2.0 sürümü ile daha iyi bir Chrome...

CHIP Online
27-05-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın tarayıcısı Chrome'un yeni sürümü neleri getirdi, neleri götürdü? İşte Chrome 2.0...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/2.0- ... r-Chrome_12984.html

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Chrome için ısınma turları ve bitti ve ikinci raunt başladı. Google tarayıcısı Chrome'un yakın zamanda yayınlanan ikinci sürümü ile gelen yenilikleri ve değişiklikleri sizin için inceledik. 8 aylık bir çalışma sonucunda 2.0 sürümüne erişen Chrome için Google'ın hedefleri en baştan belliydi; bir önceki sürüme göre daha hızlı ve daha kararlı bir tarayıcı üretmek. Bu hedeflere ulaşabilmek için Google programcıları Chrome'u öncelikle daha hızlı hale getirecek bazı özelliklerde geliştirmeler yaptılar.

Tam ekran
Diğer tarayıcılardan uzun süredir olan tam ekran görme özelliği Chrome'un önceki sürümünde bulunmuyordu. Diğer tarayıcıların farklı araç çubukları yüzünden üst bölümünde yer alan kısmı fazla büyük olduğu için bu özellik çok daha önceden onlarda yer alıyordu. Google, Chrome'un adres satırının ve sekmelerin bulunduğu bölümün fazla büyük olmaması nedeniyle bu özelliğe gerek olmadığını düşünmüştü. Fakat kullanıcılar tam ekranı isteyince Google da F11'e basarak Chrome'un da tam ekran görüntülenmesine olanak getiren değişikliği 2.0 sürümü ile hayata geçirdiler.

Tüm konu: 2.0  sürümü ile daha iyi bir Chrome...

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Chrome 2.0 daha önceki sürümlerden farkedilebilir derecede iyi mi?

ubarmen20
27-05-2009, 01:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
121 mesaj

BİR ÇOK KULLANICI EKLENTİ BEKLİYOR GOOGLE' DAN AMA AYNI ZAMANDA PERFORMANSTA BEKLIYOR EKLENTILER WEB BROWSERINIZI YORUYOR YAVASLATIYOR NETTE EN SADE EN HIZLI BANA GORE SAFARININ YANINDA GOOGLE DERIM SUANDA KULLANIYORUM. BİLİYORUM Kİ LİSTELERİ ALT ÜST EDİCEK BU CHROME...

H@ckerCesur
27-05-2009, 11:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

chrome güzel bir tarayıcı. 2. sürümünde daha kararlı oldugunu hissediyorum.

baris57
08-06-2009, 18:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj

ya google  bi dur güncelleştirmede developer kanalına üyeyim Google Chrome Channel Changer sayesinde kullandığım sürüm:3.0.183.1