Merhaba,
xp ayarları ile oynayarak,bazı değişiklikler yaparak açılış(boot) süresini kısaltmak mümkün. Bu konuda yakın zamanda internette araştırma yapıyordum.
geçen ay arkadaşımdan edindiğim rakip bir dergide(sizde okumuşsunuzdur zaten) bu konuyla ilgili bir makale vardı. Tatilde olduğum(bilgisayarımdan uzak) için uygulama fırsatım olmamıştı. Bu ay chip'in de aynı konuda bir makale yazmasına sevindim.
Değinmek istediğim kısım,kapaktaki 23 saniye kısmıyla ilgili. Dergiyi elime aldığımda "23 saniyede WinXP'yi başlatın" yazısını görünce gülümsedim. Çünkü bunun normal şartlarda mümkün olmadığını bilecek kadar bilgisayar deneyimim var. Makaleyi okumaya başladım ve açılış süresini 3-5 er saniye kısaltacak tips&tricks leri inceledim. Ve en sonunda 23 saniyede boot imkanı veren öneriyi okuduğumda bir yandan gülüp bir yandan da üzüldüm.Çünkü bence Chip dergisinin daha fazla satması için böyle pazarlama numaralarına başvurmasına gerek yok.
Böyle yazıların uzun dönemdir sizleri takip eden chip okuyucularını dergiden soğuttuğunu(en azından benim için öyle oluyor) bilmenizi isterim.
İyi Çalışmalar...