3 ghz işlemci ama yavaş windows

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
bonnafisto
08-02-2005, 17:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

2 ay önce bir pc aldım... ama hdd samsung 7200 rpm ide idi... aldığım config
asus p4p800-x board
p4 3.0 ghz hyperthreading processor
512 mb kingston ddr400 ram
128 mb radeon 9200 se asus vga

daha sonradan 160 gb sata samsung disc aldım ama windowsun ve makinanın hızında bir değişme olmadı... hdd yi ilk aldığımda winxp service pack 2 kurulu idi ve 160 gb ı bölerken bi sorun yaşamadım. windows açılırken aşağı yukarı 10-12 kez o kırmızı barın alttan geçmesini bekliyorum. daha sonra sata girişleri ve power kablosu girişleri ile oynadım bi değişiklik belki olur diye... hdd nin butun partitionlarını formatladım ve tekrar oluştururken 128 gb tanıdı ama windows çok daha hızlı açılmaya başladı o kırmızı bar 1-2 kere geçip hemen oturum açılıyodu... artık çok yavaş açılıyo ilk kurulum olsa bile ve ben sorunun neden olduğunu hala anlayamadım...

jaina
08-02-2005, 18:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,406 mesaj

1. Kardeş neden ikinci bir harddisk aldığında bilgisayarın hızlansın, raid yapmazsa.
2. Kırmızı barın altı ne? ben orayı anlamadım.

Bence ilk olarak kablolari tam olarak bağlandığından, kitapçılarak bakarak emin ol. Şansına göre değil.
Bir diğer şey ise, bilgisayarında şu an SP2 olmasına rağmen kaç gb görüyorsn bilgisayarı?