Başlıkta da belirttiğim gibi 2500 TL civarına bir pc toplamak istiyorum.
Daha çok oyun amaçlı ve ileride az da olsa video işleme için bir kasa düşünüyorum.
Bilgisayar mühendisi olmama rağmen çok uzun zamandır hem işlemci hem de ekran kartı teknolojilerini takip etmediğimden dolayı yardım almak istedim.[Örneğin amd bulldozer serisi işlemcileri daha az önce duydum...]
Aşağıda kendimce topladığım bir kasa + monitör mevcut
kasa fiyatları "nova" dan monitör fiyatı da "sanal marketim" den alınma..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CPU= INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W
ANAKART = ASUS P8Z68-V LX, Z68, DDR3, 3x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX
RAM= CORSAIR 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 VENGEANCE Low Profile (1.5Volt) BC-CML8GX3M2A1600C9
HARD DISK: WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Black 6GB/s WD1002FAEX
EKRAN KARTI: MSI GTX 560 N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 880/4200
MONİTÖR: PHILIPS 227E3LHSU 21.5" 5ms Full HD DVI HDMI Hoparlör Geniş Siyah Led Monitör
KASA: THERMALTAKE Element T Siyah 700W Kasa (2adet 20cm Fan + 12 Cm fan)
VK97021N2Z
KLAVYE-MOUSE: A4 TECH SET KB-2150D Kablolu Klavye + Mouse PS/2
DVD WRITER: SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
HOPARLÖR: CREATIVE A60 Speaker
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ram konusunda tam emin olamadım, uyum sorunu çıkar mı çıkmaz mı diye. Yukarıdaki ram yerine kingston hyperx de koyulabilir.
Sizce fiyat nasıl, performans sorunu yaşanırmı yukarıdaki bileşenler için.
Her türlü tavsiyeye açığım.
-"Yok işlemci olmamış şöyle olsun."
-"O anakart alınır bea "
-"Ekran kartı olarak şunu alsan daha iyi" olur gibi.
En fazla 2700TL sınırlarını zorlayabilirim, yeni bir sistem önerenler için ekleyeyim bunu da.
Radikal bir değişikliğe de açığım,mesela intel tabanlı bir sistem yerine tamamen amd tabanlı bir makine de alabilirim. Bu amd'nin son çıkardığı "fx 8120" de fena durmuyor.