Norton 2012 modelleri görücüye çıktı.
Norton İnternet Security 2012:
http://www.softpedia.com/get/Sec ... rnet-Security.shtml
Norton Antivirüs 2012:
http://www.softpedia.com/get/Ant ... tiVirus-Final.shtml
Norton 2012 modelleri görücüye çıktı.
Norton İnternet Security 2012:
http://www.softpedia.com/get/Sec ... rnet-Security.shtml
Norton Antivirüs 2012:
http://www.softpedia.com/get/Ant ... tiVirus-Final.shtml
Ben beta ve final sürümlerini bizzat denedim 2011 ile arasın da neredeyse hiç bir fark yok. Bir kaç makyaj yapılmış, ayarlar menüsü değişmiş ve tasarım da çok küçük oynamalar yapılmış o kadar.
Norton 2012'den çok ümitliydim hayal kırıklığı oldu benim için, çünkü çok büyük beklentilerim vardı. Ama hala en iyi güvenlik çözümü diyebilirim. Gerek veritabanı ile olsun gerek temizleme teknolojisi ile olsun. Hala lider konum da.
Katılıyorum özkan fazla bir değişiklik yokmuş.Bende Türkçe sürümünü bekliyorum daha 211 günü var benim Norton'un.Birde Sonar Korumasını 4 yapmışlar ve Google Chrome Koruması gelmiş.
Arayüz fazla güzel olmadığı doğru ama sonuçta işini en iyi yapan anti-virüs'lerden bir tanesi.
Ara yüzünü hiç beğenmedim ortada kocamn bir boşluk var.Birde şu dünyadaki tehdit göstergesi çok gereksiz.Tamamen katılıyorum ilk betaları görücüye çıktığın da o kadar şikayet ettim o boşluk nedir arkadaşım diye kimse tınlamadı. Şimdi kullanıcılara beğendirsinler bakalım :)
O dünya tehdit göstergesi midir nedir o da bir şey bulamadıkları için koydukları bir özellik. Zaten kim bakıyordur ki? Bakıyım Danimarka da bugün ne kadar virüs var falan :D Saçma yani.
2011'in tasarımı güzeldi aga, bozmuşlar bu sene keşke tasarımı hiç ellemeselerdi. Güzel yeni bir kaç özellik ekleselerdi çok daha iyi olurdu.
Artık şirketlerin kafasın da şu var bir kaç şekil değiştiriyim tasarım da oynıyım alın lan size yeni versiyon. Sanki kullanıcılar yiyor bunları, hiç işte. Kaspersky 2012'ler de öyle bulut özelliği hariç hiç bir yeni özellik yok. Yalnız tasarım çok büyük oran da değişmiş. Bitdefender'da öyle olmalı.
Bıraksın şirketler bu ayakları artık, tasarımı hiç önemsemeyen adamlar var banane tasarımdan diyor. Yeni özellikler istiyoruz artık !!! :)Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 07 Eylül 2011 14:18
2011 ile 2012 arasında fark olmadığını idda edenler nortonu takip etmior anlaşlna
Bir açıklarmısın yenilik ne var?Çok merak ettim şahsen.
Norton'u takip etmiyor diyen Norton haricin de bir güvenlik firmasını takip ediyor mu acaba :)
Bırakın bunları şimdi kullandık baktık gördük boşuna övmeye kalkmayın Norton 2011 çok iyiydi, 2012 de aynı güzellik te fakat bildiğimiz 2011 hatta tasarımı daha kötü bir 2011.
Tasarım görecelidir size güzel gözüken bana öyle gözükmeyebilir ama göz var nizam var :)
Diyeceksiniz şimdi daha az kasıyor daha kullanışlı daha kararlı falan. Yalan söylemiş olursunuz :)
Aşk gibi gözünüz Norton'dan başkasını görmüyor :))
Kutusun da bile 3 senedir aynı ışınlar var. Farklı bir tasarım yok mu arkadaş? Adamlar yaratıcı değil bir kere.
