30 yaşında ilk kalp krizi!

Der Rote BaroN
12-08-2009, 20:59   |  #1  
Der Rote BaroN avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj

Mesaide günümün 10 saati bilgisayar başında geçiyor. İş çıkışı evde de 4 saat bilgisayar başında oyun oynuyorum. Haftasonları bile dışarı çıkmak yerine evde pineklemeyi tercih ediyorum. Bilgisayar başında ve genelde akşamın ilerleyen saatlerinde bir şeyler atıştırıyorum. Ve sonuç: Bugün öğle saatlerinde ilk kalp krizimi geçirdim. Doktorun dediğine göre bir tür yoklamaymış ve şanslıymışım. Bankacıyım ve müşterilerimden biri, kriz sırasında doktorum oluverdi. Hızlı nefes alıp vermelerle yırttım. Bitkin düştüm. Hayatım allak bullak oldu.

Meğerse vücudum, SOS veriyormuş. Buyrunuz, kulağınıza küpe olsun:
1. Ayak başparmaklarımın altı kıpkırmızı.
2. Öğle yemekleri kırmızı et ağırlıklı olduğundan kolesterolüm, 265 çıktı. Üst seviye 200 olmalıymış.
3. Ayaklarımda bir süredir uyuşma vardı. Özellikle bacak bacak üstüne attığımda.
4. Boynumda kireçlenme başlamış, zaten ilk etapta boyun ağrısı olarak ortaya çıktı.

Şu anda dizüstünden yazıyorum. Yatağımda uzanmış durumdayım. Ve düşünüyorum, hayatımı riske etmek için değer mi?

Süleyman.
12-08-2009, 21:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.

hortlak100
12-08-2009, 21:05   |  #3  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj

çok geçmiş olsun

hiko91
12-08-2009, 21:06   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj

gecmıs olsun arkadsm ya.gercektende pc ınsanı esır alıor.ekran karsısından ayrılamıosun.sahsen bende oleyım.yemek yerkende 2 3 lokma alıom pc nın basına gelıp bakıom bısı varmı dıe sonra ıcerı gıdıom 2 3 lokma sonrası malum..

Kapalı Hesap (53751)
12-08-2009, 21:12   |  #5  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Çok büyük geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın.

Usbehci
12-08-2009, 21:16   |  #6  
Usbehci avatarı
Yıllanmış Üye
331 mesaj

Büyük geçmiş olsun.İnşallah bir daha yaşamazsın.Bilgisayarda aynı bağımlılık yapan ilaçlar gibi.Bir nedenle kullanmaya başladın mı gerisi kendiliğinden geliyor.Allah şifa versin.

PcMaKeR
12-08-2009, 21:22   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Geçmiş olsun. Sizi bilmem ama ben hayatımı riske ederim. Yıllarımı döktüm dökeceğim. Allah nasıl uygun gördüyse öyle alır canımı ama bilgisayardan vazgeçmeyeceğim. Bir zaman geliyor köye gittiğimde oluyor bu çoğunlukla:"ulan bırak bilgisayarı bırak bütün mesleğini gel şurda hayvancılık yap tarlalarla uğraş, tarlanı sula, saf meyve sebze, hava, su iç. " ama 10 dk sonra gidiyor bu düşünce.

Bilmiyorum kan damarlarımda bilgisayar akıyor. Umarım evlenince evlendiğim kadın beni bilgisayarla aldatıyorsun diye boşamaz. Korkuyorum.

Erhan Tiryakioğlu
12-08-2009, 21:28   |  #8  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
 Allah nasıl uygun gördüyse öyle alır canımı ama bilgisayardan vazgeçmeyeceğim.

Bilmiyorum kan damarlarımda bilgisayar akıyor. Umarım evlenince evlendiğim kadın beni bilgisayarla aldatıyorsun diye boşamaz. Korkuyorum.

Katılıyorum... Ayrıca Çok Çok Çok Geçmiş Olsun Allah Bir Daha Göstermesin Abicim Çok Geçmiş Olsun...

