30 yıllık gizli UFO belgeleri halka açıldı

CHIP Online
16-05-2008, 09:58   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

UFO iddialarına dair hazırlanan 30 yıllık gizli dosyalar artık serbest.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/30-y ... ka-acildi_6909.html

İngiltere Savunma Bakanlığı, UFO (Unidentified Flying Objects-Tanımlanamayan Uçan Cisimler) iddialarına dair gizli dosyaları ilk kez kamuoyuna açtı. İngiliz Savunma Bakanlığı'nın gizliliğini kaldırarak serbest bıraktığı ve Ulusal Arşivler (National Archives) web sitesinden indirilebilen belgeler, 1978-1987 yıllarını kapsıyor.

Belgeler, halk, silahlı kuvvetler ve polisler tarafından görülen ya da görüldüğü ileri sürülen gökyüzündeki tuhaf ışıklar ve tanımlanamayan cisimlerle ilgili anlatımları kapsıyor.

Bilgi Edinme Özgürlüğü yasasına uygun olarak yapılan talep üzerine gizliliği kaldırılan belgeler arasında bir adamın, çocukken, yeşil uzaylı yaratıklarla "fiziksel ve ruhsal" temasının ayrıntılı şekilde anlatımı bulunurken, Algar isimli bir başkasının, İngiliz hükümetiyle 1981'de temasa geçmek üzereyken bir başka yaratık tarafından öldürüldüğü anlatılıyor.

Mektubun yazarı, uzaylıların Wirral ve Cheshire'deki üslerini ziyaret ettiğini, eşinin Wallasey üzerinde bir UFO'nun düşürüldüğünü bildirdiğini dile getiriyor.

4 yıl içinde gizliliği kaldırılacak 200 dosyadan ilk başta serbest bırakılan 8 dosya içinde, 1983'te Hampshire'daki Aldershot'ta bir yaratıkla bir araya geldiğini anlatan 78 yaşındaki bir adamın deneyimleri de yer alıyor. Ayrıntılarıyla anlattığı uzay aracının yanına gittiğini belirten adam, uzaylıların yaşını sorarak, "Gidebilirsin, bizim için çok yaşlı ve çok zayıfsın" dediklerini söylüyor.

Bir başka mektupta da, kendilerine Wigan Ariel Phenomena Investigation Team adını veren bir grup, İngiliz Savunma Bakanlığı'na, uzaylıların saldırısı durumunda bir şifre kullanılıp kullanılmayacağını soruyor.

Belgelerden birisinde de, 21 Şubat 1982'de Tunbridge Wells de bir barda müşteriler ve çalışanlarını, yeşil ve kırmızı ışıklar saçan bilinmeyen bir uçan cisim gördükleri ve UFO'nun Londra'nın Gatwick Havaalanı yönünde kaybolduğu belirtiliyor.

Resmi kaynaklardan gelen belgelerden bir başkasında da, ABD Hava Kuvvetlerinin iki askeri polisinin, 1980'de Suffolk'ta Kraliyet Hava Kuvvetleri Woodbridge üssünün girişinde olağandışı ışıklar gördükleri anlatılıyor.

Bir başkasındaysa ABD'nin Roswell kentinde uzaylılarla temasa geçtiğini ileri süren Amerikalı'dan esinlenerek, "İngiltere'nin Roswell"i diye adlandırılan bir kişinin, uzaylı olduğu iddia edilen bir yaratıkla karşılaşması aktarılıyor.

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından gizliliği kaldırılan belgelerde ayrıca, gördüklerini tasvir etmeye çalışanların ilginç çizimleri bulunuyor.

Tüm konu: 30 yıllık gizli UFO belgeleri halka açıldı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: UFO'ların gerçekten varolduğunu düşünüyor musunuz?

goTHikA
16-05-2008, 11:43   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Gerçekten vardır ama ne biz ne de onlar bizi görebilir.

SaGoPa KaJMeR.
16-05-2008, 12:10   |  #3  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
2,547 mesaj

Bi Kere Ufo Gördüm Oda Benim Bi arkadaşım Cıktı.KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Son Düzenleme: SaGoPa KaJMeR. ~ 01 Temmuz 2008 05:00
hkkhkk
16-05-2008, 18:30   |  #4  
Üye
58 mesaj

ufo resimleri çekimleri belgeleri var
ama
kendisi var mı o kafa karıştırıcı

hepan
16-05-2008, 23:24   |  #5  
Yeni Üye
20 mesaj

UFO DİYE BİRŞEY YOKTUR OLSAYDI KURAN-I KERİMDE GEÇERDİ ONLARIN UFO DEDİKLERİ ŞEYLER CİNLER OLMASIN ÇÜNKÜ ONLAR ÇOK HIZLI HAREKET EDİYOR

skrespin
17-05-2008, 00:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
261 mesaj

ben gordum ; ufo diye isimlendiren uzay cisimlerini gordum

LP_mania
17-05-2008, 02:09   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

bu koskoca evrende tek başımıza olduğumuzu sanmıyorum ben...