Bakın dandik dediğiniz Avast'a, 4'ten sonra 5 ne kadar farklı bir tasarımla geldi. Yani tasarım da özellik te çok önemli şeyler ama Norton 2012'de şu an bu iki madde için hakikaten baya bi ilerleme kaydetmişler diyebileceğimiz bir durum yok. 360 henüz çıkmadığından, 360 ürünü hakkın da malesef yorum yapamıyoruz :)
belki daha 5 senedir antivürüs kullanıyorum ama antivürüs testi bile hazırladığım için şunu söyleyebilirim eğer büyük bir sorununuz varsa norton antivürüs değildir büyük sorunlarla sadece avast başa çıkar yada bir iki tane daha piyasada adam gibi sadece 2-3 antivürüs var diğerleri çocuklar için oyun gibi bişi
Sonar 4 cıktı en buyuk ozellik bu ve en önemlisi dünyadaki ilk virüs firması ve en iyi virüs database nortonda kolay gelsin.Buyrun Apokoc bey Norton'u takip eden bir kimse, kolay gelsin :)
------------------------------------------------------------------------
Bahsedilen şey bu mu? Yazdıklarımı okudunuz mu nevrans bey?
Ben zaten en iyisi Norton demişim neyin tırı vırısı bu :) Ben de en geniş veritabanı Norton'da demişim.
Sadece yeni özellik ve yeni iyi bir tasarım yok dedim.
Yani şöyle oluyor ben Ayşe'den siz Fatma'dan bahsediyorsunuz :D
Bu arada 4 sonar geçen sene de yokmuydu? Bunu soru olarak algılayın lütfen çünkü sonarlarını pek araştırmadım.Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 07 Eylül 2011 15:42
norton 2011 sürümleri 3 sonar hatta norton 360 5 sürümde 3 sonarlı 2012 yeni özellik 4 sonar olması bu arada ben size yazılımı kötülediniz diye bir yazı yazmadım özkan bey siz yanliş anlamışşınız kolay gelsin.
norton 2011 sürümleri 3 sonar hatta norton 360 5 sürümde 3 sonarlı 2012 yeni özellik 4 sonar olması bu arada ben size yazılımı kötülediniz diye bir yazı yazmadım özkan bey siz yanliş anlamışşınız kolay gelsin.Alakasız şeylerden bahsediyorsunuz ben bunu söylüyorum.
Biz yeni özellikler ve yeni tasarımdan bahsediyoruz siz diyorsunuz veritabanı geniş hem de en iyi güvenlik çözümü Norton. Olur mu böyle. Bana cevap olarak bunu yazmışsınız ben de zaten bu dediklerinizi biliyorum aynısını ben de yazdım diyorum. Yanlış anlamışsınız diyorsunuz. Olmaz öyle.
Yanlış anlayan sizsiniz baksanıza ben tasarım diyorum siz veritabanı diyorsunuz. Kusura bakmayın kırıcı olduysam.
Sonar bilgilendirmesi için teşekkürler.
Anlatmak istediğim şeyi anladığınızı umuyorum. Yani 2012 versiyonun da tasarım ve özellikler de gelişme yok. Genel olarak veritabanın da ve kalite de lider olduğunu biliyorum ben Norton'un. Anlatmak istediğim ve anlatmaya çalıştığım şey buydu. Saygılarımla.*Bu arada sonar 4 çıktı diyorsunuz bana kalırsa hala çok büyük bir yenilik sayılmaz bu çünkü;
Kaspersky Lab ve Eset hala sezgisel koruma da lider ve Norton 4 sonarla da onların hala bu yönde önlerine geçebilmiş değil. Yanlış anlaşılmasın sonar koruması sezgisel koruma/analiz olduğunu veya ona benzer bir koruma olduğunu düşünerek bu yorumda bulundum.Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 07 Eylül 2011 17:23
belki daha 5 senedir antivürüs kullanıyorum ama antivürüs testi bile hazırladığım için şunu söyleyebilirim eğer büyük bir sorununuz varsa norton antivürüs değildir büyük sorunlarla sadece avast başa çıkar yada bir iki tane daha piyasada adam gibi sadece 2-3 antivürüs var diğerleri çocuklar için oyun gibi bişşu çocukların kullandığı şey,
bu proların kullandığı şey,
bu expertlerin kullandığı şey gibi ayrımcılığı nerenizle yapıyorsunuz.Sanki programı siz geliştiriyorsunuz da.
