2918 SAYILI

viking20
15-09-2008, 00:23   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN. TRAFİK KAZASI GEÇİRDİNİZ. YARALI VAR, HASTANEYE GİTTİNİZ.
SİZLERİN 2918 NOLU YASAYI BİLMEDİGİNİZİ ZANNEDEREK,
' YAPILACAK MÜDAHALE VE TEDAVİ ÜCRETLERİNİ ÖDEYECEĞİNİZE DAİR ŞU BELGEYİ İMZALAYIN'
TEKLİFİ İLE KARŞILAŞIRSINIZ....

ANCAK SİZ DE 'BU BELGEYİ İMZALAMAZSAM, BANA MÜDAHALE VE TEDAVİ ETMEYECEĞİNİZE DAİR BİR BELGEYİ İMZALAYIP GETİRİN.' DEDİĞİNİZ ANDA, HASTANENİN BÜTÜN İMKANLARI SİZİN İÇİN SEFERBER OLACAKTIR.

2918 SAYILI TRAFİK KANUNUNU MUTLAKA OKUYUN.
TÜKETİCİLER BİRLİĞİ, KAZAZEDELERİN HAKLARIYLA İLGİLİ BİR RAPOR HAZIRLADI.
TRAFİK KAZASI SONUCU YARALANAN VE HASTANEYE KALDIRILARAK TEDAVİ ALTINA ALINAN KAZAZEDELERİN, KANUNA GÖRE TEDAVİ İÇİN ÜCRET ÖDEMEMESİ GEREKTİĞİ BELİRTİLDİ.
KAZA SONUCU YARALANAN VE HERHANGİ BİR HASTANEDE TEDAVİ GÖREN KAZAZEDELERDEN, BU TEDAVİLERİNE KARŞILIK HASTANE TARAFINDAN ÜCRET TALEP EDİLEMEYECEĞİNİN BELİRTİLDİĞİ RAPORDA, 2918 SAYILI TRAFİK KANUNU'NA GÖRE :
''HERHANGİ BİR TRAFİK KAZASI SONUCU YARALANAN KİŞİ, EN KISA SÜREDE HASTANEYE YETİŞTİRİLMEK VE GEREKEN TEDAVİNİN YAPILMASI'' HÜKÜMLERİNİ İÇERİYOR.
YÖNETMELİĞE GÖRE, '' HASTANE ACİL SERVİSİ, KENDİSİNE GELEN KAZAZEDENİN, MADDİ DURUMU, SOSYAL GÜVENCESİNİN OLUP OLMADIĞINA VE HASTANIN ÖZELLİĞİNE BAKMADAN, GEREKEN TEDAVİYİ VE MÜDAHALEYİ HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP ETMEDEN YAPMAK ZORUNDA. BU TEDAVİ SONUCU OLUŞAN MASRAFIN İSE SAĞLIK BAKANLIĞI, KARAYOLLARI TRAFİK DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ TARAFINDAN KARŞILANACAGININ BELİRTİLDİĞİ RAPORA GÖRE, VATANDAŞLARIN HAKLARINI BİLMEDİĞİ İÇİN SORUNLAR YAŞANDIĞINI VE HASTANELERİN BU KANUNDAN BİHABERMİŞ GİBİ GÖZÜKÜP VATANDAŞTAN PARA TALEP ETMELERİNİN SUÇ OLDUĞU BELİRTİLDİ. LÜTFEN TANIDIĞINIZ HERKESE İLETİNİZ.

KAZASIZ GÜNLER DİLEGİYLE...
(alıntı)
-----
edit:orijinal şekli tam böyle(büyük harf),bende hiç dokunmadım.Özür dlrm.,çünkü bağırmak demektir.

Son Düzenleme: viking20 ~ 15 Eylül 2008 21:47
Mehmet-
15-09-2008, 09:40   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Bunu okuyarak öğrenmiş oldum. Gzl paylaşım.
Kendi adıma şunu söyliyim çoğu yasadan bihaber yaşıyorum. Mor Göz

qazx
15-09-2008, 10:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
560 mesaj

yıktın perdeyi eğledin viran.varayım karagözüme habar vereyim haman..
viking 20 gene döktürmüşsün.bu güzel ve yararlı paylaşım için teşekkürler.Alkış

SaGoPa KaJMeR.
15-09-2008, 18:24   |  #4  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj

Evet. cok güzel bir paylaşım.   

Son Düzenleme: SaGoPa KaJMeR. ~ 15 Eylül 2008 18:25
Banned
15-09-2008, 20:20   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

gerçekten bunları bu forumda verdiğin iyi olmuş bilmeyen herkesin okuması lazım bence açıkçası bende bu yasayı bilmiyordum ama okuyunca haklarımı öğrenmiş oldum çok teşekkürler viking.

Hiper£l£v£nKids
15-09-2008, 20:31   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

eee burası TÜRKİYE..The Made İn Turkiye

Reborn91
15-09-2008, 23:59   |  #7  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Zaten başımıza ne geliyorsa haklarımızı bilmediğimiz için geliyor. İnsanları bilinçlendirdiğin için teşekkürler..