2 xp güvenliği arttırır mı?

HPQ-User
01-10-2008, 20:41   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

KHAHEL sormuş:
Benim öğrenmek istediğim C ve D ye iki ayrı xp kursam, C deki xp günlük kullandığım gibi devam etse diğer D ye kurduğum xp yi de istediğim gibi kullansam ör. xp tema yüklemek istiyorum ama herzaman tedirgin oluyorum güvenlik açısından istediğim gibi forumlarda da dolaşamaz oldum bıktım her ay xp yüklemekten... yani c ye yüklü iyi kötü olan anti virüs programlarıyla zaten korunacak.D ye kurulu xp yi kendime göre kullansam.virüs,trojan,spyware vs. bulaştığında C de yüklü olan xp de bundan nasibini almıs olurmu? veya farklı bir işletim sistemiyle denesem farkedermi? Bu konuda yardım ve önerilerinizi bekliyorum tesekkurler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD Athlon64 x2 DualCore2,8
RAM2GB
320GB HD
MSI 8600gt O.C 256MB DDR3
ASUS M2N-SLI Deluxe Anakart
XP SP2

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Batıkan Doğan
01-10-2008, 20:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

İki tane fiziksel XP kurmak yerine, fiziksel XP'nin içinde sanal bir XP kurup, denemelerini sanal Windows'da yapman daha mantıklı olur. Bunun için VirtualBox, MS Virtual PC veya VMware gibi yazılımları kullanabilirsin. Ben şu an VirtualBox kullanıyorum. Kullanımı gayet basit, kullanışlı ve kaynak kullanımı fazla değil. Virtual PC'yi daha deneyemedim. VMware bunların arasında en iyisi ve en fazla özelliği içinde barındıranı ama kaynak kullanımı ve boyutu bana biraz fazla geldi. VMware'ın Server sürümü ücretsiz, diğer sürümleri ücretli.

Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 01 Ekim 2008 20:57
KHAHEL
01-10-2008, 21:25   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
BatıkanDoğan
İki tane fiziksel XP kurmak yerine, fiziksel XP'nin içinde sanal bir XP kurup, denemelerini sanal Windows'da yapman daha mantıklı olur. Bunun için VirtualBox, MS Virtual PC veya VMware gibi yazılımları kullanabilirsin. Ben şu an VirtualBox kullanıyorum. Kullanımı gayet basit, kullanışlı ve kaynak kullanımı fazla değil. Virtual PC'yi daha deneyemedim. VMware bunların arasında en iyisi ve en fazla özelliği içinde barındıranı ama kaynak kullanımı ve boyutu bana biraz fazla geldi. VMware'ın Server sürümü ücretsiz, diğer sürümleri ücretli.

Öncelikle tsk ederim cevap verdiğin için bu programlar benim isteğime yani güvanlik konusuna care oluyormu sanal xp nasıl oluyor pek bilgim yok deamonstool gibi sanal DVD olurturmayamı benziyor olurturulan sanal xp ye program vs. yüklenebiliyormu?

Batıkan Doğan
01-10-2008, 21:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,366 mesaj
KHAHEL
Öncelikle tsk ederim cevap verdiğin için bu programlar benim isteğime yani güvanlik konusuna care oluyormu sanal xp nasıl oluyor pek bilgim yok deamonstool gibi sanal DVD olurturmayamı benziyor olurturulan sanal xp ye program vs. yüklenebiliyormu?
Sanal Windows'un içinde istediğin programı deneyebilirsin. Kısaca fiziksel Windows'da yapabildiğin tüm işlemleri yapabilirsin. Hiçbir güvenlik riski yok. Zaten kaynaklar sanallaştırıldığı için güvenlik riski olamaz. Fiziksel Windows'da kullandığın anti-virüs ve güvenlik duvarı gibi yazılımlar sanal Windows'u da koruyor. Yani sanal işletim sisteminde güvenlik programı kullanmana gerek yok. Mesela VirtualBox'ta virüslü bir dosya indirdiğim zaman Kaspersky Internet Security hemen uyarı verir.

Bu tür yazılımlarda bir güzel özellikte, geri yükleme noktası oluşurup istediğin zaman geri yükleme yapıp, tertemiz olarak baştan başlayabilirsin. Bir ipucu daha vereyim. Fiziksel Windows mesela C sürücüsünde ise sanal Windows'u D sürücüsüne veya istediğin herhangi bir sürücüye kur. Performansa mutlaka getirisi olur. Geri kalanı zaten verdiğim linkte Borga Abi çok güzel anlatmış. Bir sorun olursa o başlıktan da sorabilirsin.

Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 01 Ekim 2008 21:39
KHAHEL
01-10-2008, 21:40   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Tsk ederim bilgiler için işime yarıyacak gibi artık kurtulacam habire formattan:D

Batıkan Doğan
01-10-2008, 21:42   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,366 mesaj
KHAHEL
Tsk ederim bilgiler için işime yarıyacak gibi artık kurtulacam habire formattan:
Önemli değil. Göz kırpma

make-believe
01-10-2008, 22:29   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj

Sistemimde iki tane 500'er GB'lık HDD var. Bunları da ikili partisyonlara böldüm. Her iki diske de (C ve D ) birer Windows XP Pro SP3 kurdum. C'dekini internetli ve anti-virüslü kullanıyorum, ayrıca da her türlü programı kurup şişirdiğim bir yer haline geldi. Ama D'ye kurduğum Windows XP SP3 sürümüne gerekmeyen hiç bir şeyi kurmadım. Temiz kurulum haliyle duruyor. Anti virüs bile yok. Bir şeyin güvenilirliğini önce C'de anti-virüsten geçirip sonra D'de kullanıyorum. Hatta üçüncü bir Windows XP kurmayı bile düşünüyorum. Çünkü Dual boot dışında 'Çoklu' (multi) boot ta yapılabiliyor.