Bababa lafa bak: "adam gibi sadece 2-3 antivürüs var diğerleri çocuklar için oyun gibi bişi"
Bilgisayar dergileri çıkıyor birşeyler fısıldıyor, Bir kaç bilgisayar sitesi birşeyler fısıldıyor. Kendi kafalarına göre av seçiyor. Çok bilmiş Türk pc kullanıcıları da kafalarına göre yorum yapıyor. Yok virus buluyor muş yok bulmuyormuş. mış muş. Kur, dene, incele sonra eleştir.
Symantec in nasıl bir firma olduğunu, dünyadaki mevcut kullanım oranlarını ve pazar payını biliyor musun?
Bu AV işi şuna benziyor: Microsoft Windows a çamur atıp windows kullanmak gibi... Norton 360 v5.1 i 3 aydır kullanıyorum(Notebookumu aldığımdan beri) ne kasılma sorunu oldu, ne virus sorunum oldu. Sessizce işini görüyor. Chrome, Firefox ve IE 9 da yapılan işlemleri izliyor. Virus vs çıkarsa küçük bir uyarı ile gösteriyor...
Bilmişlik taslamayın şurda. Konuyu açan arkadaş size kimler tarafından kullanıldığını yazmamış. Tanıtım yapmış ve bellki ki kullanıyor. Gelipte konuda kirlilik yapmayın... Bıktım valla bu tür konuşmalardan. Milletin ağzı torba değil ki büzesin derdik eskiden. Şimdide interneti alan eline kendini profesyonel pc kurdu sanıyor...
Güvendiğim ve kendimce tercih edip incelediğim tek av test sitesi....
Azıcık ingilizce : http://www.av-comparatives.org/e ... s/performance-tests
Performans testlerinde symantec ürünlerini neredeyse hepsinde birincilik sergiliyor.
Daha bir çok aktivite var sol menüden ulaşın ve pdf leri inceleyin. Sonra da oturun aşağı çıkıp fanboyculuk oynamayın. Herkesin tercihi kendine.
Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 07 Eylül 2011 18:22
sayın pc maker siz şimdi av test örnek gösterdiniz iyide ettiniz şimdide bazı arkadaşlar şöyle diyecek parayla birinci seçiliyorlar diyenler çıkacak o diyenler bilmezlerki yıllardır en sağlam test firmasıdır av test kolay gelsin.
şu çocukların kullandığı şey,İşte yorum ve düşünce tarzı budur. Tamamen katılıyorum ama her insan aynı olmuyor malesef bakınız; Birisi İstanbul'a bakıyor, Yahya Kemal oluyor ah güzel İstanbul'um tarzın da. Birisi bakıyor sen mi büyüksün ben mi büyük ananı... Istanbul diyor. (CMYLMZ)
bu proların kullandığı şey,
bu expertlerin kullandığı şey gibi ayrımcılığı nerenizle yapıyorsunuz.Sanki programı siz geliştiriyorsunuz da.
Bababa lafa bak: "adam gibi sadece 2-3 antivürüs var diğerleri çocuklar için oyun gibi bişi"
Bilgisayar dergileri çıkıyor birşeyler fısıldıyor, Bir kaç bilgisayar sitesi birşeyler fısıldıyor. Kendi kafalarına göre av seçiyor. Çok bilmiş Türk pc kullanıcıları da kafalarına göre yorum yapıyor. Yok virus buluyor muş yok bulmuyormuş. mış muş. Kur, dene, incele sonra eleştir.
Symantec in nasıl bir firma olduğunu, dünyadaki mevcut kullanım oranlarını ve pazar payını biliyor musun?
Bu AV işi şuna benziyor: Microsoft Windows a çamur atıp windows kullanmak gibi... Norton 360 v5.1 i 3 aydır kullanıyorum(Notebookumu aldığımdan beri) ne kasılma sorunu oldu, ne virus sorunum oldu. Sessizce işini görüyor. Chrome, Firefox ve IE 9 da yapılan işlemleri izliyor. Virus vs çıkarsa küçük bir uyarı ile gösteriyor...
