64-bit'e bir türlü ısınamadım. 32-bit'te ise 4 gb ram'i 2,97 olarak görüyor. Ama sanki daha stabil geliyor. Normal bir kullanıcı olarak 32-bit bu durumda bana yeter mi ? Kaybım olur mu ?
Bilgisayarla gelen Vista Home Basic 32-bit'ti ama 4 gb'tı tam olarak görüyordu. Acaba gerçekten tam olarak görüyor mu yoksa firmaların hilesi mi bu ?
32-bit kullansam ne olur !
kardeş hiç terddüt etme kur
yanlış anlamayın burada 32 bit i savunmuyorum hani derlerya su akar yatağını bulur sende bu iki sisemi deneyerek sınayarak doğru sistemi kullanmaya başkayacaksın aslında bu kişiye göre değişirde bazısı grafik programları kullanır bana yarar der bazısı oyun hastasıdır yaramz der ne bileyim sen kendine uygun olanı seçeceksin ama performansa gelince gerçi ben fazla farketmedim ama testlerde biraz 64 bit önde
En başta ramlere yazık olur.İşlemci 64biti destekliyorsa 4gb ram varsa tereddütsüz 64bit kullanılmalıdır.Kullandığınız programların 64bit işlemtim sistemi üzerinde 32bitlik versiyonlarını kullanıyorsanız tabiki performans farkı göremezsiniz.Mümkün oldukca kullandığınız programların 64bitlik versiyonlarını kullanın.(Eğer temel donanımlarınızın hepsinin 64bit driverları varsa ! )
Ayrıca son sorunuza cevap olarak; 32bit işletim sistemi en fazla 3.5gb ram kullanabilir.Bundan fazlasında sistem özelliklerinde 4gb olarak göstermeyi başarsanız bile kesinlikle 4gb ın tamamını kullanamaz.