Selçuk İslamoğlu
17-05-2008, 02:14   |  #8  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
hepan
UFO DİYE BİRŞEY YOKTUR OLSAYDI KURAN-I KERİMDE GEÇ
Geçmediğine emin misin?

meltemiscan
18-05-2008, 09:02   |  #9  
Taze Üye
2 mesaj

Evren sonsuz olduğuna ve insanlar varolduğuna göre
uzayda başkaları da olmalı.

buusernameyoktur
18-05-2008, 17:56   |  #10  
Yeni Üye
32 mesaj

olsa kur'an-ı kerim'de geçer diyen arkadaş haklı var ve kur'an'da geçiyor. Zülkarneyn adında bir peygamberin güneşin doğduğu ve battı yere yaptığı yolculuklardan bahsediliyor ve bu yolculuklarda karşılaştığı ırklardan söz ediliyor. ırkların anlatımı insan olmadıklarını açıkca gösteriyor. Bügün dünyada keşfedilmemiş bir cm2 bile yokken bu ırklar dünyada olsaydı karşılaşırdık. ayrıca dünya yuvarlak olduğu için güneşin doğduğu yada battığı her hangi bir yer yok, güneş her yerde doğup her yerde batıyor hemde her an. bilim adamlarının bu duruma yorumu ise oldukça açıklayıcı, bilim adamlarına göre kuranda bahsedilen güneşim doğduğu ve battığı yerler güneşin kendi yörüngesinde hareket ettiği doğrultu ve bu doğrultulara solar apeks ve solar antapeks deniliyor. kuranda zülkarneyn güneşin doğduğu yerde hiç gece olmayan bi yere varıyor, bu dünyada mümkün değil ama çift güneşli sistemlerde mümkün. bilim adamları evrende çift güneşli sitemlerin tek güneşli sistemlerden daha az olmadığını sölüyorlar ve işin en ilginci solar anpeks doğrultusunda gerçekten çift güneşli coulombia güneş sistemi mevcut. zülkarneyn ve hikayesi incildede anlatılıyor incilde zülkarneynden hezekiel adıyla bahsediliyor. kuranda zülkarneynin bu yolculuğu yapabilmesi için Allahın ona bir "Sehep" gönderdiği bildiriliyor. "sehep" arapçada yüksek hindistan cevizi ağaçlarına tırmanmaya yarayan ip anlamına geliyor. incilde ise hezekiel iki melekle birlikte ışık saçan ve ortası sabit etrafı dönen bir tekerlekle yolculuk yapmış. şu anda ezberimde olmadığı için kurandki sure ve ayetlerin isim ve numaralarını ve incildeki bad isim ve numaralarını hatırlamıyorum ama konuyla ilgilenenler İSKENDER TÜRE'nin ZÜLKARNEYN adlı kitabını alıp okusunlar. kuranı kerime göre bizim dışımızda evrende yaşayan 4 farklı ırk olduğuna kesinlikle ikna olacaksınız. kuran zamanlar ötesi bir kitaptır. kuranda 1400 sene evvel uzaylılar demesi sizce mantıklı olurmuydu.bu mesaj bugün içindir. kuranda biz evreni altı günde yarattık der bilim bunu 1400 yıl sonra big bang ile evrenin oluşumu altı temel evrede gerçekleşmiştir diye ilan eder. bilim ilerledikçe kuranın anlaşılmamış daha bir çok mesajı insanlara ulaşacak. ayrıca her müslüman bilir hz Muhammmed (s.a.v) 18000 alemin peygamberidir. sayın bakalım kaç tane sayabilecez, insanlar, hayvanlar,böcekler, melekler, virüsler, parazitler, memeliler ...... 18000 tane olduğuna göre daha bizim bilemediğimiz çoooook alem var :):) konuya meraklı arkadaşların googleda kısa bir araştırma yapıp özbekistanda bulunan 15000 ila 20000 yıl yaşında ki mağara resmini bulup iyice bi incelemelerini tavsiye ediyorum.eğer dünya dışı varlıklar yoksa taş devrindeki atalarımızda geyik çizmekten sıkılıp uzay gemisi ve zuzaylı çizerek mağara roman satıyolarmış.. :D:D

baynokiabaynokia
20-05-2008, 20:51   |  #11  
Taze Üye
1 mesaj

bizi birazda olsa aydınlattıgın için teşekür ederim arkadaşım sagol incelicem

K.A.Y.A.H.A.N
23-05-2008, 00:14   |  #12  
Yıllanmış Üye
672 mesaj
hepan
UFO DİYE BİRŞEY YOKTUR OLSAYDI KURAN-I KERİMDE GEÇERDİ ONLARIN UFO DEDİKLERİ ŞEYLER CİNLER OLMASIN ÇÜNKÜ ONLAR ÇOK HIZLI HAREKET
Merhaba yukarıda ki paragrafın sahibini can-ı gönülden destekliyorum!
Buda bir aldatmaca darvin Evrim teorisi yalanı gibi...

