2 Tane Font Problemim Var

Navy Seal
11-11-2009, 16:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Herkese selam 2 tane font problemim var
1. si bilgisayarımda adlib.ttf fontunu bazı Türkçe karekterleri basması için modifiye etmeye çalıştım olmadı bununla ilgilenebilrmisiniz?
2. si ise -bu fontu modifiye etmeye çalıştığım programlardan oldu sanırım- Bilgisayarımda Internet Explorer, Mozilla Firefox bazı yerlerde fontları ya kalın ya da italik, aynı zamanda bilgisayarda "oturum kapatılıyor, ayarlarınız kaydediliyor" u gösteren fontlar da italik oldu ve oynadığım bir oyunun fontları da düzden italiğe geçti

Windows XP kullanıyorum ve son olarak firefox ve internet explorerın font ayarları ile oynanmadı

G00GLE
11-11-2009, 17:10   |  #2  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

1. soru için başlat çalıştır a eudcedit yaz ve onunla editle. yeni dosya için editör açacaktır. kapatıp dosya menüsünden yazı tipi bağlantılarını aç. açılan ekranda tüm yazı tipleri ile aşağıdaki yazı tipi gibi iki seçenek olacak. oradan istediğin yazı tipi dosyasını seç ve sonrasında farklı kaydet. mesela arial tur gibi.
2. soruna cevap: masaüsütüne sağ tıkla özellikler seç. orada görünüm sekmesinde sağ alta doğru gelişmiş butonu vardır. o menü içinde yapmış olduğun değişiklikler ile ilgilidir. eğer manüel bir değişiklik yapmamışsan büyük ihtimalle bir tema buna sebep olmuştur. oradan tek tek menüleri seçerek düzeltebilirsin. veya geçmişe geri yükleyerek düzelmesini sağlayabilirsin.

Son Düzenleme: G00GLE ~ 11 Kasım 2009 17:23
Navy Seal
11-11-2009, 21:18   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Öncelikle yardımın için teşekkürler geri yükleme sorunumu çözdü ama adlib fontunu değişemedim çünkü eudcedit adlib fontunu açtırmıyor.

Son Düzenleme: Navy Seal ~ 11 Kasım 2009 21:18
G00GLE
12-11-2009, 11:36   |  #4  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

o zaman bu dediğin fontu farklı bir yere kopyala ve özniteliklerini değiştir. ondan sonra açmayı dene.

Son Düzenleme: G00GLE ~ 12 Kasım 2009 11:38