eğer beğenmediği bir çerezi bulduğu zaman uyarı penceresi ile filan rahatsız etmeyip otomatik siliyor veya engelliyorsa öylede kalabilir...

Ayrıca çerezlerin tümünü engellediğini sanmam, kara listeye göre hareket eder. Tarayıcı ayarlarından hangi sitenin çerezlerini istemiyorsa o site için çerez alımını yasaklayabilirsin...

Kruis
08-12-2009, 23:39   |  #10  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

kis2010 afedersin ama anti spyware özelliği pek yok.Dediğim gibi system care dahi bunu bulabilmekte.Norton int sec kur oda bulur pandada temizler nortonda fakat sen her internet tarayıcınla bir yerlere girdiğinde senin cookie bilgilerin olusur.Bu cookieler zararlı değildir.

_eFeKenTLi_
09-12-2009, 05:02   |  #11  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

bılıyorum cookies mutlaka bırakır . xp de ıken calıstıra cookies yazıp gorebılıyordum w7 goremıyorum . xp de ıken elle sılıebılıyordum . aslında bır yandan sılmesı ıyı cookies lerı ama . sılerken koymus oldugu ısım casus yazılım ıbaresı .  casus yazılım cok farklı bısı cookıes farklı bısı merak edıyorum sıldıgı her cookies lerde casus yazılım dıyeı yazıyor .

G00GLE
09-12-2009, 07:39   |  #12  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

hepsine casus demez. bazıları (atmdt.com 2o7.net gibi) reklam siteleri adware çerezi bıraktığı için yani "bu bilgisayar bu siteye girdi" bilgisi taşıdığı için öyle değerlendiriyor. "bu bilgisayar bu siteye girdi" bilgisi program tarafından bilgi sızdırma olarak değerlendirildiği için bu durum aslında çok da isabetsiz bir tespit olmamış oluyor. ancak çerezleri devre dışı bırakırsanız bazı sitelerde sıkıntı yaşayabilirsiniz. örneğin rapidshare yada bir kullanıcı adı ile login olduğunuz siteler isminizi saklayamadığı için problem yaşayabilirsiniz.

Ahmet Ertuğrul
09-12-2009, 19:28   |  #13  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

atdmt çerezi, herkesde var, zararsız. Temizlersen geri gelir. Güvenlik ya da İnternet Tarayıcıları alt forumlarında daha önce aynı içerikte birkaç konu açılmıştı.

Karamandalina
09-12-2009, 21:24   |  #14  
Üye
97 mesaj
Alıntı: _eFeKenTLi_  
arkadasım butur cevap vereceksen hıc cevaplama . sapıtma dıye bısı soz konusu olamaz sevıye en ust demıssın konuya hakım olmadıgın bellı  .  butun ayarlar varsayılan ben deneme amaclı kullanıyorum ılk gunden en ust sevıyeye cıkarmam ılk denedıgım guvenlık yazılımlarında ... bu tespıt etmıs oldugu casus yazılımlar  ılk kurulumdan sonra tespıt etmıs oldugu tehdıtler . kis2010 tespıt edemedıgını bu nasıl tespıt eder sıler . hadı onu gectım sılenen sey tekrar gelıp tekrar temızlemıs . raporda o gozukuyor .
Sana yardımcı olabilmek adına kendi görüşünü söylemiş..

Cevap seni tatmin etmediyse düzgün bir dille ifade edebilirsin ki foruma başlık açıp yardım isteyen sensin. Yardım etmeye çalışana bu şekilde ukalaca cevap veren birine yardım edilmemesi taraftarıyım..

black_flood
09-12-2009, 23:01   |  #15  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

panda ürünlerinin tüm versiyonlarında olan bir özellik bu ve hiçbir zararı yoktur. normalde hiçbir uyarı ve ya ikaz vermez arka planda sessizce kasmadan sistemi işini halleder.illada sona ermesini istiyorsan tek çözümü var modemin fişini çekersin iş biter. pandayı hadi yok sayalım tüm çerezsilen yazılımlar dünyayı feda etsen dahi pandanın sildiklerinin aynı katrilyonlarca kez bulur sildim der siler ama her siteleri gezinip çıkmanda yine aynı uyarıları verip sileceklerdir.
herhangi bir anormallik söz konusu değil.