ssdR
23-05-2008, 08:58   |  #13  
Taze Üye
6 mesaj

evet bencede ufo ve uzaylılar var.Benim merak ettiğim konu ne kadar ileri bir teknolojiye sahip oldukları

bycartel
25-05-2008, 03:04   |  #14  
Yeni Üye
26 mesaj

Evet bende katılıyorum ufo diye bir şey asla yoktur onlar filmlerde olur:) Dünya dışında asla bir hayat yoktur neyin ne olduğunuda sadece ALLAH bilir ama bu evrim aldatmacalarına lütfen inanmayın onlarında amacı inandırmak. Evrim teorilerininen bilinenide şöyle insanlar maymunlardan gelmiştir. Bir türlü anlamıyorum dünyadaki insanları maymun yaptılar ne alakası varsa, insan oğlu topraktan gelmiştir ve yine ait olduğu yere toprağa dönecektir. Bu tür konuları merak eden arkadaşlarımız Kuranı kerimin türkçe meailini okusunlar ALLAH c.c. orada  bilinmesi gereken herşeyi anlatmıştır. Haşaaa ALLAH tan iyimi bilecek bu proflar bi düşünün öyle karar verin.

buusernameyoktur
27-05-2008, 03:10   |  #15  
Yeni Üye
32 mesaj

bycartel arkadaşa evrim hakkındaki görüşlerinde katılıyorum. evrimin saçmalık olduğunu dinen zaten biliyorduk ama son 50 yılda bilimsel olarak çökmekle birlikte dünyadaki destekçileride azalmaktadır. hayatın uzaydan geldiği inanışı tamamen fantazi olup tanrının varlığını bilimsel olarak inkar edemeyen insan oğlunun varlığına tanrıdan başka bir kaynak arama hırsının başka türlü bir göstergesidir sadece. ve bu iddaya ancak gülünür. uzaylılara tapan ve onlara gitmek için intihar eden tarikatleride gördük. şimdi o dangalakların "biraz" ısındıkları muhakkak :D yanlız insanoğlundan başka evrenin bir yerlerinde başkaca zeki organizmaların yaşayıp yaşamadığı benimde aklıma takılan önemli sorulardan biri idi. yaklaşık üç sene boyunca konu ilgili ne kadar kaynak bulabildiysem okudum. bilimsel olarak imkansız olmamasının yanında tarih boyunca (yaklaşık 25.000 yıl öncelerden beri) insanoğlunun bu konu ile ilgili hikayelere efsanelere kültlere sahip olması konunun popüler kültür ürünü olmadığını gösteriyor. kesin bi kanaate varabilmem için evrende mutlak doğru tek kaynak olarak kabul ettiğim KURAN'da konu ile ilgili varsa ip uçlarını, delilleri, bilgileri vs görmem gerekiyordu. kendi çapımda araştırdım ama dil yada islam bilgini olmadığım (aslada olamayacağım :S) için pek bişeye ulaşamadım. tabiki konu popüler ve gizemli olduğu için araştıran bugüne kadar bi hayli fazla olmuş. konu ile ilgili en sağlam KURAN araştırması iskender türe tarafından yapılmış ve kitaplaştırılarak "zülkarneyn" adıyla yayınlanmış. bir iki cümle değil konuyu ispatlayan kıssaların bile mevcut olduğunu görünce pek bi şüphem kalmadı. KURAN'dan varlıkları anlatılan ve KURAN-I KERİM deki anlatıma göre dünyada yaşamaları mümkün olmayan zikredilmiş 4 ırk var adları havis, tavis, yecüc-mecüc (yecüc-mecüc aynı türmü yoksa aynı türün iki farklı bi ırkımı bir bilgi yok).

Reborn91
01-07-2008, 02:42   |  #16  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

:D:D varsa var gelsinler bakalım.. to the deathhhh :D

omer_6134
01-07-2008, 02:55   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Kuran'da ufolarla ilgili bir şey geçmiyor sanırım. Geçiyorsada olmadığını söylüyordur Gülüş
Açıkçası ben inanmıyorum.

İlk ufo'yu gördüğümde (tv'de) korkudan ne yaptığımı bilmiyordum. Dışarı çıktım 3-4 tane ekmek aldım ve merdivene oturup yemeğe başladım Kahkaha
Sonra kendime gelebilmiştim ama eve girmem çok zor oldu [:D}

Yoklar diyorum ama düşünüyorum !
Koskocaman bir evren.
İnsan oğlu sadece güneş sistemininin içindeki olayları inceleyebiliyor.
Her geçen gün daha uzaklara açılıyorlar yeni gezegenler buluyorlar. Yani düşündüğümüz zaman binlerce büyük gezegen var evrende. Ve koskoca evren sadece insan,hayvan ve bitkilerden olusmaz diye düsünüyorum.

Yani kararsızım Gülüş

EbRaR ErDeM
15-08-2009, 13:17   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,217 mesaj
Alıntı: hepan  
UFO DİYE BİRŞEY YOKTUR OLSAYDI KURAN-I KERİMDE GEÇERDİ ONLARIN UFO DEDİKLERİ ŞEYLER CİNLER OLMASIN ÇÜNKÜ ONLAR ÇOK HIZLI HAREKET
Doğru.