2 Soru..

tenfinger
09-02-2008, 16:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

1. MSI 915pl-neo v anakartım ve pentium 4 2,66 cpum var bunu 3,00 dan yukarı çıkarınca açamadım hiç voltajı nerden ve ne kadar yaparsam çalışır şuan sıcaklık 20 derece civarı
2. Acer aspire 1690 serisi bir laptopum var compex fuarında yapılan overclock videosunda setfsb programının kullanıldığını gördüm laptopta da yapmak istiyorum ama sınırı bilmediğimden cpu: pentium M 1,73

swordmaster_65
10-02-2008, 02:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj

Anakartın ve işlemcin yüksek o.c potansiyeli tasımıyor olabilir bundan dolayı acılmıyor olabilir voltaaj degerlerine gelince o.c yi yaptıgın yerden biostan voltaj verebilirsin deger olarak mesela sıtandart voltaj 3 ise sen bunun bir üstündekini 3.1 olanı verek yavs yavs cık %5 den fazla voltaj vermeyi deneme acılmıyorsa fazla yüklenme.
Laptopa geleim şimdi biz laptopa o.c yapmayı kesinlikle önermiyoruz hem sıtandart sogutucu kullanıyorlar hemde pil ömürlerinden dolayı yinede karar senin onlara biostan o.c yapabilirsin.

tenfinger
11-02-2008, 10:56   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj
swordmaster_65
Laptopa geleim şimdi biz laptopa o.c yapmayı kesinlikle önermiyoruz hem sıtandart sogutucu kullanıyorlar hemde pil ömürlerinden dolayı yinede karar senin onlara biostan o.c yapabilirsin.
öncelikler teşekkürederim laptopun pili ömrü okadar sorundeğil ancak biosta overclock seçeneği ile hatta çoğu seçenek yok setfsb ile yapmayı düşünüyorum demiştim ama ondada sınırı geçince biosu sıfırlayamayacağım için sınırı sormuştum... yada biosu sıfırlamanın bir yolu varmı...

1ol3irol
13-02-2008, 21:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj

setfsb ile yapılan overclockta biosu sıfırlamana gerek yok. eğer açılışta bu ayar aktif olsun seçeneğini seçersen sorun yaşarsın. onun için o ayarı devreye sokmadan overclock yap. dizüstü pc.de sadece lazım olduğunda o.c yapmanı öneririm. overclocklu şekilde devamlı çalışmasın. bir de pc.nin o.c desteklemesi lazım. mesela benimki desteklemio, hiçbi şekilde yapamıyorum..

tenfinger
13-02-2008, 21:32   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj
1ol3irol
setfsb ile yapılan overclockta biosu sıfırlamana gerek yok. eğer açılışta bu ayar aktif olsun seçeneğini seçersen sorun yaşarsın. onun için o ayarı devreye sokmadan overclock yap. dizüstü pc.de sadece lazım olduğunda o.c yapmanı öneririm. overclocklu şekilde devamlı çalışmasın. bir de pc.nin o.c desteklemesi lazım. mesela benimki desteklemio, hiçbi şekilde yapamıyorum..
saol
2.2 ye çıkıyo son :D(laptop)

1ol3irol
13-02-2008, 21:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj
tenfinger
1ol3irol
saol
kafayı yicem ya ben niye yapamıyorum Ağlıyor setfsb ile mi yaptın?

tenfinger
15-02-2008, 09:47   |  #7  
OP Taze Üye
4 mesaj
1ol3irol
tenfinger
1ol3irol
saol
kafayı yicem ya ben niye yapamıyorum Ağlıyor setfsb ile mi yaptın?
Ewt arkadaşım bilgisayarına uygun olanı bulman lazım yanlız sonra programı çalıştırınca getfsb ye bas sonra imleci sağa ilerlet ve setfsb ye bas. bukadar cpu-z ile anakart chipset ini bulabilirsin

Borga-x
15-02-2008, 10:02   |  #8  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Birol bu gidişle sen o laptopu camdan fırlatıcan...

1ol3irol
15-02-2008, 18:33   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj
Borga-x
Birol bu gidişle sen o laptopu camdan fırlatıcan...
evet haklısın camdan fırlatıcam ama oc yüzünden diil. ben neler çekiyom bi bilsenAğlıyor msnde konuşurken bile işlemci %100,takılıyo donuyo 75 derece vs. bari oc ile teknolojik hayatı son bulsun daha gururlu gider Gülümseme bu arada 10parmak anakartın chipsetini biliyorum da o chipseti destekleyen program yok. ATI Xpress 200P (RX480). clockgen'de hepsini denedim gene çıkmadı Hmph setfsb'ye baktım onda da benim chipset yok Hmph

Borga-x
15-02-2008, 18:40   |  #10  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Sen bence hemen fırlat o aletı

1ol3irol
15-02-2008, 18:55   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj

9 ay daha idare etsin sonra askere gidicem. döndükten sonra masaüstü toplicam ya, sıkıldım laptoptan da sorunlarından da Üzgün zamanı gelince benim için de toplanıp fikirler verirsiniz tartışırız dimi abi Onay

Son Düzenleme: 1ol3irol ~ 15 Şubat 2008 18:56