bir sistem var diyelim malum bi pc şimdiki teknolojiye göre
32bit mi 64bitmi daha hızlı çalışır
32mi 64mü
- 1
- 2
işlemcin ve anakartın 64bit'i destekliyorsa tabikide 64bit işletim sistemi ile daha hızlı çalışır, yoksa bir fark olmaz.
rutin işlerde hiç bir farkı yoktur, ne zamanki 4 çekirdekli sağlam bir işlemcin en az 4 gb ram'in olur işte o zaman photoshop, auto cad gibi 3d max modelleme işlerinde coşarsın 64 bit ile, yoksa dediğim gibi rutin işlerde hiç bir farkını göremezsin.
PcMaKeRphotoshop 64 bit destekli değil coşamaz...Photoshop'un eski sürümleri 64bit desteği sunmaz, yenisinde var.
autocad ve 3dsmax 64 bit destekli. 2 tb rama kadar
işletim sistemi ve sistrem 64 bit ise iyi güzel ama programlar 64 bit değilse performans 32 bittekiyle aynı olur 64 bit sisteme 32 bit programlar genelde uyum sorunu çıkarmaz
Şu anki teknolojilere göre 32-bit işletim sistemleri 4 g.b ram'dan fazlasını desteklemiyor o yuzden geleceğin işlemci ve ram teknolojilerini şöyle düşünürsek çift işlemcili(çift çekirdek değil) ve 6-8 Ram slotu olan bir pc için 32gb ram ve 16-32 çekirdekli işlemci üzerine çalışmaları var. Böyle bir donanım için performansı tam alabilmek için 64-bitlik işletim sistemine ihtiyac duayacak çünkü 64-bit 2 terabayta ram desteği sunuyor
Bu teknolojilere göre benim sistem yükseltme düşüncem Anca çift işlemcili ve 16-32 çekirdekli 16-32 gb ram'le çalışan sistemler cıkana kadar İmzamda özellikleri yazılı olan pc ile dewam etmek şu anda win7 yi bile cok rahat kullanıyor..
PcMaKeRphotoshop 64 bit destekli değil coşamaz...Cs 4'te 64 bit desteği var bildiğim kadarıyla.
autocad ve 3dsmax 64 bit destekli. 2 tb rama kadar
elazigliPhotoshop'un eski sürümleri 64bit desteği sunmaz, yenisinde var.cs4 sürümünde war ama exe değil dll 64 bit derlemeli...ve sadece windows vista 64 bit için tasarlanmış...
alt sürümlerinde yok kullanmaya kalkarsa kişi 3.5 gb ramde takılır sonra outofmemory hatasını yer.
Yenisinde war derken CS4 olarak belirtseydin olur. sen ben biliyoruz ama bilmeyenler öğrenmeli
PcMaKeRcs4 sürümünde war ama exe değil dll 64 bit derlemeli...doğru söylüyosunda işte yenisi derken en son sürümü kastederim zaten, bide yemek zamanı yaklaştığından kısa kısa bitirmişim olayı.ve sadece windows vista 64 bit için tasarlanmış...
alt sürümlerinde yok kullanmaya kalkarsa kişi 3.5 gb ramde takılır sonra outofmemory hatasını yer.
Yenisinde war derken CS4 olarak belirtseydin olur. sen ben biliyoruz ama bilmeyenler öğrenmeli
Yani kısaca 64bit için çok kaliteli özel bilgisayarlar gerekiyor ve 2gb rami,2çekirdeçkli bir işlemcisi olan bir bilgisayarda 32bite göre pek bir fark yaratmaz diyorsunuz?Doğru anlamışmıyım?
1- CS4 64 bit desteği mevcut
2- Vista deneyiminde CPU ; 64 bit, 32 bit'e nazaran 0,1 - 0,2 daha yüksek puan alıyor
3- Sadece donanıma yönelik programları sürücüleri 64bit kurma zorunluluğun var diğerleri için fark etmiyor. kurulum esnasında bir uyarı alırsan o program donanımın ile iletişimli olarak çalışan bir programdır ve büyük olasılıkla 64bit sürümünü bulabilirsin.
