Merhaba öncelikle yeni çok sağlam ULTRA 2K da FPS canavarı bir sistem kurmak istiyorum ve bileşenler için biraz yardım istiyorum. Sistemi toplamaya başladım ve şuanda elimde bulunan bileşenler bunlar;
- i7 8700K (Mevcut)
- Corsair Vengeance Pro Rgb 2x8 16gb 3600mhz cl18 ram (Mevcut)(XPG sıvı soğutmalı yeni çıkan ramler ile değiştirmeli miyim sizce?)
- Seasonic Prime 850w Platinum Power Supply (Mevcut)
- Sıvı soğutucu olarak Corsair Hydro H150i yada NZXT kraken x64 veya x72 arasında kararsızım...
- Anakart olarakta ASUS ve MSI arasında kararsızım 9. nesil bir anakart alıcam 8. nesil işlemci destekliyor ve aynı fiyatdalar... ASUS z390 Maximus XI hero yada MSI z390 Gaming Pro Carbon arasında kaldım özellikle. Birde bendeki mevcut olan Corsair ram ışık efektlerini değiştirmem için MSI veya Gigabyte anakart mı kulllanmam gerekiyor öyle duydum sanki yanılıyor muyum acaba?
- SSD olarak Samsung 970 evo m.2 500gb düşünüyorum
- Kasa olarakta CoolerMaster H500M
- Ekran kartı RTX 2080 düşünüyorum fakat onunda modelleri arasında kararsız kaldım.. MSI Gaming X Trio var diğer modelere göre uygun fiyat olarak.
- Son olarak monitörde 2K Gsync 144-165 hz 4ms IPS model düşünüyorum.. 1ms TN panele göre ne kadar gecikme farkeder mesela bir League of legends oyuncuyum ayrıca PUBG, BlackOps 4 gecikme yaşarmıyım?
Yardımcı olursanız sevinirim... Saygılar