mrb arkadaşlar. SEAGATE - 250 GB SATA2 16 MB NCQ olan bi pc aldım. şuan 130 gb olarak gözüküyor. nasıl 250 gb yaparım.
250 gb ama 130 gb gözüküyor.
anakartın 250 gb hafızayı destekliyormu?onu bi kontrol et.
ThuGanakartın 250 gb hafızayı destekliyormu?onu bi kontrol et.nasıl yapcam bunu açıkça yazarmısın? anakartım msi k9n ultra 2f
tamam o kart destekler.bide windowsu yüklerken sata bir disk yüklemek için bir tuşa basın diye bir menü vardır.xp cdsini tak o bölüme gelince yenir sürücülerle sata diski bi daha yükle.
ok deniycem. yine olmazsa buraya yazarım tekrar. ama yarın olur ok?
eyer anakartınızın biosu 250gb desteklemiyorsan biosu güncelleyip tekrar dene eyer anakartın marka vede modelini yazarsan arkadaşlar vede ben senin anakrtın için en güncel sürümü gösteriliz
Quad-Coreeyer anakartınızın biosu 250gb desteklemiyorsan biosu güncelleyip tekrar dene eyer anakartın marka vede modelini yazarsan arkadaşlar vede ben senin anakrtın için en güncel sürümü gö
HDD ni böldünmü xp kurarken bolmussen wındows yukledıkten sonra o bolumu kullanıma sokmak için bilgisayarım sağ tık yönet ordan depolamaya gir altta disk yönetimi var onu tıkla orda HDD nin bölümlerini görüceksin mavi renkli olanlar şuan kullanımda siyah renkli olanlar devre dışı demektir eğer siyah bölüm varsa sağ tıkla yeni bölüm yazıyo onu tıkla sonra hızlı biçimlendiri tıkla sonra kısa sürede kullanıma hazır
Arkadaşlar bu anakart MSI k9n ultra 2f. MSI'ın yeni sayılabilecek kartlarından. DDR2'yi destekleyen, SATA 2 bir anakart. Bu diski bırakın daha büyük kapasiteli diskleri bile görecek bir anakart.
Özellikleri:
SOKET AM2
ATHLON 64 X2/ATHLON 64 FX/ATHLON 64
2000 MHZ HT
NVIDIA NFORCE 570 ULTRA MCP
4 ADET DUAL DDR2 800
MAXIMUM MEMORY SUPPORTED 8GB
1 ADET PCI EXPRESS X16
3 ADET PCI EXPRESS X1
3 ADET PCI
1 ADET IDE KANALI
6 ADET SATA2
SATA RAID NV RAID 0/1/0+1/5 JBOD
REALTEK ALC883 7+1 SES
DUAL 10/100/1000MBPS LAN
10 ADET USB 2.0
S/PDIF OUT 1X OPTICAL AND 1X COAXIAL
LIVE UPDATE 3
CORECELL
CORECENTER
DYNAMIC OVERCLOCKING TEKNOLOJİ
Sorun,arkadaşın Windows XP'yi kurarken Sata diskini tanıtamamasından kaynaklanıyor. Windows'u kurarkan, F6 tuşuna basması için kısa bir süre vakti var. Bu tuşa basıp, anakartla gelen sata sürücülerini CD'den yükleyecek ve sonra yine Windows XP'yi kurmaya devam edecek...
iyide 130 GB görüyor diyor eğer sata sürücüsünü yüklemesse zaten hiç wındows kuramaz ama bu arkadasta wındows kurulu sanırım yukarıda dedıgım gıbı xp kurarken HDD yi ikiye bölmüştür diğerni kullanıma açmamıştır
R3QU3MHDD ni böldünmü xp kurarken bolmussen wındows yukledıkten sonra o bolumu kullanıma sokmak için bilgisayarım sağ tık yönet ordan depolamaya gir altta disk yönetimi var onu tıkla orda HDD nin bölümlerini görüceksin mavi renkli olanlar şuan kullanımda siyah renkli olanlar devre dışı demektir eğer siyah bölüm varsa sağ tıkla yeni bölüm yazıyo onu tıkla sonra hızlı biçimlendiri tıkla sonra kısa sürede kullanıma hazırarkadaşlar çok saolun bu yönnntemle çözüm
Mesele anlaşıldı. Arkadaş diskini ikiye bölmüş, ama diğer böldüğü kısmı formatlamadığı için de görememiş. Arkadaşın dediği gibi bu bölümü de NTFS ile formatlaması gerekiyor...
Yeni görevlere doğru yelken açabilirsiniz sevgili Chip Online PC yardım ekibi. :)
asus k8n anakartım var. kasada iki adet biri samsun diğeri wd 250 şer gb lık harddikler var. fakat yetmez oldular şimdi kararsızlım şu taşınabilir bir harddisk mi alsam (500gb) yoksa 750 gb sabit bir disk mi alsam. taşınabilirlere pek güvenemiyorum geçenlerde genie backupla flash belleğime bir yedek alıyım dedim berbat bir yavaşlığı vardı. birazda usb aygıtla depolamaya güvenim yok galiba. diğer yandan 750 gb halen pahalılar... ayrıca kasanın içindeki bir 250 gb harddiski dışarımı atacağım 50 milyon veriyorlar.