So yeah, 2700 vs. 500 Turkish Lira. LOLS...:P
İnsan bari 3970X'i 4.5GHz'ye felan getirir STOK-HIZI olarak ve fiyat farkını en azından bir şekilde kapatmaya çalışır. Ama yok. Adamlar profesyoneller abi. Olur mu hiç? Heralde Bu 2 işlemci arasında %550 varan hız farkı var, ona göre fiyat belirlemişler - fiyat farkındaki %5.5 katı olduğu gibi. Veya OC oranlarında 5 kat daha hızlı çalışıyor 3970X, 20GHz'ye ulaşmış olmaları lazım fiyata bakılırsa. Ya ben ne diim artık bilmiyorum. Sinir oluyorum bu işlemciyi orda öyle dururken. Acaba alan varmı ve hangi maksatla alır bu işlemciyi. Eğer Intel alacam diyorsan ve en iyisini istiyorum, 3930K neyine yetmiyor - OC yapıldıktan sonra zaten 3970x oluyor. 1400tl ye kapatırsın işini.
3970X kullanan var mı?
Hem Black Flood'dan esinlenerek hemde içimdekileri dökmek için yazdım. Artık benchmarklara bile bakmıyorum. %20'den yukarı hız farkını gösteren benchmark nadir buluyorum.
Evet, olsa olsa Server işlemcisi olabilir bu çünkü daha dayanıklı, HYPER THREADING var, ağır programlarda daha iyiymiş oymuş buymuş. Hayırlısı olsun alanlara. Intel'e devam.