Ya benim eve adsl bu hafta sonu bağlandı ama ben işin cılkını çıkarmışım. 3gb limitli bana yeter diyodum ama iki günde 1.088gb çekmişim. ALLAH biliyoya bu kadar veriyi nereye çektim ne yaptım bilmiyorum yuh valla bana. Bu arada bu telekomun sitesindeki download sayacı doğrudur demi arkadaşlar bize kaptırmıyolar demi bunlar.
2 günde 1gb download yapmışım
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.telekomun sitesindeki bilgiler doğrudur. sınırlı olan adslende sana dikkatli olmanı tavsiye ederim. kotanı geçersen normal sınırsız adslden daha fazla ödersin aminallah...
mb başına 10kuruş olunca 1gb 10ytl 24kuruş oluyo demi arkadaşlar hesap doğru demi bu şekilde. 1024mb diye hesaplayınca böyel olur değilmi
Yaw arkadaşlar benim aklıma bişey daha geldi onuda sorayım ya. Ben şimdi bi webcam alsamda eşle dostla mesengerda görüntülü görüntülü muhabbet etsem benim görüntümün karşıya gitmesi upload olur değilmi. yani adsl için kotamı etkilemez değilmi. kota bilgilerine baktığım sitede upload ücretsiz diyorda o bakımdan diyorum. tam olarak upload budur öyle değilmi. Mesengerda ben görüntümü yollasam ama onun görüntüsünü almsam kotamı hiç etkilemez olur değilmi
yaptığın hesap doğru. her mb başına 8.872 TL ekstradan para vermen gerekir. yani 1 gb 9085 TL. nerdeyse 10 milyon. şuanda kendi downloaduma baktım. 15 içinde 3,806 GB download yapmışım. yani sınırlı olsaydı şuanda sınırı aşmış olacaktım. kalan 15 günde yine bu kadar download yaparsam ekstradan 35-40 milyon para verecektim.
diğer soruna gelince her download da bir upload vardır. bunu balık tutmaya benzetirsek balığı yakalaman için olta atman gerekir. bu senin uploadın. daha sonradan yakalayacağın balık "bunu büyüklük açısından değerlendirirsek balina tutuyorsun" ve onu alman senin downloadın. yani downloadda çok fazla bir upload yok fakat yine de var. aynı şeyi senin senin arkadaşının kameradan yaptığını düşün. yani söylemek istediğim sen kamerayla yine bir miktar download yaparsın. inşallah güzel bir şekilde anlabilmişimdir.
sen yinede kotana dikkat et veya sınırsıza geç...
eğer sınırı çok aşarsan ve ödeyeceğin miktar 1 aylık kotalının haricinde bir aylık sınırsız ücretini geçerse 1 aylık kotalı+1 aylık sınırsız ücreti ödüyorsun.onu da unutma yani atıyorum 3 gb kotanı aştın ve 30 gb kullandın.o zaman 1 aylık kotalı+1 aylık sınırsız ücreti ödersin.
Arkadaşlar...Lütfen banada bilgilendirin
bu kota'yı aşma işini Nereden ve nasıl öğrenirim???
Tşk.lerr
ya kameranı çalıştırdığında çok önmli bir miktarda download yapmaz. ama karşı tarafıın seni seyretmesi için onun kotasına dikkat etmesi lazım.yani olna karşı tarafa olacak.
diğer meseleye gelince; iki günde ne indirdin ki 1GB olmuş. bence bu anormal. pc yi açık tutsan 10 saatten faazla durmadan max hızda download yapsan ancak böyle bir miktara ulaşırsın. yani ya gerçektenn dde bilgisayarda onrmal bişekilde download yapıyorsun yada bağlantını sömüren bazı yazılımlar olabilir senin makinede. ama yok ben çok şey indirdim diyorsan ve bu böyle devam eder diyorsan hiç durma limitsiz kullanıma geç....