Bilmişlik taslamayın şurda. Konuyu açan arkadaş size kimler tarafından kullanıldığını yazmamış. Tanıtım yapmış ve bellki ki kullanıyor. Gelipte konuda kirlilik yapmayın... Bıktım valla bu tür konuşmalardan. Milletin ağzı torba değil ki büzesin derdik eskiden. Şimdide interneti alan eline kendini profesyonel pc kurdu sanıyor...
Güvendiğim ve kendimce tercih edip incelediğim tek av test sitesi....
Azıcık ingilizce : http://www.av-comparatives.org/e ... s/performance-tests
Performans testlerinde symantec ürünlerini neredeyse hepsinde birincilik sergiliyor.
Daha bir çok aktivite var sol menüden ulaşın ve pdf leri inceleyin. Sonra da oturun aşağı çıkıp fanboyculuk oynamayın. Herkesin tercihi kendine.
İkisi de insan diymi? İşte elden ne gelir.
Sizin dediklerinizi daha önce bir çok kişi demesine rağmen herkesin bir kulağından girip diğer kulağından çıktı. Çıkanların tabi o İstanbul'a küfür edenler.
Bence bu yorumu yapan adam sizin dediklerinizi de takmıyacaktır. Karar onlarındır tabi, ben şahsi olarak söylemiyorum genel olarak söylüyorum.
Tamamen katılıyorum dediklerinize bazıları çıkıyor diyor ben o testlere inanmıyorum. Tamam hepsine değil hıyar, AV Comparatives bu :)
İnanmıyorlar ya çıldırtıyorlar adamı buna üzülüyorum en çok, ben Kaspersky fanı olmasam da Kaspersky denince daha hassasiyet gösteren birisiyim. Fakat Norton'un kalitesini, G Data'nın veritabanını, Eset'in hızını kabullenmişim. Herkes aynı olamıyor işte :/
Bu söylediklerim şu kişiler için geçerlidir herkes alınganlık yapmasın lütfen;
"Avast yakaladığını silemiyor ya :("
"Eset antivirüs mü be, virüs bulmuyor ki !!"
"Kaspersky her şeye ötüyor bu nedir arkadaş !"
"AVG oyunlarımı sildi :@" vb...
Bu nedir arkadaş tiplere baksanıza :D
PcMaKeR'ın dediklerini ilgilendiren kişiler benim gösterdiğim tiplerdir büyük olasılıkla.
Umarım türk pc kullanıcıları daha çok blinçli olurlar artık çağa daha iyi ayak uydururlar bilhassa internet çağına.
Tabi biz de profesyonel değiliz kendi adıma konuşayım, bilgisayar da oturup bir kaç program inceleyip, üç beş virüsle test falan olmaz. Ama böyle de yorumlar olmaz.
Bence herkes yerini bilmeli, bilmediği konu üzerine yorum yapmaya çalışmamalı. Bilmiyorsan sus oku diymi? :) Öğrenmenin yaşı yoktur diyip programımızı kapatıyoruz....
norton 360-4.0 kullandım(lisanslı..çok hafif ve işini iyi yapıyor.5.0 kurdum deneme oda çok iyi hatta 4.0 dan daha iyi)...
bana göre tek eksiği reklam başlığı engelleyicisi..neredeyse sayfa açmak imkansız hemen reklam...
o konuda tek KİS.tercihimi kis e kullandım.(onu uzun yıllardır kullanıyorum..hatta bu sefer PUREyi deneyecektim amma çok ucuz bulduğumdan kise yöneldim-19 tl.yanlış deyil 19 tl.hepsiburadada)
norton 360-4.0 kullandım(lisanslı..çok hafif ve işini iyi yapıyor.5.0 kurdum deneme oda çok iyi hatta 4.0 dan daha iyi)...Dostum bende nod32 satıyorum. Norton360 pahalı bir av. Normalde kurulumu çok basit sağladığı özellikler(cloud yedekleme, sonar, smart firewall, tarayıcı güvenliği, bankacılık güvenliği vs) yüksek hayliyle fiyatıda yüksek.
