Microsoft ,yeni tarayıcısı İnternet Explorer 9'a alkış tutuyor.
Başarı ümidi hüsran olmadı , ve yazılımcı firma İE9 'dan beklediği ilginin fazlası ile karşılaştı.
Henüz beta derlemlerinde olan yeni tarayıcı, 2 haftalık bir zaman dilimi içerisinde 6 Milyon indirilmeye sahne oldu.
Microsoft - Net Applications ve diğer bir çok araştırma kuruluşu İnternet Explorer 9 un tarayıcı dünyasındaki tabloları değiştireceğini ve İnternet Explorer in pazar payındaki oranını ciddi bir şekilde artıracağı yönünde tahmin içerisinde bulunuyor.
Yazılımcı firma Microsoft , İnternet Explorer 9 beta nın , İnternet Explorer 8 betasındaki indirilme sayısının hemen hemen 3 katına ulaşmayı başardı ve tarayıcı dünyasında bir rekora imza attı.
CHIP Online
2 Haftada 6 Milyon İndirilme !!!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.bu çok kullanımla ne karları oluyor bu internet tarayıcılarının?
Microsoft icin cok onemli, cunku acilis sayfasi ve arama motoru olarak kendi sitelerine yonlendiriyor ve oradan para kazaniyor.IE kullanan insanlarin buyuk kismi bilgisayar bilgisi kisitli olan insanlar. Internet demek sadece IE demek, baska tarayicilar oldgunun farkinda bile degiller.
Microsoft, XP'ye destek vermeyerek (bahanesi de XP altyapisi bunu desteleklemiyor ) sonraki isletim sistemlerinin satisini arttirmak. Bu demek ki IE9 kullanici sayisi win7 ve vista kullanici sayisina ulastiginda duracak. Pratikte daha da az olacak. Bu isletim sistemlerini kullananarin ucte biri de baska tarayicilar kullaniyor cunku. Eger Chrome ve Firefox donanim hizlandirmada XP'ye destek verirse XP kullnicilari daha uzun sure isletim sistemini terfi ettirmez. Opera iyi bir tarayici olsa da kucuk pazar payi nedeniyle cok da onemli degil zaten. Bu yuzden XP'nin omrunu bu iki tarayici belirleyecek.
hemen hemen her tarayıcıyı kullandım, İE9 dahil, en iyisi opera ;)
Görünümünü çok beğenmedim. Yine ekranın en üstünde kullanılmayan boşluklar var.
Chrome'da olduğu gibi biraz daha derli toplu yapabilirler...
Ama Html5 konusunda HARİKA, diğer tarayıcılara inanılmaz fark atıyor. IE9 test etmek için Html5 kullanılan sayfadaki oyunlar vs. çok daha performanslı çalışıyor. Ben ilk gördüğümde hile filan yaptılar sanmıştım... :)
Ben pek beğenmedim. Kalın yazı stili kullanılmış beta sürümünde. Bunuda devam ettirirler muhtemelen..
Beta hızı güzel ama beta olduğu için kaldırdım
2 haftada 6 milyon indirilme hay maaşallah rekoru kırmış...
IE kullanan insanlarin buyuk kismi bilgisayar bilgisi kisitli olan insanlar. Internet demek sadece IE demek, baska tarayicilar oldgunun farkinda bile degiller.arkadaşım IE kullanların bilgisi kısıtlımı değilmi bilmem ama,bir konuda senin bilginin kısıtlı olduğu kesin.Her tarayıcının kendine göre +++ ve ---- leri var.IE 9 şuanda +++ rıyla oldukça öne çıkmış durumda.Bir incele önce istersen.Bu yorumu yazarken IE 9 u incelemeden düz fanatik bir tavırla yazdığına eminim.Ha ben demiyorum ki diğer tarayıcılar kötü vs.. vs... ama ordata müthiş bir başarı var.2 haftada 6 milyon indirme.Bu rakamın ne ifade ettiğini pek anlamadığın kesin.
Bilgisayarımda firefox, chrome, ie9 ve opera var. hepsinin de kendine göre artı ve eksileri var. Ama sonuç olarak Opera kullanmaya karar verdim. Bana daha kullanışlı geliyor...
Internette gezerken sürekli elimin altinda olmasi gereken 6 tane eklenti kullaniyorum, bunuda bana sadece firefox saglayabiliyor...herkesin kendine göre kullanisli bulugu eklentiler vardir..hiz konusunda hepsi suanda neredeyse ayni sayilir..sonucta 1 mbit baglantinizdan hizli browser sayesinde 5 mbit performansi beklemekte yanlis olur..IE9 da internette gezerken elim kolum bagli sadece yürür gibi oluyorum...ama Firefox olunca ahtapot gibi hissediyorum, her istedigimi tek tikla aninda ulasabiliyorum..
firefoxtan iyisi yok ie için arkadaş doğru demiş pc bilgisi olmayan insanlar kullanıyor firefox kullanıom arada bi chromelada girdiğim oluyor ama en iyisi firefox bir çok eklentisi var tek tıka j downloadrea link atıo tek tıka u torrente link atıo travian içinde bi eklentisi vardı premium gibi oluodun v.s v.s.
chrome derim başka bişe demem :D
İnternet explorer ı dünyada ki tek tarayıcı zanneden bunca insan veya başka tarayıcılar olduğunu keşfettikten sonra da yeni tarayıcıya geçmeye ve 2 -3 ayar yapmaya üşendiği-beceremediği için ie fanı olan, ben kullanıyorum lan en iyisi bu işte tribine giren bunca salak varken ie daha onlarca 6 milyonu devirir :)
İnternet explorer ı dünyada ki tek tarayıcı zanneden bunca insan veya başka tarayıcılar olduğunu keşfettikten sonra da yeni tarayıcıya geçmeye ve 2 -3 ayar yapmaya üşendiği-beceremediği için ie fanı olan, ben kullanıyorum lan en iyisi bu işte tribine giren bunca salak varken ie daha onlarca 6 milyonu devirir :)Kardeş konuda ie9 betanın indirilme sayısından bahsediliyor. İndirenler arasında her seviyeden kullanıcı var. Diğer tarayıcıların fanatikleri de IE9 BETA yı indirdi. Zaten başka tarayıcıların varlığından bihaber olanlar ie9 betanın çıktığından da bihaberdir.
Konunun ne olduğunu bile anlamadan, sırf IE kullananlara salak demek için yanıt yazmışsın. Nasıl sen seçimin konusunda SAYGI BEKLİYORSAN, diğer insanların seçimine de SAYGI GÖSTERMELİSİN. Şimdi biride çıkıp, senin kullandığın tarayıcıyı kullananlara SALAK dese kıyamet kopar burada.
Mesela ben Google Chrome ve Internet Explorer kullanıyorum, salak olduğumu düşünüyorsan seni IQ testi yapmaya davet ediyorum
Konu haber (bilgi) amaçlı olarak açılmıştır, ve çeşitli tartışmalara kapalı olmasını gerektiriyor.
Tartışılmasını gerektirecek konu; Haberin kaynağı ve istatistik oranın resmi olup olmamasıdır.
Konu özünden çıkıp, İnternet Explorer kullanıcıları hakkında yakışık olmayan ifade biçimi kullanıldığından, yönetimede gelen şikayetler üzerine , konunun daha fazla uzamaması ve bilgi olarak kalması uygun görülüp Kilitlenmiştir.
Kolay gelsin.