2 işiletim sistemi

ulasss
09-06-2007, 22:57   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

arkadaslar bilgisayarımda vista kurulu,aynı zamanda nasıl xp yide kurup çift işletim sistemiyle calısabilirim?

orionxxx
09-06-2007, 23:15   |  #2  
Yeni Üye
25 mesaj

doğrusu bunu bende çok araştırdım,ve şunu öğrendim vista varken yanına xp kurulamıyor,kursanda sadece xp çalışıyormuş ancak format atıp xp kurduktan sonra başka bir bölümede vista kurulabiliyormuş,yani eskiden yeniye doğru kurmak gerekiyormuş.Bende yapmak istiyorum ama şu aralar uğraşmak istemiyorum ama yapan çok kişi varmış dediğim gibi yapan,sana fikir vermek adına yazdım,kolay gelsin

ugur90
09-06-2007, 23:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

orionxxx'in dedigi dogru once xp'in olcak, sora farklı bir diske vista'nı kurcan anca oyle calısır ancak sana birsey soyligim xp-vista multiboot'lu sistemlerde bazen cakısma sorunları cıkabiliomus(forumlardan gorduum kadarıyla ben hic tanık olmadım ama) o yuzden tek birni kullan ve eger donanım sürücüleri varsa ve pc'n yeterince güclüyse vista'ya gec direk bosver xp'yi. kulaktan dolma yok "hatalı, hicbisi calısmıo, tanımıo, acmıo" falan filan inanma ben gayet sorunsuz kullanıorm...

Kaos-220
10-06-2007, 00:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

arkadaşlar örnek
160 GB HDD niz var bunun
80 gb Vİsta 80 gb xp kuracaksınız.
sitem kurmaya başlarken sadece 80 gblik lan gösterip(oluşturup) sitem kurarsanız siteminiz dier alanı göermez

____Vista____________XP________
|____80_______|_____80________|

olursa çalışır hatta

virtual PC veya Vmare ile  sana PC kullanarak başka sisteler de kurabilirsiniz...

elzemnur
10-06-2007, 11:03   |  #5  
Taze Üye
6 mesaj

Bende de vista kuruluydu diğer bölüme de şimdi xp kurdum artık bilgisayar vista yı görmüyor yardım arıyorum.
Xp yi nasıl kaldırabilirim ve nasıl vistaya döneceğim birisi bana yardım edebilir mi ivedi lütfen

ulasss
10-06-2007, 11:24   |  #6  
OP Yeni Üye
39 mesaj

ben xp yi php calısmalarım için kuracaktım.vista da problem cıkardı da.daha once vista uzerinde php,apache,mysql calıstıran oldu mu acaba?