2 modemi birbirine bağlama

Kapalı Hesap (190788)
21-03-2013, 23:02   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
140 mesaj

Dostlar yine yeni bir sorunla karşınızdayım bundan önce ne sorunum olsa hepsi olumlu bi sekilde sonuclandırıldı sayenizde bu sorunumdada yardımlarınıza ihtiyacım var..  

2 modemim var pikatel airmax 101    ve   airtes 5453  aynı hatta bu iki modemide bağlamak istiyorum kablo cektim olmadı modemlerin biri illa kapalı olması gerekiyormus  kablosuz bağlamayi denedm beceremedim duydumki kablo ilede birlestiriliyomus kablosuzda oluyormus bu iki bağlantı seklini nasıl yapacağım 

iki modemde kablosuz..   üst katta kablosuz kullanıcam (laptopup var) altta (masa üstü) kablolu bağlantı kullanıcam

badwizard
21-03-2013, 23:32   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj

Ne yapmaya çalıştığını tam anlamadım ama sanırım 2 adet modemin var, 1 aktif bağlantın var 2. modemi ağını genişletmek için kullanacaksın. pikatelden emin değilim ama airties havadan wifi sinyalini yansıtabiliyor, yada kabloyla bağlayıp modemini repeater olarak kullanabilirsin, burda dikkat etmen gereken şey modemlerin aynı ip adresine sahip olmamaları yani; atıyorum: ana modemin ip adresi 192.168.0.1 bu durumda repeater modemin ip adresini 192.168.0.254 olarak ayarlarsan sorun yaşamazsın. yapmak istediğin iki modemi aynı networkte aktif dhcp olarak kullanmaksa onuda yapabilirsin, iki modem aynı networkte aynı anda çalışamaz diye birşey yok modemlerde aslında minik linux makinalardır, öyle birley olsaydı her networkte sadece 2 makina olurdu :)

badwizard bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Kapalı Hesap (190788)
22-03-2013, 08:09   |  #3  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
140 mesaj
Alıntı: badwizard  
Ne yapmaya çalıştığını tam anlamadım ama sanırım 2 adet modemin var, 1 aktif bağlantın var 2. modemi ağını genişletmek için kullanacaksın. pikatelden emin değilim ama airties havadan wifi sinyalini yansıtabiliyor, yada kabloyla bağlayıp modemini repeater olarak kullanabilirsin, burda dikkat etmen gereken şey modemlerin aynı ip adresine sahip olmamaları yani; atıyorum: ana modemin ip adresi 192.168.0.1 bu durumda repeater modemin ip adresini 192.168.0.254 olarak ayarlarsan sorun yaşamazsın. yapmak istediğin iki modemi aynı networkte aktif dhcp olarak kullanmaksa onuda yapabilirsin, iki modem aynı networkte aynı anda çalışamaz diye birşey yok modemlerde aslında minik linux makinalardır, öyle birley olsaydı her networkte sadece 2 makina olurdu :)

yapmak istedigim tamda o  bnm modemim pikatel ve kablosuz cekimi kötü   simdi ikinci bi modem aldım  ayrı bi telefon hattı cektim modeme direk  modemlerin ikiide acık olunca birine sinyal gidiyo diğerine internet gelmiyo yani aynı hat üzerinde 2 adet modemi calıstıramıyosun   biraz arastırdım  modemler birbirine bağlanıyomus yani seninde dedigin gibi kablosuz ağımı genisletmeyi istiyorum pikatele net giricem ve üst kattaki airtesten  kablosuz ağ alıcam