2x2=5 oldu açıklayana helal olsun
2*2=5 oldu
Yanlış neresinde bende onu soruyorum
İşlem önceliği üssündür o yüzden 4^0 2x2 şeklinde ayrılamaz..
Sağol banada okulda hoca sormuştu.Pazartesiye bul demişti yani cevabı bende bilmiyordum.
İşlem önceliği önce parantez sonra üs sonra çarpma bölme sonra toplama çıkarmadır. 4^0 üsslü bi sayı olduğu için onu 2x2 die ayıramazsın, hiçbişeye ayıramazsın direk =1 yazarsın...
Yani işlem önceliğinden değil üslü sayıların çarpanlara ayrılmamasından kaynaklanıyor.
Sağolun
Orda farklı bir sadeleştirme yapmış.Senin dediğin gibi ayırma olur ama orda 4 ü 2x2 yapıp paranteze alıp üssüne 0 koymuş
Sen anlamadın tam bak 4^0 diosn =1 yapmayıp 4^0 ın 4 ünü 2x2 yapıosn bu yanlış bi sayının üstüne bi üs yazınca o sayı o üsle bütünleşir öle düşün mesela ''4^0'' bir sayıdır bunn üzerinde bi değişiklik yapamazsın 4 ünü deiştirip 2x2 yapamazsın bu bi sayıdır değeride 1 dir istersen o 1 in üzerinde değişiklik yapabilirsin...
Şimdi çaktım davayı sağolun tekrar.
Bu tür kafa karştıran zeka soruları genelde hep işlem önceliğinin yanlış kullanılmasndan falan oluyor aklında bulunsun..
Biz bu işin içinden zor çıkarız :) eet yazablr orda açklamada anlatmak içn küçk bi hata ypmışım sonuçta 4^0 ı 2x2 die yazamaz yaw işte o 4^0 dır 1 dir :)