Öncelikle Merhabalar...
Acer Aspire 5536 laptopum var ve içinde harddiski 3e böldüm birine Windows Vista Home Basic diğerinede windows 7 ultimate i kurdum...
Vista ile açtığım zaman
[/url]
Windows 7 ile girdiğimde ise
Öncelikle Merhabalar...
Acer Aspire 5536 laptopum var ve içinde harddiski 3e böldüm birine Windows Vista Home Basic diğerinede windows 7 ultimate i kurdum...
Vista ile açtığım zaman
[/url]
Windows 7 ile girdiğimde ise
Windows 7 ile girdiğimde kullanılabilir miktar diye ram ayrılmış
32bit işletim sistemi bilgisayarınızda 4 gb ram i nizi görmez..
vista da da bu durum böle ...yani siz sisteminizde her iki işletim sisteminizde de 4gb ram i kullanamıyorsunuz..
64bit işletim sistemi kurmanız gerekiyor kullanmak için..performans artışı gözle görülür şekilde yükselicektir..
ama ilk resimde görüldüğü gibi vistada 32 bit yüklü ve ram 4 gb olarak görünüyo direk...windows 7 de sadece böyle bir yazı çıkıyor.
Aslında Vista'da da öyle gözükecekti ama insanların kafası çok karışıyor diye, bir güncelleme ile bu hale getirdiler. Eğer o güncellemeyi almamış olsaydınız Vista'da da 4 GB gözükmeyecekti. 32-bit işletim sistemlerinin 3.25 GB'dan fazla rem adresleyememesi ile alakalı bir durum ve normal.
yani daha net söleyim..sizi vista kandırıyor , windows 7 kandırmıyor...
siz 64bit i kurarak bundan kurtulabilirsiniz.
+
Soru: Windows 7 32 Bit mi 64 Bit mi kurmalıyım?
İşlemciniz destekliyorsa RAM mikatrınıza bakmazksızın 64 Bit kurmanızı tavsiye ediyorum zira 64 Bit daha hızlı çalışıyor. Buradaki tek sorun bilgisayranızdaki bazı çok eksi ve 64 Bit sürücüsü olmayan cihazlar olacaktır. Yüklemeden önce kontrol etmekte fayda var.
sabit konularda bu yazıyor ...
peki daha fazla ram den faydalanabilmem için ne yapmam gerekiyor? Ve 32 bit işletim sistemi diye görünüyor 64 bit yüklesem durum değişir mi ? yada pc 64 bit işletim sistemini destekler mi?
en önemli olayda bu zaten :D işlemcimin destekleyip desteklemediğini nasıl bilebilirimyani daha net söleyim..sizi vista kandırıyor , windows 7 kandırmıyor...
siz 64bit i kurarak bundan kurtulabilirsiniz.
+
Soru: Windows 7 32 Bit mi 64 Bit mi kurmalıyım?İşlemciniz destekliyorsa RAM mikatrınıza bakmazksızın 64 Bit kurmanızı tavsiye ediyorum zira 64 Bit daha hızlı çalışıyor. Buradaki tek sorun bilgisayranızdaki bazı çok eksi ve 64 Bit sürücüsü olmayan cihazlar olacaktır. Yüklemeden önce kontrol etmekte fayda var.
sabit konularda bu yazıyor ...
AMD Athlon X2 Dual-Core QL-64 2,10 GHz
inceleyin , garanti olsun yine de :
https://www.chip.com.tr/blog/osmanbagcevan/windows-7-de-programsiz-anakart-bilgilerini-ogren_3899.html
yani kullanılabilir diye özel not geçmemiş diye söylemiştim ama vistanın ufak bir hilesi olduğunu anladım :D
https://www.chip.com.tr/blog/osmanbagcevan/windows-7-de-programsiz-anakart-bilgilerini-ogren_3899.html
burayada baktım ve
[/URL] [URL=http://g.imageshack.us/img406/64bitx.jpg/1/]
64 bit destekli kısmında evet yazıyo sanırım destekliyo :)
windows 7'de kullanılabilir miktarın 3,25 GB olması lazım siz de 2,87 ? 2 işletim sistemi olmasından Kaynaklanıyor olabilir mi acaba ?
64bit i destekliyor işte bu zamana kadar kurmadığınız hata : )
başlat/çalıştır/msconfig
/
önyükleme/
gelişmiş seçenekler/
bellek üst sınırı
burada ki ram miktarında da kaynaklanıyor olabilir..
evet 64 bit yüklerseniz 4 gb ram olduğu için tam olarak verim alabilirsiniz...