arkadaslar windows 7 almayı düşünüyorum..home premium versionunu alıcam..ama 32 bit mi 64 bit mi sorusu war aklımda bu iş tam olarak nedir?hangisini tavsiye edersiniz? birde 32 bit alsam resmi sitede 64 bit e yükseltmek için yükleme war mı yoksa 32 bit alınca oyle devam mı ediyor hep?teşekkrler şimdiden :)
32 bit 64 bit farkı
- 1
- 2
Bilgisayarınızın özellikleri nedir? Kutulu 64-bit Home Premium alabilirsiniz mesela.
Araştırmak çok mu zor acaba...
https://www.chip.com.tr/ara/?q=64+bit+windows+7&tip=forum
Yığınla konu açıldı, makale yazıldı, atıldı tutuldu. Bir zahmet aratıverin.
Daha hızlı çözüm almak varken neden başkalarından yardım bekliyorsunuz ki?
arayacağın 4 kelime seni 5 - 10 dk içinde sonuca götürür.
windows7 64 bitt isletım sıstemı almadan once ıslemcının 64 bıtı destekleyıp desteklemedıgıne bak bazı ıslemcıler desteklemıyor.
bence ılk basta 32 bit kurup deneme amaclı kullanın .b 64 bıtı desteklıyorsa bır sure sonrada 64 bıtı kurup deneyın bence . herkes 64 bıt tavsıye eder ama sızın pc yı ne amaclı kullandıgınıza baglı . cok fazla oyun meraklısı ısen 32 bıtt derım . 64 bıttlıktede oynarsın ama bazen nadırde olsa bazı oyunlar 64 bıtı desteklemıyor . ama oyunla alakam yok ben genelde proje yada oyun dısında baska ıslemler yapıyorum dersen ıslemcınde desteklıyorsa 64 bıtten sasma derım .
Farkını ufak bir araştırmayla anlayabilirsiniz.İşlemcinizin 64 Bit destekli oldugundan emin olun.Eğer destekliyorsa ve yeni alıcaksanız ben 64 Bit'ten yanayım.
Ya bizim bi arkadaşın laptop vardı. işlemci mon,bil mi ne öyle bir şey tam emin değilim ama 64 biti desteklemiyordur büyük ihtimal adamın laptopa yükledim ultimade 64 bit fıstık gibi çalıştı. Bende anlamadım nasıl olduğunu ya herhalde bu destekleme muhabbeti tamamen uydurma :))
Yok canım uydurma deil de xD Desteklidir bence o makina ya..Yoksa çalışıcagını sanmıyorum.CPU-z gibi bi programdan bakın x64 ibaresini görüyorsanız destekliyordur.
32 bit ile 64 bit işlemci arasındaki fark öncelikle ram desteği ile kendini gösterir.32 bitlik bir işletim sisteminde işlem başına tahsis edilmiş en fazla 2 GB’lık bir bellek alanına sahip en çok 4 gigabaytlık (GB) sistem belleğini desteklerken 64 bitlik bir işletim sisteminde (eğer anakartınızda takabilecek yuca bulabiliseniz ) 16 Tb ye kadar sanal belleği destekleme potansiyeline sahip olabilirsiniz..
64-bit bilgi işlem,performansı bir üst düzeye çıkarmaktadır. Windows XP Professional veWindows Server 2003’ün 32 bit sürümleri çoğu kullanıcının işletimsistemi gereksinimlerini karşılamaya devam edecektir. Ancak çokmiktarda veri ile çalışan kullanıcılar veya büyük oranda bilgiyi kısasürede işlemesi gereken kuruluşlar için 64 bit, performans veverimlilik açısından kayda değer bir sıçrama tahtası anlamınagelmektedir.
