Arkadaşlar benim anakartımda 3 ram slotu var. İkisine aynı frekanslı 1Gb+256mb (400mhz)ram taktığımda bilgisayar kendiliğinden resetleniyo. Bunun nedeni nedir acaba nası bu sorundan kurtulabilirim
2 Ram'i Birden Kullanamama
Peki markaları aynı mı? Farklı marka bellek modüllerinin uyumlu çalışacağının garantisi yoktur. Eğer aynı markaysa 256MB olanda bir sorun olabilir.
mhz farkından kaynaklanıyor bende 2*1gb nin yanına 2*512mb koydum 800mhz e 667 lik çalışmadı windowsu bile açmadı .D ayrıca BatıkanDoğan ' a katılıyorum aynı marka ramlri ve aynı modeli kullanmanı tavsiye ediyorum
ercanyercimhz farkından kaynaklanıyor bende 2*1gb nin yanına 2*512mb koydum 800mhz e 667 lik çalışmadı windowsu bile açmadı .D ayrıca BatıkanDoğan ' a katılıyorum aynı marka ramlri ve aynı modeli kullanmanı tavsiyearkadaşım aynı mhz diyor.lütfen dikkatlı okuyalım.
markaları aynı değil 256=>Xtreme 1=>Kingston ama çalışması gerekmio mu düzgün bi şekilde? Takış şeklim 1-2
Biostan bir ayar mı yapmam gerekiyo ki acaba? Açılışta "Ram at Bank:2" die bişi yazıo sistem bilgilerinin görüntülendiği siyah dos ekranı gibi bi yerde(her zaman çıkan bişi gerçi normal de "Ram at Bank:2" olayı kuşkulandırdı beni ) ama şimdi 1gblık tek kingston ram takılı.
kaplan_xlarkadaşım aynı mhz diyor.lütfen dikkatlı okuyalım.'bi konuya açıklık getirelim öncelikle 3 slotta da ram varmı varsa bunların hepsi aynı mhz demi yoksa 2si aynı diğeri farklımı?' ben bunu belirtmek için söylemiştim aam yinede düzelttiğin için saol :)
Arkadaşım dedim ya: İkisine aynı frekanslı 1Gb+256mb (400mhz)ram taktığımda bilgisayar kendiliğinden resetleniyo...
RAM'lerden birinde sorun olmalı. Single channel olarak kullandığınız için zaten birlikte çalışmama gibi bir durum olmaz. RAM'leri tek tek takıp kullanmayı deneyin. Büyük olasılıkla RAM'lerin birinde ya da ikisinde sorun var.