Herkese Merhaba
Arkadaşlar 4 gün evvel yanan 1950 pro(yetersiz power suply) mi geri verip 1 adet palit 512 mb 512 bit ddr3 2900xt aldım. Kartı kendim taktım. 1 tanede power supply aldım(550 watt-özellikleri tam aklımda deil ama 80 tl).
Onu da kendim taktım. Çok tecrübeli değilim bu konularda ama hepsinin güzelce oturduğundan eminim. 2 adet pci3 pin i taktım atiye. Ancak bazı problemlerim var yardım ederseniz sevinirim:
1-) Reset : bilgisayarı açtıgım zaman windows desktopu gösterir göstermez restart atıyor bilgisayar. 2nci girişiminde ya normal çalışıyor ya da monitör ekran ışığı yanıp sönüyor(sanki ekran kartı yokmuş gibi ama windows yüklüyor hatta desktopa bile geçiyor belki) Nedeni nedir?
2-) Gelelim crysis jericho gibi son oyunlara. Istediğim verimi alıyorum demek isterdim ama kartın aa sorunu var galiba. crysisin içinden 8x çıkarmama rağmen hala oynayan çizgiler oluyor ve 20-30 dakka sonra makine zorlanıyor. Ayrıca yine crysis te (ram diye düşünüyorum) birçok obje sonradan çiziliyor bu normalmi? En son driverları da yükledim.Ayrıca Jericho da 2X vs yaptığımda oyunun grafikleri komple sapıtıyor.Yer gök birbirne giriyor.düşmanlar gözükmüyor vs. Ama wow ve tomb raider anniversary kusursuz aa ile çalışıyor.
3-) fan sorunu: Cpu fanı 51C'de dönüyor. Ati 2900xt oyuna girdimi fan sesli çalışıyor. Eskiden Dvd writer normaldi burn yaparken ses çıkarmazdı. şimdi deli gibi dönüyor. Burn yapıyor ama install ederken de bazen aynı şeyi yapıyor. Bir de power Supply'ın fanı da bilgisayarı kapattıgım halde 5 dakika kadar dönmeye devam ediyor.
Power Supply ile ilgili bir problem diye düşünüyorum. Gerisini prof.lara bırakıyorum. Birkaç hardware checker program denedim onlara göre tek problemim harddiskteki yetersiz alan.
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Aşağıda bilgisayarın özelliklerini veriyorum:
Windows Xp Home Sp2
Amd Athlon X2 5600 2.8 ghz CPU
Asus M2N DH ANAKART
2X1 Gb Kingston 667 RAM
Palit 512 Mb 2900XT VIDEO CARD(ehm :D)
1 Sound Blaster Audigy gamer
1 sata 1 ide harddisk
1 adet espri : Klavye ve mouse + 5.1 hopörlör
1 adet limiti full dolu kredi kartı
Teşekkür ediyorum.