bana göre tek eksiği reklam başlığı engelleyicisi..neredeyse sayfa açmak imkansız hemen reklam...
o konuda tek KİS.tercihimi kis e kullandım.(onu uzun yıllardır kullanıyorum..hatta bu sefer PUREyi deneyecektim amma çok ucuz bulduğumdan kise yöneldim-19 tl.yanlış deyil 19 tl.hepsiburadada)Nod32 yi şirket olarak test ettik norton 360 a eş değer yazılımı var neredeyse ve performans hız vs iyi. En güzel özelliğide fiyat olarak iyi ;) Müşterilerimize çekinmeden sunuyoruz. Biride çıkıp demedi ki: Pc yi kasıyor yada virus bulmuyor diye. Tamamen güvenlik isteyenlere ise norton 360 öneriyorum. Adam başıma iş açmasın, sessiz sakin bir pc olsun çocuklar netten virus bulaştırmasın, bankacılık işlemlerimi korusun vs dediğinde norton 360 hakkaten önerilecek bir koruma. Kaspersky a ise sırf uyarıları vs yüzünden gıcığım ama ruslar mükemmel bir program yazmış. Bazen program oyun vs kurarken bütün dosyaları taradığı için pc yi yavaşlatıyor. bu iki etmen de benim canımı sıkıyor. Ücretsiz isteyene ise: MS Antivirüsü öneriyorum ve abim de onu kullanıyor. Hayli hayli işini görüyor. IE9 ve MS Antivirus + Windows Defender ve Windows firewall işini hayli hayli görüyor.
Tamamen tercih meselesi ama tutupta sallamasyon kötüleme yapanlara sözümü çekinmeden söylerim: "Kurup kullandınız mı da kötülüyorsunuz?" Virusten çok korkuyorsan: Ubuntu veya Opensuse kur keyfine bak.
Dostum bende nod32 satıyorum. Norton360 pahalı bir av. Normalde kurulumu çok basit sağladığı özellikler(cloud yedekleme, sonar, smart firewall, tarayıcı güvenliği, bankacılık güvenliği vs) yüksek hayliyle fiyatıda yüksek.bir kaç tane bilgisayar var ve bir hayli koruma programı kullandım...buna nis ve 360 4.0 dahil..bunlar yasal. yaşım ve prensiplerim gereği başka yollara tevessül eden deyilim...4.0 ve 5.0 harika işler yapıyorlar..Nod32 yi şirket olarak test ettik norton 360 a eş değer yazılımı var neredeyse ve performans hız vs iyi. En güzel özelliğide fiyat olarak iyi ;) Müşterilerimize çekinmeden sunuyoruz. Biride çıkıp demedi ki: Pc yi kasıyor yada virus bulmuyor diye. Tamamen güvenlik isteyenlere ise norton 360 öneriyorum. Adam başıma iş açmasın, sessiz sakin bir pc olsun çocuklar netten virus bulaştırmasın, bankacılık işlemlerimi korusun vs dediğinde norton 360 hakkaten önerilecek bir koruma. Kaspersky a ise sırf uyarıları vs yüzünden gıcığım ama ruslar mükemmel bir program yazmış. Bazen program oyun vs kurarken bütün dosyaları taradığı için pc yi yavaşlatıyor. bu iki etmen de benim canımı sıkıyor. Ücretsiz isteyene ise: MS Antivirüsü öneriyorum ve abim de onu kullanıyor. Hayli hayli işini görüyor. IE9 ve MS Antivirus + Windows Defender ve Windows firewall işini hayli hayli görüyor.
