2009 eurovision sonuçları

black rose
17-05-2009, 12:14   |  #1  
black rose avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
880 mesaj

1. Norveç

2. İzlanda

3- Azerbaycan

4- Türkiye

5- İngiltere

Norveç birinciliği açık ara alırken ikinci izlanda üçüncü azerbeycan dördüncü TÜRKİYE oldu.

İşte Türkiye’ye oy veren Ülkeler

İspanya: 2
Belçika: 12
Malta: 5
Almanya: 10
Çek Cumhuriyeti: 1
İsveç: 6
Fransa: 12
İsrail: 3

Karadağ: 3
Finlandiya: 5
İsvçre: 12
Bulgaristan: 10
İngiltere: 12
Makadenyo: 12
Yunanistan : 3
Bosna Hersek:7
Arnavutluk: 10
Hollanda: 8
Hırvatistan: 1
Portekiz: 3
Romanya: 6
Danimarka: 6
Ermenistan: 4

Macaristan: 5
Azarbeycan: 12
Norveç: 7

ALINTIDIR

Son Düzenleme: black rose ~ 17 Mayıs 2009 13:28
Selçuk İslamoğlu
17-05-2009, 13:07   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
black rose
2009 eurovision sonuçları belli oldu ve Hadise düm tek tek parçası ile 4. oldu genellikle siyasetin ve komşuülkelerin birbirlerine oy vermesi üzerine Hadise emeğinin karşılığını alamadı diyebiliriz.
Saçma bir söz...

O ülkelerin hepsinin emeği var kendi şarkılarında... Türkiye'nin verdiği puanların nasıldı peki? Yani kimseye kimsenin kızma hakkı yok.

Hadise'nin şarkısı basit bir şarkıydı. Bodrum diskosu gençliğinin sevebileceği bir şarkı olabilir ama bence iyi bir şarkı değildi. Kimseyi peşinden sürükleyecek bir şarkı değildi kesinlikle. Biraz duygusal düşünmeyi bırakmalı bence.

Hani bir deyiş vardır: "Düşük not olunca, öğretmen verir, yüksek notu biz alırız". Aynı şey...

Komşu ülkelerin birbirine puan vermesindeki en büyük neden, birbirlerinin kültürleri ve müziklerinin birbirine yakın olması ve ilgi alanlarını çekmesi...

Norveç'in şarkısı Keltik arkaplana sahip. Keltik müzik demek Avrupa'nın ata müziği demek. Onların hoşlarına "ARAP" müziğinden daha çok gitmesi gayet normal.

Hem melodisi değişen, sabit hızlı gitmeyen, eğlenceli bir şarkıydı. Hadi siyasi oldu diyelim, Azerbaycan nasıl ikinci oldu o zaman, kaç tane komşusu vardı ki?

13 mayıs tarihinde bu videoyu eklemiştim. Bunun siyasetle alakası yok, Türk pop'u dışında müzikle biraz daha alakadar olanlar bu şarkının galip gelebileceğini tahmin etmeleri zor değildi zaten.

dextercan
17-05-2009, 13:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

Selçuk abi çok doğru yazmışsın.Hadisenin şarkısı kadar elbiseside'berbat' dı.Sertap Erener'den beri pop kültürüne bağlı şarkılarla katılıyoruz slow şarkılardanda söylemeliyiz.

black rose
17-05-2009, 13:28   |  #4  
black rose avatarı
OP Yıllanmış Üye
880 mesaj
Selçuk İslamoğlu
Saçma bir söz...

O ülkelerin hepsinin emeği var kendi şarkılarında... Türkiye'nin verdiği puanların nasıldı peki? Yani kimseye kimsenin kızma hakkı yok.

Hadise'nin şarkısı basit bir şarkıydı. Bodrum diskosu gençliğinin sevebileceği bir şarkı olabilir ama bence iyi bir şarkı değildi. Kimseyi peşinden sürükleyecek bir şarkı değildi kesinlikle. Biraz duygusal düşünmeyi bırakmalı bence.

Hani bir deyiş vardır: "Düşük not olunca, öğretmen verir, yüksek notu biz alırız". Aynı şey...

Komşu ülkelerin birbirine puan vermesindeki en büyük neden, birbirlerinin kültürleri ve müziklerinin birbirine yakın olması ve ilgi alanlarını çekmesi...

Norveç'in şarkısı Keltik arkaplana sahip. Keltik müzik demek Avrupa'nın ata müziği demek. Onların hoşlarına "ARAP" müziğinden daha çok gitmesi gayet normal.

Hem melodisi değişen, sabit hızlı gitmeyen, eğlenceli bir şarkıydı. Hadi siyasi oldu diyelim, Azerbaycan nasıl ikinci oldu o zaman, kaç tane komşusu vardı ki?

13 mayıs tarihinde bu videoyu eklemiştim. Bunun siyasetle alakası yok, Türk pop'u dışında müzikle biraz daha alakadar olanlar bu şarkının galip gelebileceğini tahmin etmeleri zor değildi zaten.

o sözler bana ait değil ki
ben sonuçları alıntı yapmıştım

Selçuk İslamoğlu
17-05-2009, 13:43   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Zaten size demedim.

Genel olarak bu Bülent Özveren ağzı dolaşır ortada hep.

aliyelbey
17-05-2009, 23:52   |  #6  
aliyelbey avatarı
Taze Üye
6 mesaj

bence türkiye bir daha böyle yarışmalara katılmamalı..çünkü yarışmadan uzak bir yarışma...adil bir puanlama sistemi yok..kıbrıs rum kesiminin yunanistana,yunanistanın kıbrıs rum kesimine 12 şer puan vermeleri gibi bir sürü örneği var..o zaman bu nasıl bir yarışma olabilir...tamamen gereksiz bir yarışma...

ibrahim19
18-05-2009, 00:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
635 mesaj

Ne diye Giriyorsak sanki Şarkı yarışması deyil Kim komşusunu daha çok seviyor olsa daha iyi

permanent
18-05-2009, 12:09   |  #8  
Üye
98 mesaj

Yinede iyi bir derece.illa 1. olacağız diye bir kaide yok.
Eğer beğenmeyenler varsa çıksın kendisi sölesin.bakalım kaçıncı olacakalar.
Bence azerbeycan ve Türkiye güzeldi.
Fransa ve Bileşik krallık v.s. gibi ülkeleri geride bırakmışız.bu bir hüsran değil bir başarıdır nihayetinde.Eleştiriler olabilir buna diyecek bişeyim yok.
Ama herkes te berbattı berbattı.... berbatsa nasıl 4. oldu kardeşim..
Birazda mantıklı olun ya.
Bu kadar da abartmayın olayları.İçinde siyasi duygular beslenilen bir yarışmada neler yapabilirsin.
kaç tane komşun var senin o yarışmada da sana oy verecek.
Diğerleirnin hepsi en azında komşu veya ticari veya başka bir ilişkileri var.
Sistemin bence değişmesi lazım.Kimse şarkıya adam gibi bakmadan en yakın ülke kendilerine hangisi ise ona veriyorlar biz dahil.

Her neyse ;
bence hadise güzledi kim ne derse desin.Helal olsun diyorum.
Diğerlerini beğenmedim mi tabiki içinde güzel olanlarda vardı ama asla norveç değil.

coguzhan
19-05-2009, 19:04   |  #9  
Taze Üye
6 mesaj

bu performansla daha iyisini haketmiyoduk zaten