Selçuk İslamoğlu
12-08-2009, 21:38   |  #9  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Çok geçmiş olsun, yağlara dikkat... Kolesterol 1 numaralı sebeplerinden... Tereyağlı herşeyi unutman gerek... Oldukça kilolu olmama rağmen, kolestrolüm normal seviyeden daha düşük... Dikkatli olmak lazım...

PcMaKeR
12-08-2009, 21:50   |  #10  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Abi gülmeyin ama nasıl kilo alıyorsunuz. Mide yok bende sanırım. yediğim direk bağırsaklara gidiyor herhalde... O kadar çok yiyorum bilgisayar başında oturuyorum. Tek yaptığımspor yüzmek, akşam üzeri şu parktaki kadınlar için yapılmış aletlerde iki üç hareket yapmak. arada top öbür türlü sabah akşam oturma.

Bir kilo alamıyorum. Varsa çaresi söyleyin biriniz.

tuana09
12-08-2009, 21:53   |  #11  
Yıllanmış Üye
213 mesaj

Çok geçmiş olsun...Sağlık herşeyden önemli. Bunun içinde, insanın her konuda kendine dikkat etmesi gerek.

tuana09
12-08-2009, 21:57   |  #12  
Yıllanmış Üye
213 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Bir kilo alamıyorum. Varsa çaresi söyleyin biriniz.

Balıkyağı hapı için günde bir defa. Kilo aldırıyor.

720p
12-08-2009, 22:02   |  #13  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

Geçmiş olsun

International Affairs
12-08-2009, 22:02   |  #14  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Geçmiş olsun biraz spor yapın koşun çok yağlı yemek yemeyin...
Ayrıca bende  baya bir kilo vardı Kick box a başladım başlamadan önce 85 kiloydum şu anda 79 yani baya bir kilo vermişim :D spor gerçekten sağlık için çok iyi bir ilaçtır size tavsiyem Spor! Spor! Spor!...

emrah33
12-08-2009, 22:13   |  #15  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

Çok geçmiş olsun aman lütfen dikkat et bundan sonra kendine. hiçbirşey için deymez. Birde sigara kullanıyorsan bir an önce bırak

eolos
12-08-2009, 22:41   |  #16  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

çok geçmiş olsun dışarda bilgisayarsız bir dünyada hayat devam ediyor. lütfen bunu dikkate alarak yaşayalım yaşadığımız günün tekrarı yok!!!!!!!!!

bir dost
13-08-2009, 11:19   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,174 mesaj

geçmiş olsun dostum.

Feel Good
13-08-2009, 11:44   |  #18  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

Çok geçmiş olsun. Bence bir an önce spora başlamalısınız. Tabii ki de sağlık için.

_OnuR_
13-08-2009, 12:32   |  #19  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
890 mesaj

Çok geçmiş olsun

ECHELON_
13-08-2009, 13:18   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

çok geçmiş olsun ama şuna katılmıyorum her şey pc ye bağlanmamalı spor yapmak bir lüks değil zaten başlı başlına bir iştir spor için ekstra zaman ayırmak gerekir yapmadığınız her gün için size hesap sorulacağını hesap ederek yaşarsanız spor yapmak olduköça kolaylaşacaktır

ParanoiD
13-08-2009, 16:35   |  #21  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Geçmiş olsun.Daha çok gençsiniz.Kötü düşünmeyin..

loseface
13-08-2009, 21:12   |  #22  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Alıntı: Der Rote BaroN  
Mesaide günümün 10 saati bilgisayar başında geçiyor. İş çıkışı evde de 4 saat bilgisayar başında oyun oynuyorum. Haftasonları bile dışarı çıkmak yerine evde pineklemeyi tercih ediyorum. Bilgisayar başında ve genelde akşamın ilerleyen saatlerinde bir şeyler atıştırıyorum. Ve sonuç: Bugün öğle saatlerinde ilk kalp krizimi geçirdim. Doktorun dediğine göre bir tür yoklamaymış ve şanslıymışım. Bankacıyım ve müşterilerimden biri, kriz sırasında doktorum oluverdi. Hızlı nefes alıp vermelerle yırttım. Bitkin düştüm. Hayatım allak bullak oldu.

