Arkadaşlar şuan windows vista home premium(32bit) ve windows 7 ultimate(64 bit) kullanıyorum pc de ve gayet memnunum bi sorun yok. Ancak xp yi de özlemiş durumdayım. Bu 3 işletim sistemini de aynı pc de kullansam pc yavaşlar mı acaba? Açılış hızı veya performans olarak?
Sistem:
Marka / Model: Exper İşletim Sistemi:Windows 7 Ultimate (64-bit) İşlemci:Intel core 2 quad Q8200 Anakart:ECS G31T-M7 Ekran Kartı:nVidia GeForce 9400 GT-1GB Ses Kartı:VIA HD Internet Tarayıcı:Mozilla Firefox Antivirüs Yazılımı:Avira AntiVir Premium
RAM: 4 GB(800 Mhz DDR-2)
3 İşletim Sistemi Kullansam PC Yavaşlar mı?
Bence hiç sorun olmaz. Sadece bios posttan sonra işletim sistemi tercih etmen gerekir zaten yapıyorsundur. Tek sorun yeni bir hdd partisyonu.
ve yükleme sırasını en eskiden yeniye doğru yapmalısınız.
XP > Vista > Windows 7
Wİndows 7 ve XP beraber kullanıyorum.
7 üstüne XP kurduğumda boot dosyasını bozarak ikisinden biri çalışmıyor :)
XP üstüne 7 kurduğumda sorunsuzca çalışıyor.
HDD'de yer kaplamaktan başka bi dezavantajı yok. Tabi oda dezavantaj denirse :)
windows 7 professional ve üstü için xp mod mevcut. win 7 içerisine xp mod kurarak win 7 de xp kullanmanın tadını çıkar derim =)
XP MODE
http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx
ya zate2 tane işletim sistem var bide niye xp kuruyorsunuz ki wndows 7 bütün işleriniz haleder
Eğer harddisk katmerliyse şunları kur derim:
XP+Vista+2000+Win7+Ubuntu 10.04 LTS+Pardus 2009.2+Backtrack 4+Win98+Mac OS X Leopard+Mac OS X Snow Leopard+FreeDOS+FreeBSD+Solaris sanırım yeter. PC her işini görür çalıştıramadığın program kalmaz :) Yavaşlama olmaz. Sadece açılışta 14 işletim sisteminden birini seçecekken biraz zorlanırsın yön tuşlarıyla onun dışında bir şey olmaz.
Ama diyeceksen ki ben accayip hız isterim o zaman bir disket sürücüsü alacaksın Windows 3.1 yükleyeceksin. Yanına bir de NT 4.0 iyi gelir PC ferahlar
Ha bu arada XP Media Center 2005'i deneyin derim. XP'nin Media Center'lı ve değişik temalı sürümü ;)
Media Center'da iş yok :) Sadece adı gibi Media Center programı ve Royale teması mevcut. Tercih edecek olsam Profesyonel'i seçerdim :))
İçi boş kutu yani onu diyorum :))
95+95+2000+XP+Server 2008+Vista +7
merhaba arkadaşlar ben bilgisyara oyun yüklemek istiyorum ama bilgisyar eski herhangi bir yavaşlama yada arza olurmu