Tamamen tercih meselesi ama tutupta sallamasyon kötüleme yapanlara sözümü çekinmeden söylerim: "Kurup kullandınız mı da kötülüyorsunuz?" Virusten çok korkuyorsan: Ubuntu veya Opensuse kur keyfine bak.
amma dediğim gibi reklam olayından dolayı kis aldım.madem satışıyla uğraşıyorsunuz bilmem böyle birşey olabilirmi sizin üründede(reklam engelleyici)...
ucuz dedimdi KİSi 360 5.0 da o kadar pahallı deyil....
o da yaklaşık24 tl.ye geliyor.gerçi biliyorsunuzdur..h.burada üyelerine 3 kullanıcılıyı 72 tl.cıvarında satıyor..daha öncede alıp kullandık üç arkadaş ve sorun yoktu,yaşamadık.
herhangi yazılımı donanımı kullanmadan salvo yapanlar çoğunlukta..onun için sakin olmanızı öneririm..örnek hiç xp den başka işletim sistemi kurup kullanmamış amma w7 yi yerden yere vurur....
bir acaip toplumuz maalesef.
Her yazılımın ayrı bir özelligi var mesela g-data virüslü bir dosyayı katiyetle indirmez anında bloklar pcmaker bir yaz çılgınlık yapıp tüm antivirüsleri test etmişti oda söylemişti yalnız en büyük sorunu taraması çok fazla çok tarıyor şimdi değiştimi bilmiyorum avastta trojan virüslere karşı çok etkili bir yazılımdır.
Benim sadece norton kullandığımı idda edenler anlaşılan o ki beni tanımıyor. çoğu güvenlik firmasının ciğerini bilirim. 2011 ile 2012 arasında fark olmadığını söyleyenler ya ingilizce bilgileri yok şirketlerin açıklamalarını takip etmiyor yada sadece gözle gördükleri şeye inanıyorılar. en basit örnek vermem gerekirse. bugün firefox betasına 17 mb lık güncelleme yaptık fakat gözle görülür hiçbir değişiklik yok buna herşey anı demek gibi birşey olur =) yada yeni yükleyen bir kullanıcı farkı anlamaz aynı sanar. glünç symantec norton 2012 nin ndene çıktığını daha betanın ilk çıktığı gün açıklamıştı =)
biz hergün dükkanda işlemci mimarileriyle uğraşırken bu özkan daha format atmayı dvdyi takıp sexup exe'e basıp yüklemek sanıyor. pardus indirdim setup exe yok diyen biri. yada yaptığını bir format stili sanıyorki alakasız birşey. bilmiyorki ztn var olan sistemin üstüne sistem yüklüyor =) yamamktan farkı yok. yada biosla ilgili hiçbirşey bilmiyor. Amacım kendisini rencide etmek flan değil. Sinirimi bozan şey Gelip burada çok birşey biliyormuş gibi millete tavsiyelerde bulunması.
:D Gördünüz bir açığı vurun ordan, verecek düzgün bir cevabınız olmayınca özkan setup.exe den kuruyor. Yapacak bir kapağınız olmayınca dvd'den kuruyor diyorsunuz. Bunlarla yırtamazsınız.
Hala düzgün bir cevao veremediniz bile. Diğer arkadaşlara da soruyorum ben yalan yanlış şeyler mi söyledim.
Kafamdan mı salladım? Kırk saat yazıyorum ediyorum sonun da hiç bir şey bilmiyor oluyorsa pes artık.
2-3 uzun yorumum var bu konuda, nedir bu ben hala piştiğimi zaten sürekli tekrarlıyorum.
Ne profesyonelim ne de pc uzmanıyım dedim, sadece programları biraz detaylı inceliyorum merak ettiğim için.
Farkı olsa anlardık işte.
Neyse madem bu arkadaş ben ne zaman yorum yaptığım da karşıma çıkacak "Yalan söylüyor durun, bu bir şeyden anlamaz inanmayın" diyecek o kazansın o halde :) Benden daha usta başa çıkamıyorum onunla çünkü.
Kazanan siz olun apokoc bey :) aylıyorum sayeniz de chip forumundan zaten eski tadını vermiyordu artık. Kimin umrunda lan senin ayrılman diycek olursan sadece size haber veriyorum yani beni ezmek için girdiğiniz de artık bu forumda bulamıycaksınız :)
Bu forum'dan bir şeyler kapmayı planlıyordum ilk üye olduğumda malesef pek bir şey kapamadım. Umduğumu bulamadım gibi bir şey :)
İyi günler dilerim...