Abiler/Ablalar Yaşım 15 İsmim Aşkın Antalyada Yaşıyorum Benim Arçelik Marka Bir Bilgisayarım Var 2002 Model x) ben pek donanımdan anlamıyorum ama ram leri sadece DDR yazıyo cle3 ve cle4 yazıyor İşte 512 + 512= 1 gb ram var Genellikle Oyun Oynuyorum 7/24 Pc Açık Bugun 4. gün kapanmıyor hamam gibi oldu bilgisayar korktum kapattım smdı icini temizledim felan artık parça değişimi yapmak istiyorum fazla masraf etmeden :) bana yardımcı olabilirmisiniz Msn Destekli Özel Mesaj Vea Bu Konu Altından Bekliyeceğim
2002 Arçelik Bilgisayar
masraf etmeden hiçbir parçayı değiştiremezsin:)
BilgiAlanı Değer
Anakart Özellikleri
Anakart Kimliği 12/16/2004-P4M266A-8235-6A6LW00HC-00
Anakart Adı VIARAMA U8668 (Pro)
Veri Yolu (FSB) Özellikleri
Yol Türü Intel GTL+
Yol Genişliği 64 Bit
Gerçek Saat 133 MHz (QDR)
Etkin Saat 533 MHz
Band Genişliği 4266 MB/s
Bellek Yolu Özellikleri
Yol Türü DDR SDRAM
Yol Genişliği 64 Bit
DRAM:FSB oranı 1:1
Gerçek Saat 133 MHz (DDR)
Etkin Saat 267 MHz
Band Genişliği [ TRIAL VERSION ] MB/s
Çipset Yolu Özellikleri
Yol Türü VIA V-Link
Yol Genişliği 8 Bit
Gerçek Saat 67 MHz (QDR)
Etkin Saat 267 MHz
Band Genişliği 267 MB/s
Anakart Teknik Bilgisi
CPU Soket/Slot 1
Genişleme Yuvaları [ TRIAL VERSION ]
RAM Yuvaları 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM
Tümleşik Aygıtlar Audio, Video, LAN
Fiziksel Boyut Micro ATX
Anakart Çipseti P4M266
Ek Nitelikler [ TRIAL VERSION ]
BilgiAlanı Değer
Görüntü Bağdaştırıcısı Özellikleri
Aygıt Tanımı RADEON 9250 - Secondary
Bağdaştırıcı Dizgisi RADEON 9250
BIOS Sürüm BK-ATI VER008.015.058.000
Yonga Türü RADEON 9250 Secondary AGP (0x5940)
DAC Türü Internal DAC(400MHz)
Bellek Boyutu 128 MB
Bunlar Yeterlimi Abiler :( Sormak İstediğiniz Bisi varsa Buradan Sorun Ben yanıtlıyım hemen
http://www.hepsiburada.com/depar ... ekran_kart_tipi=agp ekran kartını buradan seçebilirsin ama güç kaynağı sorun olabilir... donanımcı arkadaşları bekle en iyisi... kolay gelsin
ram de buradan
http://www.hepsiburada.com/depar ... p=kullanim_tipi=ddr
bütçenide yazsan iyi olur
Abi 15 Yaşında Bir Adamın Nasıl Bir Bütçesi Olabilir ki Anneme Babama Yapışacam Ha bide Çalısıyom oradan gelcek parayı bu kasaya yatırcam yha Abi bide DDR Ramlar Galiba DIMM1: 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) Buradan Anlaşılan Bu 512+512 Takılı 1 gb toplam buna 1 + 1 = 2 gb yapamazmıyız Sormak istediğiniz Özellik Var mı Abi
Arkadaşım bence hiç masraf yapma.Zaten DDR1 ramler çok pahalı.1gb lığına 100tl vermiştim.Ekran kartına gelince alacağın yeni nesil ekran kartları bu anakarta uymayacaktır.(AGP8X olsa bile uymaz.)
arkadaşın dediği gibi ramler çok pahalı sistemin bence güzel 1,2 oyun oynamasan ne olur.biraz daha para biriktir sağlam bi pc al derim ben
300-400 TL verip upgrade yaptıkatan sonra yinede belli başlı oyunları çalıştıramama ihtimali olduğunu düşünürsek bencede biraz bekle o paranın üstüne biraz daha koyup, elindeki pc'yi 100-150 TL'ye satıp yeni bir pc topla bu da benden sana abi tavisyesi ;)
Oynadıgım Oyunlar Knight Online,Silkroad,Metin2 Vs Gibi pek bi şey gerekmıyor ama kasıyor ve ısınıyor kafama takıldı lütfen yardm :)