merhaba arkadaşlar Sapphire R9 290 TRI-X O.C. 4GB 512 Bit GDDR5 modelli ekran kartını almayı düşünüyorum ama bilgisayarımın anakartı pegatron ipxsb-h61. ekran kartı bu anakarta sığar mı sığmaz mı diye teredütte kaldım ve bu ekran kartını aldıktan sonra bilgisayarı ups'e bağlamayı düşünüyorum çünkü ekstradan powersupply almayı düşünmüyorum sorun olur mu ?
290 tri-x o.c hakkında
Birinci sorunuzu bilmiyorum ama ikinci sorunuzu cevaplayayım. Tanımlarda hata yoksa yani Ups kesintisiz güç kaynağı.Power supply güç kaynağı olarak tanımlarsak sizin power supply yerine ups almanızın bir anlamı yok. Çünkü bilgisayara yeterli olan elektriği güç kaynağınız sindirecektir. Bilgisayar çok elektirik isterken güç kaynağı yeteri kadar elektiriği sindiremezse pcniz aç kalıp kapanacaktır. Ups ise elektirik kesintilerine veya şebekedeki dalgalanmara karşı kullanılır. Sizin mevcut güç kaynağınız yapmayı planladığınız sisteme yetersiz kalacaksa bu sorunu çözmeden ups nin bii faydası olmaz diye biliyorum. saygılar.
Birinci sorunuzu bilmiyorum ama ikinci sorunuzu cevaplayayım. Tanımlarda hata yoksa yani Ups kesintisiz güç kaynağı.Power supply güç kaynağı olarak tanımlarsak sizin power supply yerine ups almanızın bir anlamı yok. Çünkü bilgisayara yeterli olan elektriği güç kaynağınız sindirecektir. Bilgisayar çok elektirik isterken güç kaynağı yeteri kadar elektiriği sindiremezse pcniz aç kalıp kapanacaktır. Ups ise elektirik kesintilerine veya şebekedeki dalgalanmara karşı kullanılır. Sizin mevcut güç kaynağınız yapmayı planladığınız sisteme yetersiz kalacaksa bu sorunu çözmeden ups nin bii faydası olmaz diye biliyorum. saygılar.bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. 300 watt psu yetmez bu ekran karta sanırsam en az kaç önerirsiniz peki ?
Arkadaş doğru sölüyor ups elektirk gitmeleri ve dalgalanmalar için kullanılıyor kendim de kullanıyorum siz pc nizi tam olarak bir yazarsanız iyi olur ona göre bir psu önerelim ...
intel i7 2600 3.00 ghz
8gb ram 1333
zenon 300 w psu
ati radeon 6510 e.kartı bunları casperden almıştım hazır pc idi. psu ile birlikte bu ekran kartını alırsam nerdeyse 1600 lira gidecek. lg g2 fiyatı :D