merhaba arkadaşlar öncelikle bu benim ilk yazım... herkese selamlar...
şuan elimde...
2 adet Nanya DDR 512 Mb Ram
1 adet "ismini bilmedigim ama nanyanin frekansıyla farklı" DDR 512 Mb Ram
1 adet "yine ismini bilmediğim" DDR 256 Mb Ram,
var...
Sorum şu.. Bu ramleri anakartta slotlara nasıl yerleştirmeliyim. Çünkü her pc açılışında bip sesi geliyor.. Bir sorun olmuyor fakat biosa girdiğimde "Channel B Max Limit Achieved" gibisinden bi uyarıyla karşılaşıyorum.
Bunu nasıl düzeltebilirim?
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
3 ddr 512 + 1 ddr 256 ram nasıl takılır..?
Çok farklı RAM biçimleri kullandıysan böyle bir sorun olabilir.Yani;biri DDR2 diğeri başka bir biçimse böyle bir sorun olur.Zaten 4 tane farklı bellekte RAM takmak çok mantıksız.Aynı kapasitede 2 tane RAM tak.Benim tavsiyem 2 tane 2GB DDR2 RAM.Yada maddi durumun o kadar elverişli değilse 2 tane 1 gb ddr2 RAM al.Ne yaparsan yap 2 tane aynı kapasitede bellek kullan.Kolay gelsin...
mHz'ları aynı mı emin misin? Eğer anakartında 4 slot varsa ve sen bu 4 slotu doldurysan sanırım o anlama geliyor bios taki yazı. Daha önce öyle bi yazı görmedim ama Türkçe'ye çevirirsek öyle bi anlama geliyor.
B kanalıda maksimum limite ulaşıldı gibi bi anlamı var nedeni dediğim gibi olabilir ama bi uzmanın cevabını beklemende yarar var.
Bip sesi ise bazı bilgisayarlarda açılırken hep geliyor.Nedenini yine bi uzmana sormak gerek.
Çok farklı RAM biçimleri kullandıysan böyle bir sorun olabilir.Yani;biri DDR2 diğeri başka bir biçimse böyle bir sorun olur.Zaten 4 tane farklı bellekte RAM takmak çok mantıksız.Aynı kapasitede 2 tane RAM tak.Benim tavsiyem 2 tane 2GB DDR2 RAM.Yada maddi durumun o kadar elverişli değilse 2 tane 1 gb ddr2 RAM al.Ne yaparsan yap 2 tane aynı kapasitede bellek kullan.Kolay gelsin...iyi de ddr 2 kullanmıyor ki ddr kullanıyor
Anakartin kullanim kilavuzunda bu konu ile ilgili bir aciklama var:malesef suan 2. nanya ram'i takamıyorm taktıgımda 3 uzun bip sesi geliyor. suan
Ayni özellikli RAM kullanin:
Kullanim kilavuzun 36 ve 37 sayfalarini incele yada bu PDF dosyasini indir: http://downloadmirror.intel.com/ ... Guide01_English.pdf
Resim (Figure) 14: 256 MB / 512 MB = 256 MB / 512 MB seklinde gösterilmis
Resim 15: 256 MB / 256 MB = 512 MB (!)
Ikinci kanal en fazla birinci kanalin 2 kati RAM kaldirabiliyor. Peki, sadece 3 x 512 MB kullandigin zaman sorun devam ediyor mu?
A0-512
A1-256
B0-512
B1- BOŞ :((
ama acıklaman mantıklı geldi. tesekkürler.
buyrun sanırım bu daha iyi yardımcı olucak