4- birçok windows içinde gelen programın (ie x64-x86, wmp x64 -x86...vs) hem x64 ü hemde x86 sürümü mevcut, bu braz yer sarfiyatı doğuruyor ama bilgisayarını 32bit windows gibi rahat bir şekilde kullanbiliyorsun.
5- RAM sarfiyatı daha fazla bunun sebebide sanırım birçok içeriğinin hem 32bit hemde 64 bit sürümünün aynı anda çalışması (sebepten emin değilim ama RAM sarfiyatından eminim)
6-performans konusunda; normal kullanımda hiçbir fark göremezsin. video editleme fotoğraf editleme, dosya dönüştürme gibi büyük işlem hacmi gerektiren işlemlerde %25 daha hızlı olduğunu bizzat gözlemledim, 8 gb ram ile bu işler biraz daha hızlı ve desteğinide 64bit işletim sistemi veriyor.
64 bitte ram sarfiyatı doğaldır.
çünkü ram darboğazı kalkıyor.
ama 32 bit program kurarsan şu sonuç çıkıyor emulator modunda çalışıyor ve windows kasılmaya başlıyor 4 gb ram veriyor max o programa. 32 bit sorunu işte ama bir sorunda şu işlemcin o programı doyuramıyor. tek çekirdek besleniyor. vistada bu durum biraz daha düzeldi ama xp 64 bitte işler sakat. ilk sürümün verdiği acılar :D
4 gb ye kadar ramin warsa hiç kasma 64 bite ama 4 üzeri ise ve işlemcin 4 çekirdek ise hiç durma 64 bit kur.
makinan resmen uçuyor.
bu arada yukarıdaki arkadaş cpu puanından bahsetmiş alakası yok 32 ile 64 aynı puan veriyor.
Arkadaşlar benim sistem p5 gd1 asus ram 2 acaba buna 64 bit windows 7 7048x64 kurabilirmiyim kurarsam kasarmı bilgisi olan varsa teşekkür ederim
yusufztanArkadaşlar benim sistem p5 gd1 asus ram 2 acaba buna 64 bit windows 7 7048x64 kurabilirmiyim kurarsam kasarmı bilgisi olan varsa teşekkürhımm işlemcisiz çalışan bir sistem seninkisi.anakart war ram war tamam.
yaw bari işlemci yaz.
64 bit 32 bit i belirleyen işlemcidir. gerisi belirlemez...
Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 11 Mart 2009 21:25
kardeşim bilgi için teşekkür ederim kusura bakma tabiki işlemci, dalgınlık işlemcim
3.0 Ghz 775 pın
yusufztankardeşim bilgi için teşekkür ederim kusura bakma tabiki işlemci, dalgınlık işlemcimmodeli söyle tam olsun ;)
3.0 Ghz 775 pıçünkü 775 p,in serinin çoğu destekli.
ama işi garantiye alalım.
yusufztanp5gd1 asus p4 775 pınanakart modeli değil İşlemci Modeli önemlip4 mü core 2 duo mu ney.Core 2 duo ise yüklersin
p4 600 serisi ve üstü ise yüklersin
pentium dual core ise yüklersin ;)
ASUS-P5GD1-PRO LGA-775 I915P Ses/LAN PCIEX
Chip Set INTEL 915P
Yapısı ATX
Desteklediği CPU INTEL LGA775 PENTIUM 4
Prescott Destegi VAR
On Board Ses Kartı 8 KANAL
Bellek Türü CIFT KANAL DDR
İşlemci Yapısı Soket 775
Ultra DMA Desteği 133
Seri ATA Desteği VAR
Onboard RAID Özelliği VAR
PCI Yuvası (Adet) 3
PCI-X (1X) Yuvası (Adet) 3
Bellek Yuvası (Adet) 4 DDR
Maksimum Bellek 4 GB
Front Side Bus (MHz) 800
Seri Port 1
Paralel Port VAR
USB Port 8X USB 2.0
teşekkür ederim
MHZ 800 sanırım yükleyebilecegim dogrumudur?
PcMaKeRanakart modeli değil İşlemci Modeli önemlip4 mü core 2 duo mu ney.Core 2 duo ise yüklersin
p4 600 serisi ve üstü ise yüklersin
pentium dual core ise yüklersin ;)
Son Düzenleme: yusufztan ~ 14 Mart 2009 00:33
- 1
- 2