Özel ve teknik uygulamalar için performans kazançları
64-bit bilgiişlem performansının sunduğu daha büyük ve daha karmaşıkmodeller oluşturabilme avantajından yararlanan mühendisler otomobil veuçak tasarımı gibi alanlarda önemli kazançlar elde edecek. Mühendislerbu sistemlerden yararlanarak simülasyon yazılımları kullanabilecek,hava akımı, basınç ve ısı gibi etmenlerin otomobil veya uçak malzemesiüzerindeki etkilerini inceleyebilecek ve ürün tasarımını geliştirmekiçin bu sonuçlar üzerinde çalışabilecek. 64-bit bilgiişlem kullanımı 3Danimatörler, dijital sanatçılar ve oyun geliştiricileri gibi dijitaliçerik oluşturucuları için de önemli kazançlar sunmaktadır; bu kişiler64-bit özelliği sayesinde üç boyutlu modeller sunmak için gerekensüreyi önemli ölçüde kısaltabilecek. Bunun yanı sıra, 64-bit bilgiişlemkullanımı mali uygulamalarda da büyük veri kümelerinin hızlı birşekilde hesaplanabilmesini ve böylelikle pazar eğilimlerininincelenebilmesini, fiyat belirlenebilmesini ve gerçek zamanlı olarakticaret yapılmasını sağlamakta
• Video, animasyon veya 3D modellerle çalışan dijital içerik yaratıcıları.
• CAD, CAM veya CAE’den faydalanan mekanik tasarımcıları ve mimarlar.
• Karmaşık simulatörlerden faydalanan mühendisler ve bilim adamları.
• Büyük miktarda veriyi kısa sürede işlemden geçirmesi gereken finans analizcileri.
Windows Server 2003 x64 Sürümü, bellek ağırlıklı veya büyük ölçekliveritabanlarına veya uygulamalara sahip kuruluşlar için idealdir.
Örneğin:
• Hızlı veritabanı işlemlerine bel bağlamış firmalar.
• Global firmalar, devlet ve eğitim enstitüleri.
• Karmaşık modellere ihtiyaç duyan teknik ve finansal sektörler.
• Daha fazla kullanıcıya hizmet verme ihtiyacı duyan e-ticaret siteleri.
• Uygun maliyetli bir yükseltme gerçekleştirmek isteyen, mevcut bilgi işlem sistemleri miadını doldurmuş firmalar.
Şuanda birçoğumuz işlemcilerimizin 64 bit olmasına rağmen 32 bitlik işletim sistemi kullanıyoruz.
Çünki kullandığımız programların birçoğu 64 bitlik yazılım değil.Bunedenle stabil çalışma elde edilemiyor.Ama pek yakında 64 bit likişletim sistemleri kullanmamız kaçınılmaz olacaktır..
Burda yazıyor:)
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=36500
"Instruction Set: 64-bit"
yani şimdi banses in yazdıgına gore ;
"Şuanda birçoğumuz işlemcilerimizin 64 bit olmasına rağmen 32 bitlik işletim sistemi kullanıyoruz.
Çünki kullandığımız programların birçoğu 64 bitlik yazılım değil.Bunedenle stabil çalışma elde edilemiyor.Ama pek yakında 64 bit likişletim sistemleri kullanmamız kaçınılmaz olacaktı"
-kullandıgımız programların cogu 64bitlik degilse bile 64 bitlik bi işletim sisteminde daha iyi calişması beklenmezmi??
stebil çalişma? için illaki 32 bit mi kullanmak lazim...
bide benim anladıgım kadarıyla ; w7 için konusuyorum; her sürümün 32 bit ve 64 bitlik surumleri mevcut ve bunun amacı da 32 ve 64 bit işlemci kullananlar için...
dogrumudur cvplarınızı bekliyorum:)
windowsun sitesinden de baktım ama hala sunu anlamadım
home basic
home premium
arasında basit bir ev kullanıcısı için fark var mıdır??
..
home basicte aero ve aeroya bağlı ozellikler - pencere ön izleme hariç - ,internetten oynanan tavla dama gibi işletim sistemini ilk kurduğunuzda gelen oyunlar,birde media center yoktur aralarındaki tek fark bunlardır.
teşekkür ederim uğraşıp bakmışsınız:D
64-bit alın tabi ki. Nesinde tereddüt ediyorsunuz anlamadım.
hocAM kısıca 32 bitden 64 bite yüklsetme yapamazsın ve 32 bit en fazal 4fgb ı destekler ;)32 Bit 4 gb ı deskteklemez 32 bit 3 gb ı destekler eğer 64 bit win7 kullanırsanız 4 gb ı rahat rahat kullanırsınız 64 bitin 32 bitten farkı ise daha hızlı olması artı ekran kartında ramden kazanıyorsa ekran kartını da yükseltme imkanın olabilir.
Mesela:Ben 32 bit kullanıyordum windows deneyim dizini rame 5,8 işlemciye 5,7 oyuna 4,4 veriyordu.
64 bit ise işlemci ve ram 6,0 oyun:5,5 farkını siz anlayın işte :)
- 1
- 2