arkadaşlar elimde 2 tane masaüstü bilgisayar var biri internete kablolu olarak biride kablosuz olarak aynı modeme bağlanmaktalar. bu 2 bilgisayar arsaında dosya aktarımı kurmak istiyorum bunun için ne yapabiliirim lütfen ayrıntılı olarak anlatır mısınız ?
2 pc arasında ağ bağlantısı kurmak istiyorum
sadece dosya paylşımı ise vede herzaman kullanmıyacağın için sana team viewer 7yüklemeni tavsiye ederim. çok basit ve rahat dosya paylaşımı yapılıyor..istediğin klasörü karşı taraftan kenin seçip kendi yoluna yükleyebiliyorsun..
sadece dosya paylşımı ise vede herzaman kullanmıyacağın için sana team viewer 7yüklemeni tavsiye ederim. çok basit ve rahat dosya paylaşımı yapılıyor..istediğin klasörü karşı taraftan kenin seçip kendi yoluna yükleyebiliyorsun..14 gblık bir dosya paylaşımı yapmam gerekiyor bunun için ne yapacağım ?
Bir adet switch alacaksın 20 tl filan sonra ikisinide aynı switche bağlayacaksın. Bildiğin internet kablosunu takarak yapıyorsun. Sonra kopyalama yapacağın diske yada klasre sağ tıkla paylaşıma aç de. Sonra ağ bağlantılarına giriyorsun xp için çalışma grubu bilgisayarlarını göster deyince diğer pcyi görürsün. win7 de zaten ağa girdinmi pcyi direk görürsün sonra istediğini seç kopyala. Ben bu şekilde harici hddyi paylaşıma açtım evde kardeşlerimde istediği zaman hdd den istediklerini alabiliyorlar.
İnterneti iki pcyede kablo ile vermek istiyorsan modemden çıkan kabloyu switche tak kalan diğer portlardanda pclere internet kablosu çek bütün bilgisayarlar neti kullansn ben böyle yapıyorum.
o şekil yapmana gerek yok bir internet kablosunu kullanarak 2 uçlu birini bir pcye diğer ucunu diğer pc ye bağlarsın ve birbirlerini modem olarak görürler bu şekilde veri aktarımı yapabilirsiniz diğer bilgisayarın diskine girmek için başlattan çalıştra komutunu girmen gerek tam olarak hatırlamıyorum internette araştırırsan bulabilirsin.
14 gblık bir dosya paylaşımı yapmam gerekiyor bunun için ne yapacağım ?teamla yap hiçbişiy olmaz.en fazla süreceği 1 veya 1,5 saat. 14gb
iki bilgisayarada team viewer 7 indir ,ana dosyanın olduğu bilgisayardaki teamı aç /(sonra diğer bilgisayardaki teamıda aç ve diğer bilgisayardaki ID ve şifre numarasını al, ve ana bilgisayara gel / ' ana bilgisayardaki '' uzaktan bilgisayarı kontrol et '' paneline diğer pc deki aldığın ID numarasını yaz / sonra hemen aşağıdaki diğer ufak konsolda dosya paylaşım seçeneğini tıkla / ardından şifreyi isteyecek / şifreyide yaz / ve son olarak oturum açman için diğer pc den onay vermen gerekecek ve onayladıktan sonra diğer pc nin dosy yolu halinde bağlatılı olduğunu göreceksin /ve oradaki menü sayesinde diğer bilgisayarının hangi diskine dosya göndermek istiyorsan o diski veya yolu bulup göndereceksin / bence 20 gb lık dosyan toplu halde ise daha iyi olur / bi tıkla işini rahatlıkla görmüş olursun.farketmez ctrl ile sabitleyip yoplu geçişide ayrı ayrı yapabilirsin .Son Düzenleme: Kapalı Hesap (203292) ~ 14 Ocak 2012 09:04