2020'de oyun dünyası!

CHIP Online
07-02-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Önümüzdeki 10 yılda bütün dünya değişecek, tabii ki oyun dünyası da. İşte gelecek...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/2020-de-oyun-dunyasi_18114.html

Resimlerle: Yeni nesil oyun konsolları: Xbox 720, PS4, Wii 2

Bilgisayar oyunları ilk ortaya çıktığında ekranlar renksiz, ufacık ve pahalıydı. Günümüzde dev ekranlarda, en son oyun konsollarıyla ya da PC ile türlü oyunun keyfini çıkartıyoruz.

Ses efektleri son derece kısıtlıydı "Ping" "Pong" sesleri, onboard hoparlörlerden gelen MIDI müzikler derken, günümüzde bir savaş alanını evimize taşıyan surround ses kalitesine sahibiz.

Her şey kaliteli grafik ve sesten ibaret de değil. Bir zamanlar metin tabanlı macera oyunlarını yalnız başımıza oynuyorduk. Oysa günümüzde binlerce oyuncuyla sanal şehirlerdeki meydanları ya da uzay istasyonlarını dolduruyoruz. Online olarak alışveriş yapıyor, sanal işlerde çalışıyor ve hatta sanal evlilikler yapıyoruz.

Üstelik oyunlar masaüstü ya da oturma odası konsollarıyla kısıtlı değil, elde taşınabilen PSP, DS gibi sistemler de var.

Tüm konu: 2020'de oyun dünyası!

Resimlerle: Yeni nesil oyun konsolları: Xbox 720, PS4, Wii 2

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: 2020'de oyunlar nasıl olacak?

_hEro
07-02-2010, 01:02   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Klavye mause kombinasyonu kadar etkili olmayacak ama hareket sensörlerinde büyük gelişmeler olacaktır.
Özellikle savaş oyunlarında silahı kendi ellerimizle tutup düşman askerlerini bir bir avladığımızı düşünmek bile heycanlanmaya yetiyor.
Ateri salonlarında vardı bu, hala var mı bilmiyorumda orda berbat tabi :)

Yıl:2020 _ Chip Online Forumu Yardım Bölümü ;
"Logitech Gamegun Usb 3.0 sürücüsünü bulamıyorum.İşletim sistemim windows 8 service pack 2.lütfen yardııımmmm"
:p

Kapalı Hesap (101323)
07-02-2010, 18:04   |  #3  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: _hEro  
Klavye mause kombinasyonu kadar etkili olmayacak ama hareket sensörlerinde büyük gelişmeler olacaktır.
Özellikle savaş oyunlarında silahı kendi ellerimizle tutup düşman askerlerini bir bir avladığımızı düşünmek bile heycanlanmaya yetiyor.
Ateri salonlarında vardı bu, hala var mı bilmiyorumda orda berbat tabi :)

Yıl:2020 _ Chip Online Forumu Yardım Bölümü ;
"Logitech Gamegun Usb 3.0 sürücüsünü bulamıyorum.İşletim sistemim windows 8 service pack 2.lütfen yardııımmmm"
:

ya o zamanlarda chrome os  öne gecerse

rap-kaos
08-02-2010, 18:56   |  #4  
Taze Üye
13 mesaj

Oyun dünyasındaki fiziksel değişiklikler muhakkak ki çok ileride olacaktır 2020 'de. Tarih olaylarını bana göre en iyi sunan ders ; savaş konulu oyunlardır. Onun dışında konuda aydınlatıldığı üzere tabi ki her türlü eğitim verilebilir.Ancak insanların oyunlar hakkındaki ön yargıları yıkıldıktan sonra...

Anlayamadığım bir hususta; bizler bu yönde teşvik edici değiliz. Bizlerde bir İstanbul'un fethini Kurtuluş Savaşını konu alan, oyunlar yapabiliriz. Oyunlar sayesinde hiç o durumda kalmasak da, o durumu kavrayabilir ve gerçekten yüz yüze geldiğimizde, oyundan algıladığımız şekliyle hareket edebiliriz. Bir dövüş teknikleri anlatan bir oyunla (ki 2020'de) bir siyah kuşak bir usta olabilir ve hatta lisans bile alabiliriz. Ve bunun gibi birçok şey konusunda özel programlarla ve seviyelerle daha kolay şekilde isteklerimizi gerçekleştirebiliriz.<

_hEro
08-02-2010, 19:49   |  #5  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: liberty city  
ya o zamanlarda chrome os  öne
Ya tutarsa dimi...
Sanmıyorum.

Psychonaut968
08-02-2010, 21:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Şimdikine göre çok daha farklı dinamiklere alışmamız gerekeceği açık.Ama açıkcası Natal'dan çok da umutlu değilim.Yanında götrdüğü çok önemli bir sorun var ki,o da oyun oynarken konsolun başında yorulmak,nefes nefese kalmak.Yarış oyunu oynarken kollarınız ağrıdığı için devam edemediğinizi düşünsenize... Tabi,bu problem çözülürse gayet güzel olacaktır.

OnLive sistemi hayata geçirilebilirse değişim çok daha hızlı olacaktır.Tek bir süper sistem ile milyonlarca kişinin yeni bir sisteme geçmek zorunda kalmadan oyun oynayabilmesi gerçekleştirilmesi kolay bir olmasa gerek.Ama fikir gayet güzel bence.