2600xt driver yükleyememe sorunu

ikdzero
12-02-2008, 01:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Yaklaşık 6 -7 saat önce 256 mb Sapphire Ati Radeon 2600xt agp ekran kartı aldım. Fakat aldığımdan beri driver yüklemek ve silmekle geçiyor vaktim. Niye? Çünkü o saatten beri adam gibi tek bir oyun bile çalıştıramadım.

Önce kutudan çıkan standart driverları denedim. Olmadı. Ardından yine aynı driverları yükleyip üstüne 8,1 hotfixini kurdum. Yine olmadı. Sonra sapphiretech.com'dan 24 Ocak tarihli driverı indirip kurdum. Onda da olmadı tabi ki. En son Ati'nin Omega driverını denedim. Onda ise Windows yüklendikten sonra, masaüstünü bile görmeden bilgisayar kendini resetlemeye başladı. Kısacası denemediğim hiçbir yol kalmadı. Denediğim oyunlar Oblivion, Call of Duty 4 ve Crysis. Oblivion'da menüler bozuk çıkıyor, yeni oyun başlattığımda bikaç dakika bekledikten sonra mavi ekran veriyor.

Crysis'de de oyun %100 yükleniyor, yine hemen hemen aynı şekilde Press any key uyarısı çıktıktan sonra bazen mavi ekran veriyor.

Call od Duty 4'ü ise bi kere denedim, onda da menü aşırı derecede bozuktu.

Belki psu yüzünden olabilir dicem ama psu da dandik değil. Asus ta95 kasa ile gelen muhtemelen gerçek 350watt bir psu. Değilse bile gerçek sorunun psudan olduğuna kesin kanaat getirmeden sırf psu için de masraf yapmak istemiyorum.

Not: Her driverdan sonra sonra Driver Cleaner Pro ile driver kalıntılarını sildim.

trezeguet12
12-02-2008, 14:58   |  #2  
trezeguet12 avatarı
Üye
81 mesaj

arkadaşım bende 2600 pro aldım 5 gün önce bu anlattığın sorunların hepsi bendede oldu.Senin yaptıklarının hepsini yaptım ayrıca iki kez format atıp kurdum yine aynı.Biraz araştırdım ekran kartının bıos'uyla ilgili bi sorun olabilir.Sonuca gelelim ben aldığım yere götürdüm test edip bana haber verecekler dün verdim...

onurcakir1903
12-02-2008, 15:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
340 mesaj
ikdzero
Yaklaşık 6 -7 saat önce 256 mb Sapphire Ati Radeon 2600xt agp ekran kartı aldım. Fakat aldığımdan beri driver yüklemek ve silmekle geçiyor vaktim. Niye? Çünkü o saatten beri adam gibi tek bir oyun bile çalıştıramadım.

Önce kutudan çıkan standart driverları denedim. Olmadı. Ardından yine aynı driverları yükleyip üstüne 8,1 hotfixini kurdum. Yine olmadı. Sonra sapphiretech.com'dan 24 Ocak tarihli driverı indirip kurdum. Onda da olmadı tabi ki. En son Ati'nin Omega driverını denedim. Onda ise Windows yüklendikten sonra, masaüstünü bile görmeden bilgisayar kendini resetlemeye başladı. Kısacası denemediğim hiçbir yol kalmadı. Denediğim oyunlar Oblivion, Call of Duty 4 ve Crysis. Oblivion'da menüler bozuk çıkıyor, yeni oyun başlattığımda bikaç dakika bekledikten sonra mavi ekran veriyor.

Crysis'de de oyun %100 yükleniyor, yine hemen hemen aynı şekilde Press any key uyarısı çıktıktan sonra bazen mavi ekran veriyor.

Call od Duty 4'ü ise bi kere denedim, onda da menü aşırı derecede bozuktu.

Belki psu yüzünden olabilir dicem ama psu da dandik değil. Asus ta95 kasa ile gelen muhtemelen gerçek 350watt bir psu. Değilse bile gerçek sorunun psudan olduğuna kesin kanaat getirmeden sırf psu için de masraf yapmak istemiyorum.

Not: Her driverdan sonra sonra Driver Cleaner Pro ile driver kalıntılarını sildim.

Anakartının modeli ne?Bazı anakartlarda voltaj uyuşmasından da sorun çıkartıyomuş.

ikdzero
12-02-2008, 19:49   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

Anakartım nforce2 8rda+

trezeguet12 ben de bugün verdim yarın alacağım. Aslında kartı iade edip x1950gt almayı düşünüyorum.

aceberg
22-03-2008, 14:17   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

bende sapphire hd 2600 pro agp ekran kartı aldım aynı sorunlar bendede oldu sorun bu konu ile ilgili forumları okudum sorun anakartta filan değil sorun yaşayan herkesin anakartı farklı zaten  sorun sapphire in 2600 pro ve xt agp anakartlarında
ati nin web sitesine driver bölümüne girerseniz 2600 pro ve xt için driver bulamazsınız oradaki driverlar pci-express li kartlar için  yeni driverlar için sapphire in web sitesine gideceksiniz orada eski tarihli driverlar var ve hot fix denilen yamalar var ama hangisini yüklersem yükleyeyim oyunlar sorunlu çalışıyor ekran kilitlenmeleri, reset atma vb..
ati bukartlar sorunlu alduğu için driver desteği vermiyor büyük olasılıkla bu kartlar zaten pci-express kartlar ve agp olarak modifiye edilmişler  sorun sapphire den kaynaklanıyor..

doğru düzgün driver veremiyor kullanıcılara duyduğum kadarıyla her üç ayda bir driver çıkarıyormuş. ati ise her ay driver çıkarıyor..