2. bir masaüstü oluşturabilir mi?

duygubaydan
08-02-2010, 18:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Arkadaşlar Windows 7 de klasör içeriğini istediğimiz gibidüzenleyemiyoruz. Örneğin klasör içinde 10 tane resim var ise, 8.sıradaki resmi alıp en başa yerleştiremiyorsunuz. Tarihe, boyuta, ismevs. göre düzenlemeye olanak sağlıyor. İnternette çok araştırdım, benimgibi bu durumdan şikayetçi olan kişi çok. Microsoft'u 212.4446787numaralı telefonundan aradım, çözümü yok diyorlar.Öneri olarakyurtdışına isteğimi bildireceklermiş. (aslında bu konudan şikayetçi tümarkadaşlar telefon etse fena olmaz)

Benim aklıma bir cinlik geldi. Yapılabilirliği var mı bilmiyorum...

Masaüstündeduran şeyleri alıp istediğiniz yere koyabiliyorsunuz, sıralamasınıistediğiniz gibi yapabiliyorsunuz. Aman şu dosyaların,klasörlerinsırası bozulmasın diye herşeyi masaüstünde tutmanın da imkanı yokelbette... 2. bir masaüstü oluşturup bunu klasör niyetine kullanmaşansımız var mı ben bunu öğrenmek istedim.

Sanki bu"masaüstü" bilgisayarın içinde bir yerlerde bir klasör olarakduruyordu, kimbilir kaç sene önce bir şeyleri kurcalarken öyle bir şeygözüme çarpmıştı diye hatırlıyorum. desktop klasörü görmüştüm (umarımuydurmuyorumdur) Microsoft'ta telefondaki bayana derdimi anlatmayaçalışırken "aslında bu masaüstü bilgisayarın içinde bir klasör olarakbir yerlerde duruyor mu, bu bilgi doğru mu yanlış mı" diye sorunca"klasör olabilir de olmayabilir de" dedi duraksadıktan sonra. Sonra daikinci bir masaüstü klasörü oluşturamayacağımı söyledi. İlk sorumuncevabına gelen yanıtı pek emin bir yanıt olarak görmeyince haliyle 2.bir masaüstü oluşturmak (tabi bu masaüstü olarak kullanılmayacak,görünmeyecek, sadece aktif olmayan bir masaüstü olacak ve klasörniyetine kullanılacak, sadece istediğim şeyi istediğim yere koyabilmeözgürlüğünü istiyorum ve masaüstünün bu özelliği kullanılacak) acabamümkün mü sorusu hala aklımı kurcalıyor...

Gelecek olan yanıtlara şimdiden teşekkür ederim...

özkan_oktay
08-02-2010, 18:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

masaüstü deilde sna virtual pc gerek...windows 7 nin hangi sürümünü kullanıosun eğer professionel yada ultimate sürümlerinde biri ise win xp mode ile sanal bir işletim sistemi kullanblrsn sn açmadan gözükmeyecektir win 7 nin içinde yani xp yi kullanacksn...onun içinde istedin gibi düzenleme yaparsın..

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 08 Şubat 2010 18:56