Merhaba, nişanlım ve ben birlikte bir yazılım firması kurmayı düşünüyoruz.KOSGEB Girişimci Desteğini araştırdık 2018 yılı için KOSGEB'in yazılım firmalarına hem ARGE İnovasyon Desteği hemde Girişimci Desteği verdiğini duyduk .Konu hakkında bilgi ve deneyimi olanlar lütfen bizi aydınlatabilir mi ?
2018 Yılı KOSGEB Girişimcilik Desteği Erken Ödeme
Tekrar merhaba bilgi verecek kimse yok mu ?
2,5 haftadan bu yana KOSGEB Girişimci desteği ilgili internette girmediğim web site ,okumadığım blog kalmadı. Hem kosgeb'i hemde 9-10 tane kosgeb danışmanlığı yapan firmayı aradım bir çok şey öğrendim.Bunların başında
-KOSGEB yazılım ve mobil uygulama yapan firma ve şahıslar isterlerse girişimci olarak olarak destek sunuyor isterlerde firma kurduktan sonra destek veriyor. Mesela KOSGEB 'in arge inovasyo destek programına girişimciler iş yeri kurmadan başvuru yapabiliyor.Projeleri kosgeb tarafından onaylanır ise KOSGEB ARGE desteği kapsamında destek alabiliyorlar.Bunun yanında girişiciler isterler ise KOSGEB Girişimci Desteğinde başlayıp iş yeri kurduktan sonra KOSGEB ARGE desteğine başvuru yapabiliyorlar. Peki bu ne demek bu şu demek;
İş yeri kurmadan KOSGEB ARGE Desteğine başvuru yapanlar 20.000 tl başlangıç sermaye desteği, 30.000 tl kira desteği, 150.000 tl makine ve yazılım desteği , 150.000 tl perosonel deteği 120.000 tl proje geliştirme desteği alabilir.Bunun yanında bu işletmeler 300.000 tl faizsiz kredi desteği alabilir makine ve techizat için. bu desteğin yanında Girişimcilik eğitimne katılmış olan girişimciler işletme kurup bu desteği başvuru yapabilir, bu destek ilede 50 bin tl hibe , 100 bin tl faizsiz kredi desteği alabilir. Bu detseklere ek olarak TUBİTAK 1512 ve yine kosgeden arge detseği ve ensüstiryel uygula desteği alabiliyoruz. vbvb.
Evet detsek var ve devlet yazılım sektörüne çok sıcak bakıyor, fakar hangi desteği hangi sıra ile alacağımız bir soru ve bu konu hakkında eksiksiz bir stratejik plan yapmam lazım. Fakat yine başa döndük neyi nasıl ve nerden hangi sıra ile almam gerekiyor bilemedim. Söyledğim gibi danışmanlık firmalarını aradım fakat hir biri bana güven vermedi ve bir çok ya bilgisiz yada dolladırıcı.
Bu hibe destekleri hakkında çevrenizde güvenilir danışmanlı firması var mı ?
Bu gün telefon geldi kosgeb girişimcilik eğitimlerine kabul edilmişiz haftaya salı kurs başlıyor ve cuma günü bitiyor. :):)))
Arkadaşlar merhaba kosgeb girişimcilik eğitimlerim bu gün bitti nihayet.Artık kosgeb girişimci desteğinden yararlanabilirim.Hem benim hemde kursa katılan diğer kosgeb girişimcisi kurs arkadaşlarımız için bize eğitim veren kosgeb girişimcilik dersi hocamız bize www.isplaniornekleri.com siteyi tavsiye etti burada çok işplanı örneği var isteyen sizde bu site yer alan iş planı örneklerinden yararlanarak kimseye danışmanlık adı altında para vermeden bu iş planı örneklerinden yararlanarak kendi kosgeb girişimci desteği başvuru formunuzu hazılayabilirsiniz.Çok şükür bende kara kara düşünüyordum bu iş planımı nasıl hazırlayacağım diye