çok konu açtım ama hepsi farklı ve sadece bana değil sizede yararı oluyor yada oluyordur inşallah :D
şimdi daha yeni oc yaptığım için acemiyim voltaj felan anlamıyordum 4.1ghzde pat gidiyordu işlemci hemen mavi ekran geliyodu arkadaslar voltaj ver dediler 1.4v normal voltajıydı 1.5v yaptım 4.4ghz geldi 4.5te mavi ekran geldi 1.5v yapsam voltajı 4.8 lere gelsem prime95 ten sağlam cıkarmı :D işlemci 59tdp
bide geçen sormustum qool'n quit özelliğiyle ilgili bi soruydu meğersem önce biosu default yapıp ondan sonra denetim masasından güç yönetiminden oc veya normal i seçip ayarlayabiliyomusuz :d çok mutluyum şu an sonunda çözdüm şu işi :D
1.6v versem uçarmı işlemci 1.5v de 25 dereceydi çekirdekler 13 ama yük %10 :D stok fanla :'(
az önce 1.520v de prime95 le ugrasmak istemediğim için bi kaç program açtım bide win7 nin sistem testinde cpu ya geldimi %100 kullanıyor cpu yu yaklasık 2-3dk boyunca herhangi bi ses mavi ekran felan bişe olmadı 4ghz için 1.520v fazlamı indireyimmi biraz şimdide biraz gta oynaim :D