Suan calistigim sirket yeni bir ofis acti ve buranin a dan z ye server kurma isleri bana kaldi..size soyle anlatayim ofisde yaklasik olarak 80 tane pc icin rj45 girisi var ve bunlarin hepsi denendi calisiyor internet baglantilarin kadar.ama benim suan ki sorunun ofis biraz buyuk oldugundan dolayi serverin zerinde duran D-link dir300 routerdan gelen wi-fi signali 2. odada yaridan aza dusuyor.aklima ilk basta anten almak gelmisti turkiyede kurdugum bir sistemde 6 antenle cafeden icindeki ve disindaki cogu yerden neredeyse full cekiyordu ama anten satan yer bulamadigimdan ve isin acele bitmesi gerektiginden 2 tane daha router aldim gene ayni marka D-lin dir300 routerdan bir kablo cektim diger routera ve internet signali geldi ama 2. routerdan kablo veya wifi ile baglanilinca internet gelmiyor 2.nin problemini cozmeden 3. routeri baglamak istemdim..internettedede arastirma yaptim ve sonuc 0.
yaptigim islemler
1. router
internet baglantisi var
dhcp acik
lan ayarlari tamam
wifi ayarlari tamam
ip araligi 100-199
ve modem ip si 192.168.0.1
2. router
wifi ayarlari tamam
lan ayarlari tamam
dhcp acik
ip araligi 100-199
modem ipsi 192.168.0.20
2. routerin neden internete giremedigini aciklarsaniz cok sevinirim simdiden sorunuma yardimci olacak arkadaslara tesekkurler