Meğerse vücudum, SOS veriyormuş. Buyrunuz, kulağınıza küpe olsun:
1. Ayak başparmaklarımın altı kıpkırmızı.
2. Öğle yemekleri kırmızı et ağırlıklı olduğundan kolesterolüm, 265 çıktı. Üst seviye 200 olmalıymış.
3. Ayaklarımda bir süredir uyuşma vardı. Özellikle bacak bacak üstüne attığımda.
4. Boynumda kireçlenme başlamış, zaten ilk etapta boyun ağrısı olarak ortaya çıktı.

Şu anda dizüstünden yazıyorum. Yatağımda uzanmış durumdayım. Ve düşünüyorum, hayatımı riske etmek için değer mi?
Geçmiş olsun bu arada bi şe soracağım biraz alakasız ama abi sen evlendinmi bi ara forumda diyodun bilgisayardanda bıkmaya başladım diye

Der Rote BaroN
14-08-2009, 23:14   |  #23  
Der Rote BaroN avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Mesaj bırakan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bir süredir istirahatteyim. Düşünmek için insanın zamanı oluyor. Odam, kablodan geçilmiyor. Teknolojiye oln bağlılğımı ve bağımlılığımı gözlemledim bugün. Hareketsiz bir yaşamdan uyanmamı sağlayan da belki bu kriz oldu.

Selçuk Bey'in de dediği gibi kolesterolün yüksek olmasının nedenlerinden biri kilo olmasına rağmen, kilolu olmanız kolesterol için tek başına yeterli bir neden değil. En büyük sorun, dengesiz beslenme.

Görev yaptığım ilçede ikamet etmiyorum. İşe gidiş gelişim 1 saati geçiyor. Haliyle öğle yemeklerini lokantalarda yiyorum. Özelikle son birkaç aydır ağırlıklı olarak kırmızı et yediğimi, ev yemeğine pek rağbet tmediğimi ve genelde yemeklerin de yağlı olduğunu, yemeklerin yanında aşırı baharatlı ve acılı ezme, tereyağı benzeri aperatifler tükettiğimi fark ettim.

Alıntı: loseface  
Geçmiş olsun bu arada bi şe soracağım biraz alakasız ama abi sen evlendinmi bi ara forumda diyodun bilgisayardanda bıkmaya başladım

İşin ilginci tam da bilgisayardan kopmayı düşünüyordum. En azından haftasonlarında pc başında pineklememek için Bursa Yerel Gündem 21 oluşumuna katılmıştım. Organizasyonlara katılmak üzere olduğum sıralardı. Ama demek ki biraz geç kalmışım.

Şimdilik beni çekecek veya kaldırabilecek bir kız bulamadım. Görücü usülü veya tavsiy üzerine flört bana göre değil. Açıkçası hayata bakışım da biraz değişti. Evlenmeyebilirim de.

emrah33
14-08-2009, 23:50   |  #24  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
802 mesaj
Alıntı: Der Rote BaroN  
Şimdilik beni çekecek veya kaldırabilecek bir kız bulamadım. Görücü usülü veya tavsiy üzerine flört bana göre değil. Açıkçası hayata bakışım da biraz değişti. Evlenmeyebilirim de.
Bu işler hiç belli olmaz. ama bekarlık sultanlık değildir (:

DarkHellKnightX
15-08-2009, 01:35   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

geçmiş olsun inşallah bir daha başına gelmez

sabah kalkınca spor yapıp kalbine fazla yüklenme genellikle vücudun en güçlü olduğu saat 4-5 gibi yaparsan daha iyi olur
sağlıklı beslenmeye dikkat et aşırı yağlı şeylerden uzak dur
bilgisayar başnda uzun süre hareketsiz kalma en azından belirli aralıklarla bilgisayar başından kalk evde biraz dolaş

sağlıklı ve uzun ömürler dilerim..