2011'in en çılgın önerisi!

CHIP Online
29-12-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

31 Nisan ya da 31 Ocak'ta doğanlar... Üzgünüz, bu takvime göre aslında sizin bir doğum gününüz yok!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/2011-in-en-cilgin-onerisi_31148.html


Resimlerle: İnsanlığı etkileyen 8 bilimsel deney!

Hüseyin Cem Köylü

Johns Hopkins Üniversitesi'nden astrofizikçi Richard Conn Henry ve ekonomist Steve Hanke, bilgisayar programları ve matematiksel formüller kullanarak yeni bir takvim oluştırdılar. Yeni takvim de 12 aylık periyotlardan oluşuyor fakat farkı belli bir tarih, her sene farklı güne değil aynı güne denk geliyor.

"Planımız, her sene aynı düzeni izleyen daha istikrarlı bir takvim yaratmaktı, böylece yıllık planlamalar daha mantıklı bir şekilde yapılabilecek. Mesela okul, tatil ve özel günler her sene tekrar hesaplanmak zorunda kalmayacak. Düşünün, her sene değişen bir takvime göre yıllık planlama yapmak için tekrar tekrar efor sarf ediyorsunuz, zaman kaybediyorsunuz. Oysa bir kere yaptığınız yıllık plan her sene aynı şekilde işlese hayat daha rahat olmaz mı?" diye belirtiyor Henry.

Hanke-Henry Takvimine göre, örneğin Noel 2012 yılında Pazar gününe denk gelse -ki öyle- her sene Noel Pazar günü olacak. Tabi bunu yapmak için şu an kullandığımız takvim üzerinde değişikliğe gitmişler. 31 Mayıs doğumlular üzgünüz, eğer bu takvim geçerli olacak olursa artık sizin doğum gününüz olmayacak, çünkü bu takvimde sadece Mart, Haziran, Eylül ve Aralık 31 gün, geri kalan tüm aylar 30 gün çekecek.

Hepsi bu kadar da değil. Devamı haberimizin ikinci sayfasında...

Tüm konu: 2011'in en çılgın önerisi!

Resimlerle: İnsanlığı etkileyen 8 bilimsel deney!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu takvim önerisi aklınıza yattı mı?

erkan1994
30-12-2011, 16:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

kesinlikle yattı benim ben o adamların bu adamların görüşünü de çok yürekten destekliyorum arkalarındayım her ne kadar insanlar desteklemesede ben destekliyorum eğer böyle birşeyy olucaksa hayata geçicekse.